6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorele se pregătesc la Craiova pentru Mondiale

Tricolorele se pregătesc la Craiova pentru Mondiale

Cristina Neagu şi colegele sale au făcut ieri primele antrenamente la Craiova sub comanda lui Martin Ambros

Echipa feminină de handbal a României se pregătește la Craiova pentru Trofeul Carpați, care va avea loc vineri, sâmbătă și duminică în Polivalenta din Bănie, dar mai ales pentru Campionatul Mondial, care va debuta la începutul lunii viitoare, în Germania.

Naționala feminină de handbal a României a ajuns luni la Craiova, unde va rămâne până la sfârșitul săptămânii. Tricolorele au început de ieri antrenamentele în Sala Polivalentă, iar vineri vor disputa primul meci în cadrul Trofeului Carpați, turneu de pregătire pentru participarea la Campionatul Mondial din Germania. La Trofeul Carpați, România va înfrunta echipele Poloniei, Braziliei și Macedonia, apoi vor pleca la Mondiale, care vor debuta pe 1 decembrie.
După antrenamentul de ieri-dimineață, trei dintre jucătoarele tricolore au vorbit despre turneul amical din Bănie, dar și despre Mondial, acolo unde România va întâlni, în grupa A, Franţa, Spania, Slovenia, Angola şi Paraguay.
Cristina Neagu, liderul naționalei, a spus că timpul până la primul meci de la Campionatul Mondial este extrem de scurt și că Trofeul Carpați este un turneu util pentru ea și colegele sale. „Avem doar o săptămână de pregătire pentru Mondial, sunt puține antrenamente, nu avem prea mult timp la dispoziție. Avem trei meciuri la sfârșit de săptămână, încercăm să ne pregătim cât mai bine în aceste zile și să reușim să etalăm un joc cât mai bun la Trofeul Carpați. Încercăm să punem la punct câteva detalii, dar din punctul meu de vedere nu aceste meciuri sunt cele mai importante, ci cele de la Campionatul Mondial și, în mod special, meciurile de după grupă“, a spus jucătoarea campioanei CSM București.

„Încercăm să câștigăm cât mai multe meciuri“

Întrebată despre șansele României la Campionatul Mondial, Neagu s-a ferit să vorbească despre o medalie, spunând că echipa României este schimbată față de 2015, când obținea bronz la Campionatul Mondial.
„Trebuie să fim mai realiști ca niciodată, să ne dăm seama că avem o echipă foarte schimbată față de acum doi ani. S-au schimbat ceva jucătoare în ultimul an și nu au experiență la acest nivel. Șansele noastre la medalie sunt destul de mici, dar nu mergem acolo să fim învinse de la început. O medalie ar fi ca un vis pentru noi. Încercăm să câștigăm cât mai multe meciuri. Cele mai importante sunt cele eliminatorii“, a completat cea mai bună jucătoare din lume.
Cristina știe că echipa feminină a României atrage ca un magnet publicul și a invitat craiovenii la Trofeul Carpați, apoi în Germania, să susțină tricolorele: „Cam peste tot pe unde a fost echipa națională în ultimii ani a jucat cu sala plină, așa că fac un apel la suporterii din Craiova să fie alături de noi la Trofeul Carpați și în Germania să ne susțină“.
Fostă adversară a echipei SCM Craiova în Cupa EHF, Mădălina Zamfirescu, jucătoarea formației maghiare Debrecen, a cerut și ea iubitorilor de handbal să aibă răbdare cu naționala. „Toată lumea se gândește la ce a fost acum doi ani, dar s-au schimbat multe. Trebuie avută răbdare, suntem destule jucătoare tinere, fără experiență. Ne pregătim intens la Craiova, pentru că Trofeul Carpați este ultimul hop înaintea campionatului Mondial, și încercăm să punem la punct ultimele detalii“, a spus Zamfirescu, fostă jucătoare a echipei SCM Craiova în urmă cu câteva sezoane.
Jucătoarele convocate de Ambros Martin pentru Trofeul Carpaţi sunt: portari – Denisa Dedu, Iulia Dumanska, jucătoare de câmp – Valentina Elisei Ardean, Ana Maria Popa, Aneta Udriștoiu, Alina Ilie, Cynthia Tomescu, Crina Pintea, Timeea Tătar, Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Mădălina Zamfirescu, Cristina Florianu, Cristina Neagu, Bianca Bazaliu, Melinda Geiger, Ana Maria Dragut, Gabriella Szucs, Laura Popa şi Ana Maria Berbece.
La primele antrenamente nu au fost prezente cele trei jucătoare de la SCM Craiova, acestea primind de la selecționer o zi în plus de pauză, pentru că jucaseră duminică la Debrecen.

Au dăruit mingi elevilor de la Școala nr. 24

După ședința de pregătire de ieri-dimineață, trei dintre componentele lotului, Crina Pintea, Melinda Geiger și Aneta Udriștoiu, au mers la o unitate de învățământ din oraș, Școala nr. 24 „Sfântul Gheorghe“, unde s-au întâlnit cu elevii, au schimbat pase cu ei și le-au oferit mingi din partea federației.
„Sunt olteancă, mă simt ca acasă la Craiova și mă bucur că am avut ocazia să venim la o școală, să ne jucăm cu copii, pentru că sunt minunați. Sper să facă toți copiii din țară sport, pentru că este important pentru sănătate“, a spus severineanca Aneta Udriștoiu.
„A fost o acțiune frumoasă, am dat pase cu copiii. Eu nu am avut parte de asemenea momente când eram mai mică, nu se țineau astfel de evenimente“, a completat-o Melinda Geiger, jucătoare care s-a calificat cu echipa sa de club, Brest (Franța), în grupele EHF.

Ambros Martin ține sesiune de antrenament pentru profesorii interesați

Antrenorii naționalei României, Martin Ambros, Jaume Fort Mauri și Horațiu Pașca, vor susține astăzi o sesiune gratuită de antrenament pentru profesorii de educație fizică și sport și antrenorii de handbal din oraș, județ și regiune. Evenimentul se va desfășura la Sala „Ion Constantinescu“, de la ora 10.00, și va fi împărțit pe două secțiuni. Prima dată Ambros, antrenorul anului în Liga Campionilor (2015, 2016, 2017) și triplu câștigător al acestei competiții, și Horațiu Pașca le vor vorbi celor interesați despre luarea deciziilor și exerciții de apărare și atac, apoi Jaume Fort Mauri va prezenta aspecte legate de antrenamentul cu portarii.

Program Trofeul Carpați

Vineri, 24 noiembrie: ora 17.00 Macedonia – Brazilia, ora 19.00 România – Polonia;
Sâmbătă, 25 noiembrie: ora 14.00 Brazilia – Polonia, ora 16.00 România – Macedonia;
Duminică, 26 noiembrie: ora 14.00 Macedonia – Polonia, ora 16.00 România – Brazilia. Turneul se desfășoară în sistem fiecare cu fiecare.
Biletele se vând pe o zi (două meciuri), la 30 de lei (categoria I) și 20 de lei (categoria a II-a) sau abonament pe tot turneul, care costă 75 de lei (categoria I) și 50 de lei (categoria a II-a).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS