10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportContinuați drumul spre finala Cupei!

Continuați drumul spre finala Cupei!

Jucătorii craioveni sunt cu un pas în finală după ce în tur s-au impus cu 5 – 1 (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Universitatea Craiova întâlnește astăzi, de la ora 17.00 (Digi Sport), în deplasare, pe FC Botoșani, duelul contând pentru manșa secundă a semifinalelor Cupei României. Deși are un avantaj considerabil după victoria din tur, alb-albaștrii impunându-se cu 5-1 pe „Ion Oblemenco“, gruparea din Bănie nu concepe să piardă în fața moldovenilor. Ambiția lui Devis Mangia este ca elevii săi să câștige pe „Municipalul“ din Botoșani și să pună capăt șirului de insuccese.
„Nu cred că FC Botoșani poate să mai întoarcă acest rezultat de 5-1 dacă noi suntem serioși, suntem concentrați 100% și ne facem treaba cum trebuie. Mergem să jucăm cel mai bun fotbal al nostru și să obținem cel mai bun rezultat, pentru că pentru mine nu e normal să pierdem tot timpul pe terenul Botoșaniului. Este un meci în care trebuie să fim foarte atenți. Am avut multe exemple în acest sezon în care am văzut răsturnări de situație. Trebuie să mergem acolo și să încercăm să câștigăm, nu să tatonăm și să așteptăm să vedem ce se va întâmpla pe teren, pentru că asta nu e o mentalitate bună, de învingători“, a spus Devis Mangia.
Întrebat ce ar face, dacă ar fi în locul lui Costel Enache, pentru a remonta situația, Devis Mangia a punctat că el este concentrat asupra muncii sale, dar că Botoșaniul nu are decât soluția atacului: „Nu știu cum aș aborda acest meci dacă aș fi în locul lui Costel Enache. Eu trebuie să mă gândesc ce să le spun jucătorilor mei, să-mi fac treaba astfel încât să mergem la Botoșani, să avem un start de partidă bun și să ne bucurăm la final. Nu consider că suntem deja calificați. Dacă m-aș gândi că avem o misiune ușoară, aș greși în totalitate. Având în vedere că Botoșaniul trebuie să înscrie foarte multe goluri pentru a se califica, probabil că va trebui să atace“.

„Trebuie să rămânem concentrați“

Conștient de miza foarte mare este și Vladimir Screciu, care nu concepe ca Universitatea să nu acceadă în finala Cupei României.
„Va fi un meci destul de dificil. După cum știm cu toții, la Botoșani am avut întotdeauna meciuri grele, dar de data aceasta avem un avantaj, rezultatul meciului din tur. Abordăm meciul cu o încredere mai mare, dar trebuie să-l tratăm cu seriozitate. Nu trebuie să ne gândim că suntem deja calificați în finală. Trebuie să rămânem concentrați“, a spus Screciu, care nu s-a arătat deranjat că s-ar pierde o săptămână din vacanța de vară în cazul calificării în finala competiției KO: „Nu ne-am gândit că prin calificarea în finală am pierde o săptămână din vacanță. Ar fi o săptămână dulce pentru noi, pentru că așteptăm de mult acest trofeu și cred că a sosit timpul să-l câștigăm. Ar fi sărbătoare în Oltenia“.

Șfaițer: S-am mai văzut minuni în fotbal

De partea cealaltă a baricadei, președintele de onoare al FC Botoşani, Cornel Şfaiţer, a declarat că are aşteptări mari din partea elevilor lui Costel Enache în returul cu Știința.
„Victoria de sâmbătă de la Voluntari, cu Juventus, ne dă un moral bun şi ne asigură linişte să pregătim cât mai bine acest retur. Va fi greu să ne calificăm, însă minuni în fotbal s-au mai văzut. Tot ce îmi doresc este ca jucători să intre în teren cu aceeaşi atitudine şi determinare pe care au arătat-o în campionat acum cu Juventus. Este foarte important ca publicul să-i simtă pe jucători că dau totul din primul minut, pentru că altfel va reacţiona şi altfel îi va încuraja. Craiova nu a câştigat niciodată la Botoşani şi vreau să păstrăm tradiţia. Aştept ca publicul să vină în număr cât mai mare pentru că nu în fiecare zi avem ocazia de a juca o semifinală de Cupă a României“, a declarat Şfaiţer, conform publicaţiei Monitorul de Botoșani.
Cealaltă partidă retur din semifinalele Cupei, Gaz Metan Mediaș – AFC Hermannstadt, se va disputa mâine, de la ora 20.00, și pornește de la scorul de 1-0 pentru sibieni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS