15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportScrimă: Amalia Tătăran, medaliată cu argint la Europenele U23. Iulian Teodosiu a cucerit bronzul

Scrimă: Amalia Tătăran, medaliată cu argint la Europenele U23. Iulian Teodosiu a cucerit bronzul

Amalia Tătăran (stânga) a cucerit medalia de argint (foto: FR Scrimă)
Amalia Tătăran (stânga) a cucerit medalia de argint (foto: FR Scrimă)

Scrimera română Amalia Tătăran a cucerit ieri argintul în proba individuală de spadă din cadrul Campionatelor Europene Under-23 de la Minsk (Belarus), în timp ce Iulian Teodosiu a obținut argintul la sabie. Amalia Tătăran (CS Dinamo) a fost învinsă în finală de poloneza Martyna Swatowska, scor 15-11.

Greta Veres (CSA Steaua) s-a clasat pe locul 14, Bianca Benea (CSM Oradea) a ocupat locul 30, iar Ramona Calcan (CSA Steaua) a terminat pe 51.

La sabie, Teodosiu (CS Dinamo) a dispus în turul secund de polonezul Mikolaj Grzegorek, cu 15-4, în optimi s-a impus în fața italianului Francesco Bonsanto, cu 15-9, în sferturi a dispus de Federico Riccardi (Italia), cu 15-8, dar în semifinale a fost învins de un alt italian, Francesco D’Armiento, cu 15-14.

Mădălin Bucur (CS Dinamo), învins în sferturi de turcul Enver Yildirim cu 15-8, a terminat pe locul 8, Cristian Bițucă (CS Dinamo) s-a clasat pe locul 10, iar Sorin Eftimie (CS Dinamo), pe 32.

România participă la competiție cu 17 sportivi, iar astăzi vor avea loc probele pe echipe la spadă masculin, sabie feminin și floretă masculin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS