6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRăzvan Burleanu: Nu mai fac absolut nici un compromis

Răzvan Burleanu: Nu mai fac absolut nici un compromis

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a venit ieri la Craiova special pentru ziua de naștere a lui Florin Spânu, președintele formației CSO Filiași și totodată vicepreședintele AJF Dolj, care a împlinit 50 de ani. Cu acest prilej, a vizitat sediul forului fotbalistic doljean și le-a vorbit membrilor afiliați despre proiectele sale pentru noul mandat pe care și l-a propus la cârma FRF (alegerile au loc pe 18 aprilie). Burleanu a fost „bombardat“ de către jurnaliștii prezenți cu întrebări despre amicalul cu Suedia, care s-ar putea desfășura în Bănie, despre tragerea la sorți a Ligii Națiunilor și în special despre platforma-program pe care o propune pentru următorii patru ani. Pentru o mai bună relatare vă prezentăm dialogul cu Răzvan Burleanu sub formă de interviu, selectând totodată întrebările mai importante.

Burleanu a onorat invitația lui Spînu (dreapta) și a făcut și campanie (Foto: Alexandru Vîrtosu)

– Ați început campania?
– Astăzi (ieri – n.r.) este ziua de naștere a unui foarte bun prieten, Florin Spînu, și de aceea mă aflu la Craiova. În același timp, am profitat de ocazie și mă voi vedea și cu membrii FRF. Tot astăzi s-a deschis un dialog cu autoritățile locale și avem o comunicare oficială, astfel încât în 27 martie să putem să organizăm meciul cu Suedia la Craiova.
– Luând acest amical înseamnă că vă gândiți că puteți pica în Liga Naționilor cu o echipă din Nord?
– Orice este posibil. Tragerea la sorți are loc săptămâna viitoare, pe 24 ianuarie. Avem acest meci cu Suedia și urmează ca după tragerea la sorți să parafăm și cel de-al doilea meci din luna martie, dar să vedem cu cine vom fi în grupă, pentru că nu putem să întâlnim de două ori aceeași echipă, într-un meci amical și într-un altul oficial. Îmi doresc să picăm cu echipe pe care să le putem învinge, astfel încât să terminăm grupa pe primul loc.

Nu crede că se va implica politicul în alegerile FRF

– Întâlnirea aceasta este prima cu membrii FRF după ce v-ați anunțat candidatura?
– Nu, nu este prima întâlnire. Am început deja să mă văd și cu membrii FRF din alte județe.
– Unul dintre cei care și-au anunțat candidatura este Marcel Pușcaș. Regretați alianța făcută în urmă cu patru ani?
– Am fost obligat la vremea respectivă. Cu siguranță, ceea ce îmi doresc la aceste alegeri este să nu mai fac absolut nici un compromis.
– Florin Prunea ar putea fi un adversar redutabil?
– Florin Prunea este o persoană foarte cunoscută în fotbal și nu cred că e cunoscut pentru lucrurile bune, dar nu aș vrea să vorbesc mai mult.
– Din informațiile pe care le aveți, Ionuț Lupescu va candida?
– Este o întrebare pe care puteți să i-o adresați doar lui. Avem relații instituționale bune. Întotdeauna când avem de comunicat ceva în zona tehnică a UEFA nu întâmpinăm probleme.
– Plecați cu prima șansă în alegeri?
– E un lucru pe care doar membrii FRF îl pot decide. Dacă nu aș fi fost încrezător în șansele de a putea să asigurăm această continuitate la nivelul FRF, nu aș fi intrat în această competiție. În momentul de față, fiecare dintre candidați trebuie să-și prezinte programul tuturor membrilor FRF, iar aceștia să ia cea mai bună decizie.
– Credeți că va fi implicat politicul în alegeri?
– Nu, nu cred acest lucru, și cred că am mai spus-o. În 2014, când am candidat, nu am avut nici o întâlnire cu liderii politici de la vremea respectivă și nu există nici o dovadă care să contrazică asta (…) Dacă ai avea sprijinul unui partid politic asta te-ar pune în dificultate foarte mare, pentru că sunt multe partide în România.

Vrea 16 echipe în Liga I

– Ce obiective le propuneți membrilor pentru mandatul următor?
– Sunt foarte multe măsuri pe care trebuie să le luăm la nivelul fiecărui eșalon (…) Una dintre acestea este să întărim foarte mult „fundația“ fotbalului românesc, iar asta o reprezintă centrele de copii și juniori. Dacă mă întrebați cum aș vedea Liga I, răspunsul meu este: cu 16 echipe, nu cu 14 ca acum. Unul dintre argumente este acela că avem foarte multe echipe de tradiție care vin din spate și trebuie să aibă o șansă sportivă de a ajunge pe prima scenă.
– Care ar fi obiectivele din vechiul program electoral pe care nu le-ați îndeplinit și vi le reproșați?
– La vremea respectivă spuneam că mi-aș dori să avem Liga I formată din 18 echipe și nu s-a întâmplat. Acesta este unul dintre proiectele pe care nu am reușit să-l implementăm.
– Cât de mult afectează problemele politice din ultimul timp, pentru că ne apropiem de 2020 și trebuie să putem să organizăm meciuri la Campionatul European?
– Absolut deloc! Schimbări de guvern au mai avut loc din 2014 încoace și nu s-a întâmplat nimic. Un rol foarte important îl joacă Primăria Capitalei, care deține Arena Națională. Un alt rol important îl joacă CNI. Dacă ne dorim să nu avem probleme în privința celor patru stadioane, deci nu mă refer la autostrăzi sau metrou, atunci singurul lucru pe care guvernul trebuie să-l asigure este finanțarea pentru CNI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS