6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCS Universitatea a pierdut trei titulari

CS Universitatea a pierdut trei titulari

Antrenorul Costin Dumitrescu a vorbit  despre  noutățile de la echipa  craioveană
Antrenorul Costin Dumitrescu a vorbit despre noutățile de la echipa craioveană

Echipa masculină de handbal CS Universitatea Craiova se pregătește pentru noul sezon din Divizia A, seria B, care va debuta pe 10 septembrie. Din lotul care s-a reunit luna trecută nu mai fac parte trei jucători de bază, care au plecat la alte formații. Este vorba de Radu Gușatu, împrumutat la echipa HC Vaslui, din Liga Națională, Ovidiu Ianăși și Ion Alexandru. Cei doi au ales să evolueze tot pentru echipe din Divizia A, dar în orașele natale, Târgu Jiu, respectiv Reșița.
„Radu Gușatu este un pivot de mare perspectivă. L-am luat de la 16 ani și a început să crească în valoare ca Făt-Frumos. Eu mi l-aș mai fi dorit un an, dar oferta din prima ligă a fost de nerefuzat. Este șansa lui, ne bucurăm pentru el. A fost împrumutat un an. Ovidiu Ianăși s-a întors acasă la Târgu Jiu, pentru că echipa de acolo a primit o finanțare de la autoritățile locale și i-au făcut o ofertă mult mai bună. Și Ion Alexandru a plecat acasă, la Reșița, care și-a făcut echipă de liga a doua. Am pierdut din nou trei titulari, lucrurile astea deranjează un pic angrenajul echipei, dar sperăm că până la începutul campionatului să le reglăm pe toate și cei care o să-i înlocuiască o să fie capabili să o facă cu brio. Am răbdare, am nevoie decât de muncă asiduă a jucătorilor și ne vom pune pe roate“, a spus antrenorul principal al craiovenilor, Costin Dumitrescu, în cadrul emisiunii „Repriza de Sud“ de la Alege TV.

Au început amicalele

După un cantonament montan la Băile Herculane, jucătorii de la CS Universitatea au început săptămâna aceasta seria meciurilor amicale. Luni, în primul joc de verificare, elevii lui Costin Dumitrescu și Cătălin Popescu au întâlnit, în Sala Polivalentă, echipa din Alexandria (Divizia A). Craiovenii au pierdut meciul, dar tehnicienii nu sunt atât de preocupați de scor în aceste partide. „A fost un meci foarte bun al jucătorilor mei, pe alocuri neașteptat de disciplinați tactic. Ținând cont că Alexandria are jucători care au trecut și pe la liga întâi, scorul nici nu m-a interesat. L-am folosit și pe Denis Gavrilă, un jucător de 16 ani, care are mult de muncă, dar m-a interesat să-l testez. Și îi voi testa pe toți din lot. Mai avem patru amicale programate, două la Alexandria și două la Târgu Jiu. Mai este posibil să primim vizita celor de la Târgu Jiu și poate un joc cu Sibiul. Momentan știm doar că Divizia A va începe mai devreme anul acesta, pe 10 septembrie, dar nu știm calendarul competițional încă.
La Herculane s-a muncit foarte bine, am fost foarte mulțumit de efortul depus de băieți. Nu avem un lot numeros, sperăm să mai aducem ceva jucători acum pe final“, a adăugat antrenorul.

Aduc juniori
la antrenamente

Staff-ul tehnic încearcă să aducă la antrenamente cât mai mulți juniori de la cluburile din Craiova, dar și din județ, pentru ca aceștia să se obișnuiască cu pregătirea unei echipe de seniori.
„Am demarat o colaborare cu CSS Craiova, cu profesorul Teuțan, cu Daniela Pădeanu, dar vrem să facem acest lucru cu orice echipă de juniori. Nu am refuzat pe nimeni din Craiova să vină la antrenament. Vrem, măcar atât cât le permite timpul și nu au antrenamente cu echipele lor, să vină la noi, să aibă câteva prezențe la antrenament, să nu fie așa de dificilă integrarea în cazul în care vor deveni jucătorii clubului nostru“, a încheiat Costin Dumitrescu.
CS Universitatea Craiova a încheiat sezonul trecut din Divizia A pe locul trei, dar, deși avea dreptul să participe la turneul de baraj, clubul oltean a declinat oferta, deoarece în cazul în care promova nu existau fonduri suficiente să se creeze o echipă competitivă, care să reprezinte onorabil Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS