8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCupa României Dolj, adjudecată de Dunărea Calafat

Cupa României Dolj, adjudecată de Dunărea Calafat

Calafetenii (în bleu) au reușit să câștige Cupa României (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Calafetenii (în bleu) au reușit să câștige Cupa României (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Fotbalul mic și-a consumat ultimul episod din sezonul 2016/2017. Vineri după-amiază, la stadionul „Progresul“ din Băilești, s-a desfășurat finala Cupei României, faza județeană, oponente fiind Metropolitan Ișalnița și Dunărea Calafat.
Atmosfera din tribune a fost una de sărbătoare, în timp ce pe teren s-a jucat tare. Ceremonia a început cu o fetiță frumoasă, îmbrăcată în port popular, care a intonat cu patos „Deșteaptă-te române“ și care a cules aplauzele celor aproximativ 700 de spectatori, care mai de care mai gălăgioși.

_DSC0009
Au fost și momente plictisitoare, crainicul stadionului prezentând cu dificultate numele celor care aveau să lupte pentru trofeu, deși toți aveau nume autohtone.
În schimb, vocea din boxe a descrețit frunțile cu maniera în care a mulțumit autorităților din Băilești și AJF Dolj, ruptă parcă din perioada de dinainte de Revoluție.
De remarcat faptul că stadionul din orașul lui Nea Mărin a fost cosmetizat începând din luna martie, iar apropiații formației locale jubilează, fiind convinși că în curând vor primi sprijinul autorităților și pot „sări“ măcar la Liga a IV-a.
Lovitura de start a dat-o fostul arbitru Marius Iliescu, care cu această ocazie s-a retras din cadrul corpului de observatori al AJF Dolj.

_DSC0027

Meciul a fost cu „scântei“

La fotbal, Dunărea Calafat s-a dovedit mai eficientă decât Metropolitan Ișalnița, impunându-se cu scorul de 2-1. Trupa lui Claudiu Oncică a deschis scorul rapid, prin Mădălin Puțintelu, care a reluat cu capul de la opt metri o centrare de pe stânga a lui Tîrîși (10, 0-1).

_DSC0044

Jucătorii din Ișalnița au presat până la finalul primei părți, trecându-și în cont și o bară a lui Răzvan Mitroi (30). La reluare s-a jucat cu nervi, au fost faulturi dure și chiar și un meleu, soldat cu patru cartonașe galbene. Finalul a fost foarte încins. Dunărea a reușit să marcheze din nou, prin nou intratul Silviu Afrem, care a reluat cu capul din fața porții o centrare venită din corner, de pe stânga (77, 0-2). Formația pregătită de Alin Gavrilă a reușit să reducă din diferență în prelungiri, prin Mitroi, care a șutat la colțul lung, după o acțiune pe partea stângă (90+1, 1-2).
Metropolitan Ișalnița: Adrian Ciocîrlan – Laurențiu Tănăsie (41, Remus Badea), Marian Goagă, Eugen Rioşanu, Costinel Mateiță, Mihai Ivan, Ionuț Țucă, Robert Duculescu (78, Marian Gheorghiță), Răzvan Mitroi, Aurelian Bouleanu (69, Ion Preda), Ionuț Ionele (73, Cristian Ologu). Antrenor: Alin Cornel Gavrilă.
Dunărea Calafat: Vasile Simion – Andrei Săpăceanu (90+2, Cosmin Dobre), Sergiu Schuster, Valentin Ciocioană, Mădălin Puțintelu, Mihai Matei (89, Ionuț Giubelan), Ovidiu Grigorie, Mihai Tîrîşi (86, Adrian Mihalache), Cristian Drăghici, Adrian Tudosie (61, Silviu Afrem), Mihai Iureş. Antrenor: Claudiu Oncică.
Cartonașe galbene: Ciocîrlan, Goagă, Bouleanu / Matei, Iureş, Puțintelu, Afrem.
Au arbitrat: Ionișor Fugaru – Cosmin Andrei, Cristinel Barbu; Dan Buzărnescu.
Observatori: Cornel Roman, Marius Iliescu.

_DSC0181
Festivitatea de premiere s-a făcut cu suporterii pe teren, în special cei din Calafat, în timp ce arbitrii întâlnirii au primit distincții din partea ecusonului FIFA Radu Petrescu, oaspetele președintelui CJA Dolj, Sebastian Colțescu.

„Am muncit bine și s-a văzut la final“

Antrenorul Dunării Calafat, Claudiu Oncică, a declarat că acest trofeu înseamnă enorm pentru tinerii săi.
„Am muncit bine și s-a văzut la final. Am învins o echipă bună, cu experiență, chiar dacă am intrat puțin mai greu în meci. Când pui suflet vin și rezultatele. Am avut o galerie frumoasă în tribună și asta am sperat când am venit în iarnă la echipă, să creăm o emulație în oraș și cred că putem face mai mult decât atât. Acest trofeu înseamnă mult pentru tinerii pe care îi avem la echipă“, a declarat Oncică, pentru GdS.
Din rândul jucătorilor, Mădălin Puțintelu a punctat că trofeul a venit ca un bonus după câștigarea play-out-ului fără înfrângere: „A fost un meci frumos, strâns și bine că l-am câștigat. Tinerețea și entuziasmul nostru au făcut diferența. Nu a fost presiune pe noi, iar trofeul ăsta vine ca un bonus. Acest trofeu ne motivează foarte mult pentru viitorul sezon“.
La rândul său, Alin Gavrilă, tehnicianul celor de la Metropolitan Ișalnița, a fost fair-play și a felicitat adversarii.
„E tristețe mare, dar atât am putut astăzi. Ne-a lipsit prospețimea. S-a văzut că adversarii au alergat mai mult, au muncit mai mult și au câștigat. Felicit echipa Calafatului, a meritat victoria. Pentru anul viitor trebuie să schimbăm multe la echipă. Trebuie să întinerim echipa, altfel ne va fi foarte greu“, a punctat Alin Gavrilă, pentru GdS.

Pentru galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS