17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportProfesorul Cristian Corneanu va fi condus astăzi pe ultimul drum

Profesorul Cristian Corneanu va fi condus astăzi pe ultimul drum

Lumea sportului craiovean este mai săracă. Cristian Corneanu (foto), profesor de educație fizică și sport la Colegiul Național „Carol I“ din Bănie și, totodată, profesor de înot a trecut în neființa în noaptea de joi spre vineri. A fost o moarte fulgerătoare, la numai 66 de ani, iar toți cei care l-au cunoscut pe reputatul profesor au vărsat o lacrimă și au deplâns dispariția acestuia. Era un profesor vesel, sufletist, care se ambiționa mereu să îi facă pe elevi să iubească mișcarea, sportul, și care a învățat mii de copii să înoate. Avea o vorbă bună pentru fiecare. „Fiica mea făcea înot cu dumnealui de câțiva ani și era încântată. Anul trecut, când am organizat o competiție sportivă între colegiile «Carol I» și »Frații Buzești», domnul Corneanu s-a implicat sută la sută. Era entuziasmat că am reușit să adunăm atâția copii laolaltă pe terenurile de sport. Abia aștepta ediția a doua a competiției. Și ca om a fost un exemplu pentru mulți. Avea o familie frumoasă, fericită, cu doi copii cuminți. Este o mare pierdere“, a mărturisit ieri Radu Negrilă, părintele unei fetițe care a practicat înotul cu regretatul profesor și totodată cel care a inițiat întrecerea intercolegii „Competiția Prieteniei“. „A fost un profesor dedicat meseriei. A sădit în sufletul multor elevi pasiunea pentru sport. A fost un model pentru mulți, iar pentru noi este o pierdere mare. Știa să lucreze în echipă. A fost un exemplu pentru noi!“, a menționat Alin Vancea, inspector școlar în cadrul ISJ Dolj, la rândul său profesor de educație fizică și sport. Și colegii de la „Carol I“ deplâng trecerea în neființă a lui Cristian Corneanu. „Colectivul de cadre didactice al Colegiului Național «Carol I» a pierdut un om de valoare, un profesor dăruit și dedicat întrutotul acestei nobile meserii. A fost un coleg, un dascăl, un părinte, un soț și un om minunat“, au fost cuvintele directorului instituției, Angel Cristian Stăiculescu.

„Comorile“ profesorului

Cei doi fii ai lui Cristian Corneanu, Iulian și Cristian, au moștenit pasiunea pentru sport. Ambii au îmbrățișat același sport, baschetul, și l-au practicat cu succes. Profesorul Corneanu se mândrea cu performanțele lor. În anul 2007, la interval de o săptămână, ambii copii au devenit campioni naționali la juniori, cu cluburi diferite, dar nu din Craiova, iar profesorul avea o urmă de regret în această privință. Ulterior, atât Cristian, cât și Iulian, care este legitimat și acum la SCM-U Craiova, au îmbrăcat maieul echipei din orașul natal. Visul cel mare al profesorului Corneanu, mărturisit atunci, într-un interviu acordat GdS, era să-i vadă pe ambii băieţi la prima reprezentativă a României.
Profesorul Cristian Corneanu va fi condus astăzi pe ultimul drum. Slujba de înmormântare va fi oficiată la capela cimitirului Lascăr Catargiu (strada Siret, nr. 37), din cartierul Lascăr Catargiu, apoi cortegiul va pleca spre cimitirul Ungureni, acolo unde regretatul om de sport își va dormi somnul de veci.
Cristian Corneanu a absolvit IEFS București, promoția 1974, specializările atletism și natație, apoi a fost profesor la Liceul „Nicolae Bălcescu“ Craiova (în prezent Colegiul Național „Carol I“). Cu echipa liceului a obținut locul I la Concusul „Prietenia“ de la Odesa, unde au participat 14 țări din Europa, Asia și America Centrală. Timp de patru decenii a ținut cursuri de înot, învățând să înoate zeci de mii de copii. A contribuit decisiv la formarea ca sportivi a celor doi fii ai săi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS