7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliștii craioveni vor o victorie înainte de play-off

Baschetbaliștii craioveni vor o victorie înainte de play-off

LaMarcus Reed, antrenorul secund Dan Ioan şi Basti Ionescu sunt optimişti când vorbesc de parcursul echipei în acest final de sezon (FOTO: Claudiu Tudor)

Baschetbaliștii de la SCM-U Craiova vor susține sâmbătă, de la ora 17.00, pe teren propriu, ultimul meci din faza a doua (locurile 7-12) a Ligii Naționale. Oltenii vor primi vizita formației Phoenix Galați, într-un derbi care va decide ocupantele locurilor șapte și opt la intrare în play-off. SCM-U Craiova ocupă locul șapte, cu 46 de puncte, la egalitate de puncte cu gălățenii, care ocupă locul opt, având coșaveraj inferior. Alb-albaștrii au jucat și miercuri, la Timba Timișoara, și s-au impus cu un scor categoric, 112-59.
Acum vor să încheie această fază a competiției cu o victorie. „Urmează un meci decisiv pentru noi, cel cu Galați, pentru locul șapte, la sfârșitul fazei a doua a campionatului. Galațiul practică un baschet într-un tempo ridicat. Jucătorii încearcă să fie foarte agresivi în apărare și să pună foarte multă presiune la purtătorul de minge, dar consider că în ultimele două meciuri jucate împotriva lor am făcut niște partide bune. Sper să continuăm ce am început în câteva meciuri, în sensul că am văzut o creștere în nivelul de execuție la băieți. Sper să practicăm un joc bun și să câștigăm pentru a fi pe o pantă ascendentă la intrarea în play-off“, a spus antrenorul secund al formației oltene, Dan Ioan, în cadrul unei conferințe de presă.

Nu preferă un adversar anume în play-off

„Secundul“ lui Rami Hadar nu are preferințe în ceea ce privește adversara pe care o vor întâlni în prima fază din play-off, sferturile de finală. „Oricare din cele trei echipe pe care le vom întâlni, fie că va fi Sibiu, Cluj sau Steaua, va fi un adversar puternic. Personal, mi-aș dori o echipă pe care să o învingem foarte ușor, dar acest lucru este aproape imposibil. Orice echipă care vine de sus va avea avantajul că a jucat în faza a doua niște meciuri mult mai puternice decât noi. Nu avem lipsă de respect față de echipele cu care am jucat în această fază a doua, dar ce e în primele șase locuri e la alt nivel“, a completat tehnicianul.
Alături de el, la conferința de presă au fost prezenți și doi dintre componenții echipei, americanul LaMarcus Reed și Basti Ionescu. Și ei sunt optimiști și cred că echipa va avea un parcurs bun în play-off. „Obiectivul nostru în fiecare meci este să câștigăm. Sper să învingem și acum Galațiul. În ceea ce privește play-off-ul, am încredere în echipă, de la primul până la ultimul jucător. Trebuie să jucăm bine în apărare, pentru că în ofensivă stăm destul de bine. Avem șanse în play-off, avem o grămadă de băieți cu experiență la nivel înalt, avem o echipă matură. Sper ca la următoarele meciuri, suporterii să vină să ne susțină. Toți ne dorim să ajungem cât mai departe în acest sezon, nimeni nu se gândește la vacanță“, a spus Reed.
„Consider că meciul cu Galațiul este unul de pregătire pentru play-off, pentru că sunt sigur că vom câștiga. În ceea ce privește play-off-ul, vrem să ajungem în semifinală, nu contează pe cine vom elimina. Suntem uniți ca echipă și simt că suntem pregătiți să câștigăm seria din sferturile de finală“, l-a completat tânărul Basti Ionescu. Play-off-ul va debuta săptămâna viitoare, primele două partide fiind pe 3 și 5 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS