14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAndrei Dumitraș nu concepe ratarea play-off-ului

Andrei Dumitraș nu concepe ratarea play-off-ului

Absent în acest miniretur după o accidentare gravă suferită în timpul amicalului cu Fortuna Dusseldorf, din Malta, Andrei Dumitraș (foto) și-a reluat de curând pregătirile. Fundașul dreapta de 29 de ani a efectuat primele antrenamente alături de jucătorii de la echipa secundă și asta pentru că Ivan și colegii săi au avut liber după derbiul cu Dinamo. Dumitraș urmează să fie văzut de medicul Claudiu Stamatescu și speră să primească „avizul“ acestuia ca să treacă sub comanda lui Gigi Mulțescu și să înceapă recuperarea astfel încât să fie apt pentru play-off, pentru că nu concepe o nouă participare a echipei în play-out.
„Abia am început și eu antrenamentele cu formația secundă a clubului, pentru că băieții de la echipa mare au avut liber după meciul cu Dinamo. La prima echipă urmează să decidă doctorul Claudiu Stamatescu când pot să revin. El e puțin precaut în general și parcă văd că va zice să mai stau puțin. Nu mai am dureri, dar sper să nu resimt ceva la vreun contact mai puternic“, a spus Andrei Dumitraș, pentru GdS. „Am avut o coastă ruptă, una fisurată și pleura care învelește plămânul a fost fisurată și ea. S-a întâmplat în primul meci din Malta, m-a lovit Mingote al nostru… Se mai întâmplă, ce să-i faci. A trebuit să stau o lună și o săptămână fără să fac efort deloc. Acum sunt bine, am deja o săptămână și jumătate de când fac alergare, dar la început mi-a fost tare greu. Am stat mai mult timp cu familia, am încercat să profit de accidentare, ca să spun așa. Îmi pare rău că nu am fost pe teren la ultimele meciuri și că s-a apelat la improvizații. Vezi cum e? Îți aștepți șansa și se întâmplă un accident nefericit și ieși din calcule. Regretul meu este că nu am nici o șansă să-mi revin mai repede ca să pot să ajut“, a completat fotbalistul Craiovei.
„Avem datoria să câștigăm cu Mediaș“

Andrei Dumitraș a mărturist că nu se aștepta ca gruparea din Bănie să tremure în privința accederii în play-off, dar este convins că punctele puse în meciul cu Gaz Metan Mediaș vor ajunge în contul Craiovei. „Nimeni nu s-a așteptat să se ajungă la situația actuală. Dacă discutam imediat după cantonamentul din Malta, ziceam că șapte puncte le luăm sigur în meciurile din miniretur. Dar acum… Sunt momente și momente în viața unei echipe și acum noi nu traversăm unul bun. Totul depinde de noi și nu contează cum sau cine intră în teren, trebuie să câștigăm. Deși e suficient și un punct, noi avem datoria să învingem. O să fie un meci greu, de care pe care, pentru că și ei au șansa lor și vor încerca să profite. Eu sunt convins însă că victoria va fi trecută în contul nostru. Contează locul unde vom juca, dar nu foarte mult, pentru că suporterii noștri ne vor urma oriunde. Ei ne susțin necondiționat și e mare lucru. Sper să ne revanșăm față de ei curând, pentru că i-am cam necăjit în ultimul timp. Chiar dacă eu nu am jucat, mă includ în situație, deoarece și când câștigăm, și când pierdem fiecare dintre noi a contribuit cu o părticică din rezultate“, a încheiat Dumitraș.
LPF a stabilit ieri programul meciurilor din runda a 26-a, iar confruntarea dintre CS Universitatea Craiova și Gaz Metan Mediaș, decisivă pentru accederea în play-off, a fost distribuită duminică, de la ora 20.30. Locul de desfășurare nu a fost încă stabilit, dar se fac demersuri pentru a fi găzduită de „Municipalul” din Severin. Altfel, oficialii grupării din Bănie au decis să-i scoată din lot pe Acka, Rocha și Madson, jucători aflați la final de contract, pentru meciul cu Mediaș, invocând acte de indisciplină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS