20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLaurențiu Lică: Vă asigur că avem un lot bun

Laurențiu Lică: Vă asigur că avem un lot bun

Laurenţiu Lică (la minge) şi colegii săi au învins cu 3-0 Ploieştiul şi pornesc cu prima şansă  de calificare în semifinalele Cupei României (Foto: Claudiu Tudor)
Laurenţiu Lică (la minge) şi colegii săi au învins cu 3-0 Ploieştiul şi pornesc cu prima şansă de calificare în semifinalele Cupei României (Foto: Claudiu Tudor)

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova, campionii României, au făcut miercuri seară un pas mare spre semifinalele Cupei României. Oltenii au învins, pe teren propriu, liderul campionatului, Tricolorul Ploiești, cu scorul de 3-0 (25-15, 25-22, 25-23), în manșa tur a sferturilor de finală, iar în partida retur, programată miercurea viitoare, au nevoie de două seturi câștigate pentru a se califica în „careul de ași“ al Cupei.
După ce vinerea trecută fuseseră învinși chiar de prahoveni, dar în campionat, cu 3-1, Lică și colegii săi au abordat cu mai mare atenție jocul de miercuri și nu au cedat nici un set. Căpitanul oltenilor a punctat faptul că înaintea acestui joc era puțină tensiune în vestiar. „Nu ne puteam explica ce se întâmplă cu noi. Când adversarul forța un pic, ne speriam și nu puteam ieși din situația asta. Așa am pierdut opt puncte în jocul de la Ploiești. Azi (n.r. – miercuri) cred că am fost mai serioși, am depășit adversarul la toate procedeele de volei. Nu ne mai permitem să stăm pe gânduri când adversarul joacă un volei bun. Sper ca la finalul meciului retur noi să fim cei care mergem mai departe în Cupă. Vă asigur că avem un lot bun și încercăm să rămânem în primele șase echipe din campionat, cel puțin până la începutul play-off-ului“, a spus Laurențiu Lică.
Fostul său coechipier, în prezent antrenor la Tricolorul Ploiești, Sergiu Stancu, a vorbit și el despre șansele de calificare în semifinale ale echipei pe care o antrenează. „Sper că în retur vom avea o altă abordare. Calificarea nu este jucată, ne dorim să întoarcem acest rezultat și sunt convins că la Ploiești vom avea un alt rezultat la finalul meciului“, a spus tânărul antrenor.

Pascu, interesat în primul rând de joc

După ce SCM-U Craiova a înregistrat trei înfrângeri în acest sezon, antrenorul campioanei, Dan Pascu, a încercat să facă din mers schimbări în joc, dar și în pregătire. Pascu este interesat în primul rând să redreseze jocul echipei, apoi de rezultate. „În acest meci cu Ploieștiul am îmbunătățit puțin jocul și cred că s-a văzut lucrul acesta. Atmosfera în teren a fost mai bună, dar este un prim pas spre ceea ce îmi doresc eu. A fost o victorie muncită, împotriva unui adversar capricios, care știe să lupte până la capăt. Să nu uităm că Ploieștiul este liderul campionatului. Ne trebuie un punct în meciul retur de la Ploiești, adică două seturi, care sunt greu de obținut acolo“, a punctat Pascu.
Campionii vor juca mâine (ora 17.00), tot pe teren propriu, în etapa a opta din Divizia A1, cu ultima clasată, VCM LPS Piatra Neamț.

Săvoiu: Până acum alergam după puncte, acum trebuie să le câștigăm

Și echipa feminină de volei SCM-U Craiova va evolua mâine tot pe teren propriu, dar în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, de la ora 13.00, cu SCM Pitești. După șapte înfrângeri în tot atâtea meciuri, antrenorii au purtat o discuție cu jucătoarele și speră că rezultatele se vor vedea în meciul cu piteștencele. „Dacă până acum alergam după puncte, acum trebuie să le câștigăm. Am avut luni o discuție cu fetele, după ce au trecut toate etapele astea și nu am luat nici un punct. Hotărârea unanimă a fost că sâmbătă trebuie să câștigăm. Avem niște sincope, dar lucrăm la antrenament să le corectăm“, a punctat ieri antrenorul Daniel Săvoiu. „Vreau să ieșim din starea asta, să simțim prima victorie. În numele meu și al colegelor mele, vreau să le mulțumim suporterilor care vin să ne susțină, indiferent de rezultate. Avem doi antrenori ambițioși, care trag foarte mult de noi, și cred că cu puțină răbdare totul va fi bine la finalul campionatului“, l-a completat jucătoarea Ramona Postea. Craiova și Pitești s-au mai întâlnit în debutul sezonului în Cupa României, atunci când argeșencele s-au impus cu 3-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS