17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBox: Craioveanul Cosmin Toboșaru are medalia asigurată la Europene

Box: Craioveanul Cosmin Toboșaru are medalia asigurată la Europene

Cosmin Toboșaru luptă pentru o medalie cât mai strălucitoare
Cosmin Toboșaru luptă pentru o medalie cât mai strălucitoare

România şi-a asigurat o primă medalie la Campionatele Europene de box pentru juniori, competiţie ce se desfăşoară la Albena (Bulgaria). Craioveanul Cosmin Toboşaru, legitimat la SCM și antrenat de Ion Joița, l-a învins ieri la puncte pe ucraineanul Vdym Klym, scor 4-1, în sferturile de finală ale categoriei 57 de kilograme şi are asigurat locul pe podiumul de premiere.

Toboșaru va boxa în semifinale cu georgianul Bakur Chikovani, meci programat duminică. „Mă simt minunat că am ajuns aici. Simt că pot să ies campion european”, a spus pugilistul craiovean, într-un interviu acordat TVR.

Tot ieri, Ştefan Lătescu (80 kg) a fost învins la puncte (5-0) de rusul Mikhail Zakharev.

Azi, în sferturile de finală, vor mai boxa: Tavi Dobre (46 kg) cu Sigurd Boesen (Danemarca), Mădălin Popescu (50 kg) cu Emirhan Altuntas (Turcia), Aurel Grigore (+80 kg) cu Georgia Lefterov (Bulgaria), Valentin Dumbravă (66 kg) cu Delil Dadaev (Germania).

Pentru boxul românesc, orice medalie cucerită la această ediţie de Campionat European e o performanţă în condiţiile în care patru dintre cei mai valoroşi pugilişti au fost retraşi de la Albena după ce FRB a fost înştiinţată că au picat testul antidoping cu un diuretic pentru slăbire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS