6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSuporterii cer demisia, Mulțescu se apără indicând lotul

Suporterii cer demisia, Mulțescu se apără indicând lotul

Mulți suporteri din Bănie și-ar dori ca anul competițional 2016/2017 să se încheie chiar acum, asta pentru a nu mai fi părtași la alte umilințe din partea jucătorilor de la CS Universitatea Craiova și pentru demararea unei reconstrucții sănătoase a echipei. Trupa lui Gigi Mulțescu și-a luat „bobârnace“ și în Cupa României, de la FC Voluntari, o echipă considerată inferioară din punct de vedere valoric, asta după ce în play-off-ul Ligii I a dezamăgit profund de mai multe ori. Ieri seară, la Severin, alb-albaștrii au pierdut la limită, scor 0-1, în fața ilfovenilor, în manșa tur a semifinalelor Cupei României, lipsind ce-i drept trei piese de bază: Alex Băluță, Alex Mateiu și Hristo Zlatinski, toți suspendați. Evoluția a fost din nou slabă, iar meciul se ducea spre un 0-0 echitabil, însă în minutul 89 Nicușor Bancu și-a bătut joc de întreaga muncă a echipei, comițând un penalti ce putea fi evitat, iar Marinescu a transformat fără emoții.
Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic (46, Dumitraș), Barthe, Briceag – Bancu, Screciu, Gustavo (76, Bârzan) – Andrei Ivan, Jazvic – Măzărache (46, Fajic). Antrenor: Gigi Mulţescu.
Voluntari: Balauru – Maftei, Cazan, Spahija, Acsinte – Marinescu, C. Lazăr – Căpăţână, Cernat (63, Tăbăcariu), Popadiuc (81, G. Deac) – A. Bălan (67, Voduț). Antrenor: Claudiu Niculescu.
Cartonașe galbene: Jazvic, Bancu / Voduț, Acsinte, G. Deac.
Au arbitrat: Horațiu Fesnic – Octavian Șovre, Adrian Radu Ghinguleac; Marian Balaci.
Observatori: Eduard Dumitrescu, Ciprian Paraschiv.
Partida retur se va disputa în intervalul 16-18 mai.

Mulțescu, uimit de Bancu

La flash interviul de după meci, de la Digi Sport, antrenorul Gigi Mulțescu a recunoscut că CS Universitatea Craiova nu a avut cu ce „mușca“ nici de data aceasta, deși a încercat toți atacanții disponibili.
„A fost un rezultat neșteptat, mai ales după primele 15 minute în care am avut cea mai mare ocazie de gol și alte câteva mingi aduse în fața porții. În repriza a doua ei au trecut de două ori centrul terenului, dar noi nu am fost lucizi, nu am avut inspirație, am făcut greșeli de transmisie a balonului, deci am făcut un meci mai slab. Sigur că ne-au lipsit mulți jucători care au dus greul campionatului, dar asta e situația, nu avem ce face. Simt că echipa are probleme și că nu este tot timpul în regulă, mai ales acum când am întâlnit o echipă care închide culoarele. Ne trebuie relații de joc, o îndemânare bună, valoare, iar astăzi nu am avut ce trebuia. Am încercat în prima repriză să lovim pe viteză, am folosit trei vârfuri de viteză și au fost câteva ocazii. Când am văzut că nu merge, singura soluție era să schimb maniera și am crezut că Fajic vine cu detenta lui bună să pună niște mingi pentru coechipieri și să înscrie, dar nu a fost așa. În plus au fost și centrările proaste ale lui Dimitrov, care nu se regăsește“, a comentat Gigi Mulțescu, negăsind o explicație la faultul comis de Bancu asupra lui Gabriel Deac: „Nu am vorbit cu Bancu, pentru că nu am ce. Nu am ce să-l întreb, pentru că nu are nici o logică faultul ce l-a făcut. În loc să-i faci fault la 30-40 de metri, îl lași să intre în careu și îl tragi evident… Când ei aveau în fața porții un vârf cu doi apărători ai noștri, deci ce făceau? Nu avea ce. Probabil că era și el obosit, supărat pentru că nu a avut prea multe realizări, dar nu se făcea sub nici o formă acel fault“.

„În retur să fie ei favoriți și să câștigăm și noi“

Întrebat dacă încă mai crede că echipa sa poate întoarce soarta calificării și să ajungă în finala de pe „Ilie Oană“, pe 27 mai, Mulțescu s-a arătat optimist: „Acum noi am fost favoriți și au câștigat ei. În retur să fie ei favoriți și să câștigăm și noi. Acolo putem să ajungem și în prelungiri, să facem 2-1, deci sunt încă șanse, se joacă. Acum ne-au lipsit trei jucători, în contextul în care mai avem doi accidentați și patru au plecat. Eu am mai spus-o: subțirimea lotului o să se vadă la un moment dat. Când mergi pe două fronturi cu acest lot e foarte greu. Lipsurile și toate problemele care au fost în ultima vreme lovesc atunci când nu te aștepți. Îți mai faci și tu meciul greu, ratezi singur cu portarul și faci penalti inexplicabil“.
Gigi Mulțescu nu este împăcat cu gândul unei eventuale despărțiri de CS Universitatea Craiova și consideră că suporterii nu sunt corecți cerându-i demisia, uitând realizările echipei de până acum.
„E normal să ceară demisia, pentru că suporterii sunt supărați. I-am obișnuit rău, cu victorii, joc spectaculos, când am avut cu cine. Acum, din retur, din păcate nu am adus ce trebuia și au plecat și jucători, iar în contextul acesta e greu, dar am făcut și jocuri foarte bune. Am făcut un meci memorabil cu Dinamo în zece oameni, dar s-au uzat și jucătorii, au ținut-o bine două, trei etape. Jucând la două sau trei zile distanță mai clachează și ei. Am fost cea mai ofensivă echipă și am avut cele mai multe goluri, suntem în play-off, în semifinalele Cupei și calificați în Liga Europa… Chiar așa? Nici o problemă, nu contează un antrenor sau altul, contează ca echipa din Craiova să funcționeze“, a comentat tehnicianul de 65 de ani.

Calancea: Putem să întoarcem rezultatul

La rândul său, portarul Nicolai Calancea a fost pe aceiași lungime de „undă“ cu antrenorul, punctând că penaltiul lui Bancu putea fi evitat și că sunt șanse ca în retur să asistăm la o victorie a Craiovei și la o calificare în finala Cupei.
„A fost o înfrângere usturătoare. O să analizăm jocul și sper să eliminăm toate greșelile făcute în tot campionatul și la meciul cu CFR (duminică – n.r.) să revenim în forță. Ne-am grăbit să marcăm și în unele momente am uitat de apărare. Din minutul 70 am jucat grăbiți, când trebuia să calmăm situația și să ne vedem de joc. Putem să întoarcem rezultatul, însă o să abordăm altfel meciul cu Voluntariul din retur. Acum au avut o posesie mai bună ca noi“, a explicat Calancea.
„Nu știu ce trebuia să facă Bancu. Din câte îmi aduc aminte mai era Screciu în apropiere, dar nu știu dacă îl ajungea pe Deac. Dacă nu reușea, ieșeam eu în întâmpinare și nu cred că avea cum să marcheze. Dacă încerca să paseze în stânga acolo era un adversar, dar era blocat de un jucător de-al nostru. Cred că se putea evita acest penalti“, a mai spus portarul Craiovei.

Niculescu: Șansele calificării sunt împărțite

De partea cealaltă a baricadei, tehnicianul lui FC Voluntari, Claudiu Niculescu, a fost bucuros de reușită, dar consideră că nu este jucată calificarea.
„A fost un meci greu, dar am venit la Severin cu mare încredere și am beneficiat și de absența celor trei titulari ai CS Universitatea Craiova. Au început cu toate gurile de foc pe care le aveau și știam că dacă le oferim spații mari o să avem probleme, pentru că au jucători cu o calitate tehnică foarte bună și foarte rapizi. Am reușit să-i blocăm și chiar să-i dominăm în anumite momente. Am avut o ocazie mare și prin Popadiuc, a venit pe final și penaltiul și este bucurie în tabăra noastră acum, dar nu am rezolvat absolut nimic cu această victorie. Mâine (vineri – n.r.) ne trezim tot aici la Severin și o luăm de la capăt, pentru că duminică ne așteaptă pe același stadion un meci foarte important pentru noi (cu Pandurii – n.r.), care ne poate desprinde de subsolul clasamentului. Tot timpul pregătesc meciul ca să-l câștig, indiferent de adversar și așa a fost și de această dată. Că nu a fost un joc spectaculos, cu ocazii foarte multe, asta e. Pe mine m-a interesat să plecăm de aici cu gol marcat în primul rând, dar am reușit o victorie. Ne așteaptă un retur infernal, pentru că ei vor avea tot lotul valid. Înainte de acest joc am spus foarte clar: Craiova este favorită. După acest joc cred că șansele sunt împărțite în mod egal“, a concluzionat Claudiu Niculescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS