14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBiletele la marea finală, vândute ca pâinea caldă

Biletele la marea finală, vândute ca pâinea caldă

Cererea pentru bilete a fost mare, suporterii dorind să vadă pe viu finala Cupei EHF (FOTO: Claudiu Tudor)

Craiova se pregătește de un eveniment sportiv istoric. Vineri (ora 19.30) se joacă meciul de handbal feminin dintre SCM Craiova și formația norvegiană Vipers Kristiansand, contând pentru manșa retur a finalei Cupei EHF, a doua competiție ca valoare din Europa. Ieri-dimineață, cu două zile înainte de marea finală, s-au pus în vânzare biletele. Deși reprezentanții Sălii Polivalente anunțaseră că ora de deschidere a caselor este 10.00, pentru a fi siguri că au șanse mari să prindă bilete, suporterii au fost prezenți în număr destul de mare încă de la primele ore ale dimineții.

Au venit de noaptea la casa de bilete

Primul care s-a postat la casa de bilete a fost Mihăiță Burescu, un craiovean de 55 de ani, care ne-a mărturisit că a venit cu o seară în urmă, de la ora 21.00. „Mi-am dorit să văd un spectacol, în teren și în tribune. Am venit la ora 21.00, pentru că așa am considerat. La viața noastră pierdem nopți destule și, pentru a fi alături de fete și a ne bucura și noi de o finală de cupă europeană, chiar mi s-a părut că merită să pierd o noapte. Am pierdut o noapte, voi câștiga două ore de spectacol deosebit. Sunt din Craiova, am 55 de ani, vin în Polivalentă de prin ’77. Am prins sala veche, acum, de când s-a deschis cea nouă, rar îmi scapă un meci“, a spus suporterul.

Mihăiță Burescu, primul suporter care s-a aşezat la coadă (FOTO: Claudiu Tudor)

S-au dat două tichete de persoană

Următorii suporteri așezați la rând în spatele lui au venit la Polivalentă tot noaptea, cu scăunele, sticle de suc, apă și ceva de mâncare. Pe măsură se ce apropia ora de deschidere, coada creștea. La ora 10.00 s-a deschis ghişeul, iar casiera a anunțat că fiecare persoană poate lua maximum două bilete. A fost momentul în care cei din față au vociferat, deoarece mulți doreau să ia mai multe. Până s-a vândut primul bilet a durat mai bine de o oră, timp în care oamenii au cerut să se suplimenteze numărul de bilete alocate pe persoană, să vorbească cu conducerea Polivalentei și să afle câte bilete s-au pus în vânzare. Până la urmă s-au liniștit apele, iar fiecare om de la coadă a cumpărat câte două bilete.

Mitricof: Sala e prea mică pentru un eveniment așa mare

Directorul Sălii Polivalente, Cristian Mitricof, a explicat că cererea de bilete pentru acest meci a fost imensă raportat la capacitatea sălii. „Am știut de la început că vor fi foarte mulți oameni care vor rămâne fără bilete. Capacitatea sălii e de 4.000 de locuri, este mult prea mică pentru un eveniment de asemenea amploare. Eu cred că și stadionul se umplea, la câte solicitări au fost. Jucătoarele și-au rezervat pentru familii și prieteni un anumit număr de locuri, sunt sponsorii și cei care au fost alături de echipă, inclusiv în Norvegia, au suportat costul charterului parțial. La meciurile de handbal sunt cele trei galerii, iar din punct de vedere al siguranței, au avut niște locuri special amenajate, unde stau de obicei, pentru nu a întâmpina incidente. În plus, conform regulamentului EHF, a trebuit să fie rezervat un anumit număr de bilete pentru Federația Europeană de Handbal și pentru echipa adversă. Ca să fie mulțumită toată lumea, ar trebui să avem o sală de 300.000 de locuri. În ceea ce privește ce s-a întâmplat la deschiderea caselor, colega mea mi-a spus că mulți oameni doreau mai multe bilete și refuzau să ia numai două. Cât cer ei, 10-15 bilete, mi se pare și mie un număr normal, dar pentru a mulțumi cât mai mulți oameni, am luat decizia să vindem un număr limitat de bilete“, a explicat acesta.

Ce-și dorește antrenorul Burcea de ziua lui

Bogdan Burcea, antrenorul principal al echipei SCM Craiova, și-a aniversat ieri ziua, împlinind 46 de ani. Tehnicianul a mărturisit că a primit mai multe telefoane în care oamenii îi cereau bilete, decât să-i ureze „la mulți ani“. Burcea se bucură că s-a dezvoltat un fenomen handbalistic la Craiova și a spus că și-ar dori să aibă în sală, la finală, oameni care vin meci de meci să încurajeze echipa, fie că este vorba de partide de campionat sau în Cupa EHF.
„Cred că știe toată lumea ce îmi doresc cadou de ziua mea. O prestație foarte bună, care să ne permită să oprim acasă trofeul EHF. Cred că toată lumea se aștepta să fie cerere mare de bilete. În acest sezon de EHF de la meci la meci sala s-a dovedit a fi neîncăpătoare. Îmi pare rău că, între ghilimele, creem necazuri prin performanțele noastre, dar lumea trebuie să înțeleagă că aceasta este capacitatea sălii. Eu sper ca aceia care nu au prins bilet să vină să urmărească meciul de pe esplanada Polivalentei, iar, la sfârșit, sper din suflet să ne bucurăm împreună. Sunt convins că vor rămâne în afara sălii oameni care ne încurajează meci de meci în campionat. Pentru mine ei erau cei mai importanți. Am făcut o solicitare conducerii sălii pentru a mulțumi sportivele și sponsorii, care ne-au sprijinit extrem de consistent. A mai venit și EHF cu biletele pe care suntem obligați să le dăm, FRH, și așa mai departe. Eu am avut foarte multe cereri de bilete. Din păcate pentru ei, am promis după meciul cu Slobozia decât oamenilor care știu că au fost în sală la acea partidă și i-am recunoscut. M-am zbătut pentru ei, sunt oameni care merită să fie alături de noi și în această finală. Am primit mai multe cereri de bilete decât urări de la mulți ani“, a spus Burcea.
Meciul retur al finalei Cupei EHF, dintre SCM Craiova și Vipers Kristiansand se va juca vineri, de la ora 19.30. În partida tur, formația din Norvegia s-a impus cu scorul de 26-22.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS