5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMangia cere răbdare

Mangia cere răbdare

Devis Mangia crede că echipa sa a progresat în cadrul stagiului din Austria, chiar dacă rezultatele din amicale nu au fost bune (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Devis Mangia crede că echipa sa a progresat în cadrul stagiului din Austria, chiar dacă rezultatele din amicale nu au fost bune (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova încheie vineri stagiul din Austria, în cadrul pregătirii fiind susținute cinci partide: patru bune, cu adversare puternice, și una de antrenament pentru tinerii din lot, cu o echipă din liga a treia austriacă, SC Schwarz, câștigată de rezervele oltenilor cu 5-0. În testele „adevărate“, gruparea din Bănie a pierdut pe linie, reușind să marcheze doar trei goluri, rezultatele fiind următoarele: 2-4 cu ȚSKA Sofia, 0-1 cu Ludogorets Razgrad, 1-2 cu FC Ufa și 0-2 cu Dinamo Kiev. Cu ucrainenii s-a jucat miercuri seară, iar trupa lui Devis Mangia s-a mișcat binișor până în minutul 67, când a încasat primul gol, al doilea venind în 75.
CS Universitatea a început meciul cu următorii: Calancea – Dimitrov, Barthe, Kelic, Briceag – Screciu, Zlatinski – Băluță, Gustavo, Bancu – Ivan. Au mai intrat: Roman, Bărbuț, Buzan şi Burlacu.
Antrenorul lui Dinamo Kiev, Aleksandr Khatshkevich, a mizat pe: Rudko – Antunes, Vida, Khacheridi, Moroziuk, Shepelev, Sydorchyuk, Gonzalez, Yarmolenko, Buialskyi, Besedin.
„Dinamo Kiev este o echipă foarte bună, cu adevărat puternică, și care în fiecare an se clasează pe primele locuri în campionatul Ucrainei. Este o echipă cu o structură fizică superioară, iar când spun asta nu mă refer la pregătirea fizică. Concluzia este că a fost un antrenament bun“, a spus, după meci, italianul Devis Mangia.

Fanii, îngrijorați de rezultatele din amicale

Rezultatele din amicale, chiar dacă oponentele alb-albaștrilor au fost de apreciat, i-au cam îngrijorat pe suporterii CS Universitatea Craiova, care și-au arătat nemulțumirile atât pe site-ul gds.ro, cât și pe pagina de facebook a clubului. Printre acestea se numără nefolosirea jucătorilor veniți în probe, ținerea la secret a jocului cu Schwarz și jocul defensiv arătat în toate meciurile tari. Tehnicianul Devis Mangia a dorit să-i liniștească, subliniind ideea că echipa nu este completă și că așteaptă o atitudinea mai bună din partea elevilor săi.
„Este clar că încă mai avem de lucrat. Echipa în acest moment nu este completă. În ciuda rezultatelor, am lucrat foarte bine în ultimele zile, însă trebuie să avem răbdare și să continuăm să muncim la fel de mult. Când vor începe meciurile oficiale, vom face o evaluare și vom vedea cine este pregătit pentru prima echipă“, a spus Mangia.
Antrenorul Craiovei a punctat că nu are preferințe în privința țintarului Ligii I, tragerea la sorți fiind programată vineri, la prânz, la sediul LPF: „Nu am nici o preferință pentru primul adversar, deoarece oricum îi vom întâlni pe toți. Indiferent pe cine vom întâlni, vom face tot posibilul să jucăm bine, să scoatem maximum din acea partidă pentru a-i mulțumi pe suporterii noștri“.
„Suntem pregătiți!“

O caracterizare a cantonamentului din Austria a făcut-o și Nicolai Calancea, portarul moldovean arătându-se liniștit: „A fost un cantonament destul de lung, destul de greu. Sper că ne-am făcut treaba cât mai bine, dar, din păcate, nu am reușit să scoatem nici o victorie sau un egal în meciurile din acest cantonament. Noi ne-am văzut în mare parte de starea noastră fizică, cât și să punem la punct cu noul antrenor pozițiile tactice în teren. Din acest motiv nu au contat pentru noi toate rezultatele, ca să jucăm la victorie. În primul rând, ne-am uitat să jucăm tactic bine, să facem ce ne cere antrenorul. Suntem pregătiți. Sper că acest cantonament nu a fost în zadar. Ne-am pregătit la maximum și sper să facem meciuri și mai bune. După o pauză de trei săptămâni, sper că ne-am revenit la starea fizică optimă și că vom face un campionat mai bun ca anul trecut“. Nou-venitul Cristi Bărbuț a completat: „Nu am reușit să câștigăm, dar sper că victoriile vor veni în campionat. Cred că m-am pregătit bine în acest cantonament. Sper ca acest lucru să se vadă în teren și în campionat să fiu la nivel maxim“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS