20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMauro Bertoni a inspectat Academia AC Milan de la Mischii

Mauro Bertoni a inspectat Academia AC Milan de la Mischii

Mauro Bertoni (stânga) îl supervizează pe Jean Nicola în proiectul Academiei AC Milan de la Craiova (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Înființată anul trecut, Academia AC Milan din Craiova, care activează în fotbalul județean sub denumirea Asociația Sportivă Fotbal Club Nicola, a primit în aceste zile vizita lui Mauro Bertoni, scouter și director tehnic al școlilor deschise în întreaga lume ce poartă însemnele clubului italian. Trimisul lui AC Milan a vizitat baza sportivă a „diavolilor“ craioveni de la Mischii, iar ieri a susținut o conferință de presă împreună cu Jean Nicola, fondatorul academiei din România.

Jean Nicola, mândru și optimist

De introducerea și prezentarea lui Mauro Bertoni s-a ocupat Jean Nicola, care s-a arătat mândru de realizările de până acum și optimist în privința descoperirii viitorilor fotbaliști.
„Mauro Bertoni este supervizorul Academiei AC Milan de la Craiova. Avem un contract cu clubul italian, iar Mauro Bertoni vine de patru ori la Craiova să supervizeze tot ce înseamnă activitatea noastră. Asta este prima vizită, iar următoarea va avea loc în aprilie. Actele de colaborare cu AC Milan s-au semnat anul trecut, în august, iar noi am dat drumul efectiv din septembrie la acest proiect. Sunt câteva luni de când ne-am afiliat la AJF Dolj, avem patru echipe înscrise în campionatul județean, și din punctul meu de vedere este un lucru benefic, ținând cont că lumea se înscrie în continuare. Sper să reușim să aducem cât mai mulți copii la Craiova, iar în viitor să dăm și clubului AC Milan juniori talentați de la academia noastră. Este prematur să propunem juniori clubului AC Milan. În schimb, vă pot spune că anual clubul mamă ne cere patru copii, pe care trebuie să-i trimitem la Milano în practică. Anul acesta, noi nu putem să respectăm acest lucru, pentru că nu avem grupele 2001, 2002, 2003 și 2004. Probabil că la anul vor fi 2004, 2005 și 2006, și atunci vom trimite și noi“, a spus Jean Nicola.
Întrebat cum reușește AC Milan să atragă copiii ținând cont de concurența acerbă de la nivelul juvenil, Jean Nicola a explicat care sunt atuurile sale: „Avem o bază sportivă proprie la Mischii, cu un teren sintetic și nocturnă. Am preluat și stadionul comunei și astea ne ajută foarte mult din toate punctele de vedere. Avem un proiect cu două terenuri de antrenament, din iarna următoare vom avea și un balon. Vom avea până de Paști și un autocar, deci sunt multe avantaje pe care noi le oferim pentru copiii Craiovei, și nu numai. La noi nu se plătesc arbitraje, săli de sport, echipamente de joc, mingi, totul este suportat de club. În plus, dăm posibilitatea copiilor să meargă la Milano și să urmărească meciurile de fotbal ale clubului AC Milan. Pe 5 mai vom pleca acolo cu majoritatea puștilor, ca să urmărim un meci din Serie A. Eu am crezut în acest proiect, am muncit mult pentru el și într-un an, doi sunt convins că vom fi cei mai buni“.

„Potențialul academiei este mare“

La rândul său, scouterul Mauro Bertoni s-a declarat mulțumit de ceea ce a găsit la școala din Bănie și a punctat că gruparea AC Milan este foarte atentă cu sectorul juvenil.
„E prima mea vizită la Craiova, am venit să văd ce înseamnă această academie. E dificil să vă evaluez acum posibilitățile și tot ce înseamnă baza sportivă, pentru că terenurile erau acoperite de zăpadă, dar mi-am dat seama că potențialul academiei este mare, ținând cont și de partenerii săi. Terenurile fiind foarte aproape de oraș, iar asta ajută mult, eu susțin că proiectul va avea succes. Noi ne ocupăm de sectorul juvenil și plecăm la drum cu copii de la șase ani și ne oprim la 18, iar antrenamentele sunt diferite față de cele ale adulților. Abordăm fiecare aspect în funcție de vârstă, astfel încât copilul să crească bine din toate punctele de vedere. Locatelli, Cutrone și Calabria sunt jucători care vin din sectorul juvenil al Milanului și de aici vă dați seama că școala de fotbal milaneză produce. Nu mai vorbim de Donnarumma, care se învârte în jurul sumei de 100 de milioane de euro. Milan crede foarte mult în sectorul juvenil. Am muncit în Bulgaria, acum în România, și pot spune că în Europa de Est văd mult potențial. În România, comparativ cu Bulgaria, jucătorii au o calitate tehnică superioară, dar fotbalul românesc din momentul de față nu-l cunosc. Viitorul îl reprezintă tinerii, în orice structură, nu numai în fotbal. În acest moment, AC Milan are 100 de academii în Italia și încă 30 în toată lumea. Vom deschide școli și în Brazilia, SUA, China, și oriunde merg să muncesc găsesc mereu copii cu calități bune. Munca mea este să observ și să propun jucători buni clubului AC Milan, respectând regulilele FIFA și UEFA“, a comentat Mauro Bertoni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS