19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCampioana europeană Ştefania Priceputu vrea şi titlul mondial

Campioana europeană Ştefania Priceputu vrea şi titlul mondial

După Europene, Ştefania Priceputu a venit două zile la Craiova pentru a primi sfaturi preţioase de la antrenorul său, Valentin Boboşca, apoi a plecat la Bucureşti, la lotul naţional
După Europene, Ştefania Priceputu a venit două zile la Craiova pentru a primi sfaturi preţioase de la antrenorul său, Valentin Boboşca, apoi a plecat la Bucureşti, la lotul naţional

Proaspătă campioană europeană la lupte – junioare, craioveanca Ştefania Priceputu se antrenează acum să repete această performanţă şi la Campionatul Mondial, programat luna viitoare. Într-un interviu acordat Gazetei de Sud, sportiva legitimată la LPS „Petrache Trişcu“ şi CSM Craiova a vorbit despre parcursul său la Europene, despre Mondiale şi despre ce planuri are cu banii câştigaţi din lupte.
Gazeta de Sud: Ştefania, cum te simţi acum, la o săptămână după ce ai câştigat aurul la Europene?
Şt.P.: Foarte bine. Deşi era primul meu an la juniori, sincer, mă așteptam să ies campioană. Am plecat cu steagul tricolor de acasă și mi-am zis „trebuie neapărat să fiu pe prima treaptă a podiumului“. Am avut ceva emoții, pentru că adversarele erau mai mari ca mine cu doi ani, dar mi-am zis că la cât m-am pregătit, cum m-am antrenat zi de zi foarte bine, am șanse la medalii.

GdS: La ce te-ai gândit înaintea finalei cu sportiva din Rusia, pe care, de altfel, ai învins-o categoric?
Şt.P.: Am luptat fără emoții, hotărâtă, la fel ca acum doi ani, când am ieșit campioană europeană la cadete. Nu mă aşteptam să câştig cu rusoaica, pentru că și ea este foarte bună, are rezultate bune la Europene, Mondiale, dar am învins-o cu 10-0. M-am mobilizat foarte bine, am luat-o prin surprindere și nu s-a așteptat. Când am văzut că deja am 6-0, am zis că trebuie să-i dau 10-0 și să iasă totul bine, că pot. Era ultimul meci și nu mai aveam ce pierde. Medalia o aveam asigurată.

GdS: Eşti în pregătire pentru Mondiale, dar după Europenele din Germania ai dat o fugă până acasă la Craiova. Ţi-a pregătit mama mâncarea ta preferată?
Şt.P.: Mama m-a întrebat dacă vreau ceva anume de mâncare, dar i-am zis că nu am voie să mănânc orice pentru că trebuie să mă mențin pentru Mondiale. Pentru Europene, a trebuit să slăbesc şapte kilograme, acum vreau să slăbesc mai puțin, cam jumătate. Am venit câteva zile la Craiova, dar am plecat repede, pentru că nu trebuia să pierd din pregătirea pentru Mondiale.

Ștefania Priceputu a participat la un antrenament al luptătorilor craioveni, iar micuții sportivi au felicitat-o pentru rezultatul de la Europene (foto: Bogdan Grosu)
Ștefania Priceputu a participat la un antrenament al luptătorilor craioveni, iar micuții sportivi au felicitat-o pentru rezultatul de la Europene (foto: Bogdan Grosu)

„La antrenamente e greu, dar cel mai frumos sentiment e când câştigi“

GdS: Ce obiectiv ai pentru Mondialele din Finlanda, de luna viitoare?
Şt.P.: Mă antrenez pentru a ieși totul bine, ca la Europene. La Campionatul Mondial din Finlanda voi avea și adversare japoneze, care sunt foarte bune, dar cred că voi reuși și acolo să câștig. Mi-am propus să fie la fel de bine, să mă lupt fără emoții. Antrenorul de la lot îmi tot zice: mai bine plângi acum când te antrenezi, dar după vei lua medalia de aur și atunci nu o să mai ai ceva cu mine că te pun la antrenament. Este foarte greu la antrenamente, dar cel mai frumos sentiment este când câștigi
GdS: De curând ai devenit majoră şi ţi-ai făcut cadou aurul la Europene.
Şt.P.: Aşa este! Fiind și primul meu an, m-am bucurat foarte tare, a fost cel mai mare rezultat din cariera mea.

Vrea maşină şi o casă

GdS: Ştiu că visezi să ai o casă numai a ta.
Şt.P.: Muncesc să am o locuință a mea, să fiu pe proprietatea mea, cum se zice. Vreau să îmi fac un viitor frumos. Depinde de mine asta, să muncesc în continuare și să mi le câștig încet-încet pe toate. Tocmai ce vorbeam cu antrenorul meu, Valentin Boboşca, că vreau să dau examenul de permis, să-mi iau o mașină. Restul îi strâng și pe parcurs vreau să îmi construiesc singură o căsuță. Mi se mărește și indemnizația lunară, o să am mai mulți bani și o să îi strâng. Așa, nu poate nimeni să mă ajute, este greu, dar încerc să mă descurc singură.

GdS: După un an aşa încărcat, când vei lua o vacanţă, fără antrenamente, fără competiţii?
Şt.P.: Am nevoie de o săptămână de vacanță. Mi-au și zis antrenorii că mă vor lăsa puțin liberă, să mă relaxez. Nu am mai luat de mult o vacanță și vreau să văd cum e. Oricum, mai mult de două-trei zile nu pot sta fără să mă antrenez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS