17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie alb-albastră la Severin (galerie foto)

Victorie alb-albastră la Severin (galerie foto)

Portarul Brănescu a fost neputincios la ambele goluri ale Craiovei (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Portarul Brănescu a fost neputincios la ambele goluri ale Craiovei (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Formația CS Universitatea Craiova s-a impus, scor 2-1, în partida disputată ieri seară, pe stadionul „Municipal” din Severin, în compania echipei Dinamo București, contând pentru etapa a 12-a din Liga I. Susţinuţi frenetic din tribune de aproximativ 10.000 de suporteri, alb-albaștrii au deschis scorul prin Andrei Ivan, care a șutat din interiorul careului, mingea fiind deviată și de Hanca (’55).

_DSC0044

„Câinii” au restabilit egalitatea prin Sergiu Hanca în minutul 61.

Gruparea dun Bănie a reintrat în avantaj în minutul 71, după o centrare șutată a lui Briceag, care l-a păcălit pe Brănescu.

_DSC0057

CS Universitatea: Calancea – Briceag, Kay, Acka, Vătăjelu – Băluță, Popov (’56, Madson; ’74, Kelic), Zlatinski – Ivan, Măzărache (’79, Bancu), Rocha. Antrenor: Gigi Mulțescu.

Dinamo: Brănescu – Corbu, Maric, Nedelcearu, Filip – Nistor, Busuladzic, Hanca (’72, Nemec) – Rotariu (’85, Mahlangu), Gnohere Lazăr (’79, Petre). Antrenor: Ioan Andone.

Cartonașe galbene: Băluță ’48 / Filip ’32.

Au arbitrat: Cristian Balaj – Alexandru Cerei, Miklos Nagy; Iulian Călin.

Observatori: Octavian Goga, Ionică Onicaș.

În urma acestui succes, CS Universitatea Craiova ocupă locul doi și este la doar trei puncte distanță de liderul Steaua. În runda următoare, alb-albaștrii vor juca în Ardeal, împotriva echipei Gaz Metan Mediaș.

_DSC0036

Altfel, mijlocașul craiovean Alex Băluță a semnat un nou contract cu CS Universitatea, noua înțelegere fiind valabilă până în 2021.

 

Mulţescu: Dacă nu aş fi câştigat, cred că trebuia să plec

 

Antrenorul CS Universitatea Craiova, Gigi Mulţescu, a fost fericit la finalul jocului.

_DSC0017

„Am avut o presiune foarte mare, am simţit-o de la suporteri. Păcat că am luat gol pe o greşeală în lanţ. Nu este prima dată când jucătorii îmi dau aşa emoţii, totuşi e bine că am câştigat. Am fost echipa care a jucat mai ofensiv. Pentru mine acest lucru este cel mai important. Mai este mult până la titlu. Noi trebuie să luăm meci cu meci, deocamdată mai avem de îndreptat anumite lucruri”, a declarat tehnicianul alb-albaştrilor, la Digi Sport.

„Am fost ameninţat că, dacă nu câştigăm cu Dinamo, să nu mai calc în Craiova. Mi-au zis să plec singur pentru a nu suporta corecţii. Am dominat mult din meci. Am o bucurie imensă. Dacă nu aş fi câştigat, cred că trebuia să plec. Nu le-am spus celor din conducere, am ţinut-o pentru mine. Nu mai trebuie să mai demonstrez nimic, i-am bătut de multe ori pe cei de la Dinamo. Sunt la final de carieră şi vreau să mă bucur de rezultatele pe care le obţin”, a mai spus Mulţescu, care nu-l vede pe Ivan plecând la rivala Dinamo: „Până în iarnă Ivan nu va pleca, dar nu cred că va merge la Dinamo. Dacă are ceva bun din străinătate, poate să plece, noi nu-i oprim zborul”.

La rândul lor, autorii golurilor au exultat după succesul contra „câinilor”.

„A fost o victorie frumoasă. Suntem bucuroşi şi le mulţumim suporterilor că au venit în număr atât de mare. Această victorie este a lor. Am vrut să trimit în faţa porţii şi dacă s-a nimerit să fie deviat… Important este că am învins. Noi vom da totul la meciul cu Mediaş. La titlu nu ne gândim încă. Să nu ne îmbătăm cu apă rece. Trebuie să prindem play-off-ul“, a declarat Andrei Ivan.

„Am vrut să centrez și a intrat în poartă. Mă bucur că am marcat golul victoriei, că am făcut fericiți suporterii CS Universitatea Craiova“, a menționat Marius Briceag.

 

Andone: Putem rata play-off-ul!

 

Ioan Andone, tehnicianul dinamoviştilor, a menţionat că jocul „câinilor” a fost bun şi doar rezultatul nu a mulţumit.

_DSC0018

„Sunt dezamăgit de rezultat, nu de joc. Eu spun că am avut o posesie bună şi am contribuit la o partidă spectaculoasă. Facem în continuare greşeli şi suferim. Ne-am pierdut mult din încredere şi din atitudine. Am primit şi două goluri uşoare, se fac nişte erori nepermise. Trebuie să începem să arătăm aşa cum am făcut-o la startul campionatului. Meciul următor, cu Pandurii, e decisiv, pentru că am putea rata play-off-ul. Avem valoare, avem potenţă, dar ne trebuie concentrare şi luciditate în ofensivă. Gnohere aleargă, însă nu a avut şansă azi. Ar fi trebuit să înscrie cel puţin un gol”, a spus Andone, comentând şi ideea înlocuirii sale cu antrenorul Cosmin Contra: „Nu am vorbit cu Negoiţă, dar eu am contract doi ani de zile, sunt liniştit. Simt că cei din conducere au încredere în mine. Obiectivul e clar: primele două locuri sau plec”, a declarat „Fălcosul”.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0008

_DSC0010

_DSC0011

_DSC0013

_DSC0015

_DSC0021

_DSC0022

_DSC0023

_DSC0024

_DSC0026

_DSC0030

_DSC0031

_DSC0033

_DSC0037

_DSC0038

_DSC0042

_DSC0043

_DSC0045

_DSC0047

_DSC0051

_DSC0055

_DSC0053

_DSC0054

_DSC0058

_DSC0059

_DSC0060

_DSC0061

_DSC0062

_DSC0066

_DSC0067

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS