Horațiu Stănescu are gânduri mari cu AJF Dolj 

Noul președinte al Asociației Județene de Fotbal (AJF) Dolj, Horațiu Stănescu (foto), s-a familiarizat deja cu noua sa postură și și-a trasat câteva priorități pentru ca sportul rege să cunoască progresul. Noul conducător al fotbalului „mic“ din Dolj a acordat un amplu interviu GdS, în care a vorbit despre planul său de lucru și despre organizarea forului județean.

GdS: Au trecut aproape două săptămâni de când v-ați instalat în fotoliul de președinte al AJF Dolj. Cum ați găsit fotbalul doljean?

Horațiu Stănescu: Eram familiarizat deja cu totul. Dacă ar fi să ne întoarcem în timp, cam din 2005, cu o excepție de un an – 2009 – cât am fost plecat în județul Argeș, am fost conectat la fotbalul doljean. Am fost președinte la Armata Craiova, la Bârca, Podari, Ișalnița, iar în ultimii doi ani am activat la AJF în diferite funcții sau diverse sisteme de colaborare.

GdS: Ați început activitatea de birou cu o pauză competițională, pentru că echipele au cerut întreruperea campionatului.

H.S.: Imediat după alegerile forului, mai exact duminică, 27 noiembrie, am reușit să urmăresc câte o repriză din trei meciuri, unul din campionat și două de Cupă, apoi a venit acea zăpadă care pe unii i-a speriat. Primind foarte multe telefoane de la echipele din județ, am procedat în mod democratic și pe 29 noiembrie am emis e-mailuri și faxuri prin care am înștiințat toate echipele care mai erau angrenate în competiție că se dorește oprirea campionatului. În intervalul 1-3 decembrie, noi am fost la datorie, am primit răspunsurile echipelor și, cu excepția a două sau trei cazuri, toate și-au manifestat dorința ca această parte a campionatului să se încheie din pricina vremii nefavorabile și a stării proaste a suprafețelor de joc, care nu mai prezentau siguranță pentru jucători.

„A fost o campanie mult mai liniștită și mai decentă“

GdS: Cum vi s-a părut că s-au desfășurat alegerile conducerii AJF din 26 noiembrie?


H.S.: A fost greu, dar și frumos. Eu mi-am anunțat încă din primăvară intențiile de a candida, deoarece în trecutul meu am activat în diverse funcții, ca arbitru, conducător de echipă, membru al comisiei, iar cu această nouă însărcinare pe care alegătorii doljeni mi-au oferit șansa să o ocup trec într-o etapă nouă. În această perioadă, am avut o strategie și un plan de bătaie bine pus la punct, inspirat din „Arta războiului“, pentru că la origini sunt militar de carieră. Am plecat singur la acest drum, dar pe traseu mi s-au alăturat și alte persoane și s-a format încet-încet echipa. Comparativ cu ce era obișnuit fotbalul din România, nu doar cel doljean, a fost o campanie mult mai liniștită și mai decentă. La sfârșitul alegerilor am vorbit cu competitorul meu de la această întrecere, am făcut și poze împreună, și am afirmat că poarta îi este deschisă și putem să colaborăm pentru binele fotbalului nostru.

GdS: Sunteți mulțumit de echipa de conducere pe care o aveți?

H.S.: Pentru mine, nici un participant la aceste alegeri nu era o persoană necunoscută, toți veneau din lumea fotbalului și aveau o experiență în spate. Că s-a întâmplat ca aleșii să-mi fie mai apropiați îmi oferă nu doar o șansă ca să putem să trecem toate proiectele prin Comitetul Executiv, ci și o obligație mai mare să fac ce trebuie, pentru că lumea are multe așteptări. Membrii afiliați nu vor aștepta patru ani ca să vadă aceste schimbări, ci foarte curând. Cu vicele Florin Spânu mă cunosc de foarte mulți ani, iar cu Dumitru Firu (Liga a IV-a) am avut mai multe colaborări. Pe Florin Duinea (Liga a V-a) l-am cunoscut din postura de conducător de club la Armata eu și el arbitru, și, în plus, suntem născuți în Băilești. Ilie Dumitrașcu (Liga a V-a) este liantul acestor delegații, deoarece el a fost în Comitetul Executiv încă de pe vreme domnului profesor Țenea, cu Mărin Nițu, continuând cu Neagoe și Pătrașcu, și, ulterior, și în timpul mandatului lui Silviu Bogdan. Iar Mircea Papa nu este o noutate, pentru că activează de mult timp în sectorul juvenil. Cel de-al șaptelea membru al Comitetului Executiv, singurul neales, ci numit, este Marian Ezaru, pentru că am hotărât că este bine să-și continue munca pe care a dus-o până acum. Trebuie să-și numească echipa de colaboratori pentru Comisia Județeană de Arbitri, să aducă îmbunătățiri la ce a fost până acum și să recruteze noi tineri. Am apreciat faptul că județul Dolj a avut trei arbitri promovați în Liga a III-a numai pe criterii sportive și meritorii, respectiv Daniela Constantinescu, Cristian Ilinca și Pompiliu Barbu.

Schimbări majore, începând cu noul sezon

GdS: Cu ce veniți nou la AJF?

H.S.: Fotbalul doljean trebuie să-l transformăm în bine, dar nu brusc și direct. Trebuie să continuăm lucrurile bune care s-au făcut până acum, și sunt destule, să le îmbunătățim pe cele care nu au fost tocmai în regulă și să venim cu idei noi, constructive. În platforma-program pe care am făcut-o publică am spus multe lucruri, dar acestea nu pot să le fac nici de unul singur, nici cu Comitetul Executiv, nici măcar cu Adunarea Generală, ci împreună cu toate echipele și cu factorii de conducere ai localităților unde evoluează cluburile. Ne dorim ca începând cu luna aceasta să fie de studiu, de analize și de întocmirea unui plan de bătaie pe termen scurt, pentru lunile ianuarie și februarie, în vederea derulării sezonului de primăvară-vară, pentru că începând cu 1 martie e clar că va debuta. Toate ideile și planurile noastre o să începem să le implementăm de la 1 iulie 2017 și nu vom mai avea nici o scuză dacă nu vom reuși să facem ce ne-am propus. Începând cu sezonul viitor, vrem să mărim și numărul de echipe, dar vrem să lucrăm și la cantitate, și la calitate. Vrem să dezvoltăm și alte competiții, în special pentru sectorul juvenil. Dacă acum, în lunile ianuarie și februarie, ne-am propus să organizăm turnee de fotbal în sală în diverse localități din Dolj, o să încercăm să organizăm din vară și un astfel de campionat, cum era în urmă cu câțiva ani.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 8 decembrie 2016

Actualitate

» Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului va putea organiza activități muzeale și expoziționale
» Cutremur cu magnitudine de 6,5 grade, în largul coastelor Californiei
» Premierul l-a demis pe subprefectul de Timiş după declaraţiile despre “statul naţional unitar”
» Iohannis îi îndeamnă pe români să meargă la vot
» Prima Casă: Guvernul a aprobat garanții mai mari pentru locuințele noi
» Guvernul a aprobat modul în care vor fi distribuite sumele încasate din valorificarea bunurilor confiscate
» Ministerul Tineretului și Sportului va putea înființa centre naționale de tineret
» UE urmează să acorde drept de călătorie fără viză cetăţenilor din Ucraina şi Georgia
» MMFPSPV: Modificările şi completările privind ucenicia la locul de muncă și stagiul pentru absolvenţii de învăţământ superior, în dezbatere publică
» MAI va mobiliza 45.000 de cadre pentru ziua alegerilor parlamentare
» Recomandări pentru circulaţia în condiții de ceață
» 6 candidați la alegerile parlamentare au fost colaboratori sau lucrători ai fostei Securități
» CNATDCU: Kovesi nu a plagiat în teza de doctorat

Publireportaj

» Lansare de carte la „Aman“
» Cerem preşedintelui României să respecte votul românilor
» USR : partid nou, oameni noi

Local

» Locuri încărcate de istorie, lăsate în paragină

Dolj

» Elevul acuzat de propagandă teroristă, ridicat de mascaţi
» Frații Teodorescu, arestați pentru uciderea unui tânăr de 20 de ani
» Fântânile publice din Sălcuţa, pline cu nitriţi şi nitraţi
» Împreună putem dărui viaţă! George Mită are 20 de ani şi respiră cu ajutorul unui aparat
» Polițiștii din Craiova, pândari la panourile electorale
» Bârca: Masă caldă pentru elevi
» Pasajul subteran, în beznă de peste două săptămâni
» Târgul Contex – Modă și Tradiții, deschis până duminică
» Medic chirurg, condamnat definitiv pentru luare de mită
» Surdu și Charlie, 30 de zile în arestul IPJ Dolj
» Craiova: Tânărul acuzat de propagandă jihadistă, reținut de procurori
» DIICOT: Tânărul craiovean ridicat pentru propagandă islamistă a încălcat în mod sistematic condiţiile impuse în controlului judiciar
» Se închide circulaţia pe mai multe străzi din centrul Craiovei
» Craiova: Lansare de carte la “Aman”
» Tânărul craiovean reţinut anul trecut pentru propagandă islamistă, ridicat de mascaţi
» Dolj: Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală

Gorj

» Gorj: Se caută vinovaţi pentru întârzierea salariilor din învăţământ
» Gorj: Au început lucrările la fabrica de cablaje auto de la Târgu Jiu
» Gorj: Cel mai mare pod de peste râul Jiu a fost finalizat
» Gorj: Amenzi de 71.000 de euro pentru transporturi ilegale de lemn
» Program special de sărbători pentru transportul în comun
» Gorj: Conferință ştiințifică „Actualități în ortopedie și traumatologie”, la UCB

Mehedinţi

» Severinean prins băut la volan

Sport

» Intrarea la meciul de baschet Craiova – Sibiu, pe bază de invitație
» Tricolorele caută a doua victorie în grupă
» Strângeți rândurile și învingeți Clujul!
» Fotbal / Florin Spânu, la Repriza de Sud
» Fotbal / Jerry Gane și George Biță nu mai sunt antrenorii echipei CSM Vâlcea

Bani & Afaceri

» Ce piedici i se pun unui tânăr antreprenor care vrea să înceapă o afacere

Magazin

» Horoscop
» Încă o descoperire uimitoare făcută de arheologi în Mormântul Sfânt
» Bancul zilei
» Program Colours Cinema Craiova în perioada 9 – 15 decembrie

Top