14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis: Marius Copil deschide confruntarea de Cupa Davis dintre România şi Maroc

Tenis: Marius Copil deschide confruntarea de Cupa Davis dintre România şi Maroc

Marius Copil va disputa primul meci al confruntării cu Maroc (foto: Raluca Toderaş)
Marius Copil va disputa primul meci al confruntării cu Maroc (foto: Raluca Toderaş)

Astăzi va începe confruntarea dintre România şi Maroc, contând contând pentru calificarea la barajul de accedere în Grupa I a Zonei Europa/Africa.
Partidele vor avea loc la Cluj, în Sala Polivalentă.
Marius Copil, nr. 84 mondial, cel mai bun jucător din echipa “tricoloră” se va lupta cu Amine Ahouda (699 ATP) pentru primul punct astăzi de la ora 12.00 (Digisport). Partida va fi urmată de un alt meci de simplu, cel dintre Adrian Ungur (500 ATP) şi Lamine Ouahab (572 ATP).
Mâine ziua va începe cu meciul de dublu dintre perechile Marius Copil/Florin Mergea şi Amine Ahouda/Lamine Ouahab, programat de la ora 11.00. Apoi, ultimele două jocuri de simplu îi vor pune faţă în faţă pe Copil şi Ouahab, respectiv Ungur şi Ahouda.

În meciul din Grupa II a Zonei Euopa/Africa din Cupa Davis, căpitanul Gabriel Trifu nu poate conta pe Horia Tecău, unul dintre cei mai buni jucători de dublu din circuitul ATP. Va triumfa echipa care ajunge prima la trei puncte.

Dacă România va trece de Maroc, în faza următoare va întâlni câştigătoarea dintre Polonia şi Zimbabwe. Cu una dintre cele două naţionale ne-am putea lupta pentru un loc în Grupa I Zona Europa/Africa, al doilea eşalon valoric din Cupa Davis, după Grupa Mondială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS