10.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii simt că pot învinge liderul

Alb-albaștrii simt că pot învinge liderul

Antrenorul Gigi Mulţescu şi Alex Băluţă au vorbit despre meciul cu Steaua, unul special pentru craioveni (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Antrenorul Gigi Mulţescu şi Alex Băluţă au vorbit despre meciul cu Steaua, unul special pentru craioveni (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a organizat ieri o conferință de presă în care antrenorul Gigi Mulțescu și mijlocașul Alexandru Băluță au prefațat derbiul cu Steaua, programat duminică, de la ora 20.30, pe „Arena Națională“.
Strategul grupării din Bănie știe că misiunea nu este deloc ușoară, și-a numărat „răniții“ din bătăliile anterioare, dar cu toate astea crede că la ora jocului lucrurile vor sta bine și că poate fi obținut un rezultat pozitiv.
„Este un meci special pentru noi, pentru că suntem în lupta pentru primele locuri și are o importanță deosebită. Pregătirea își urmează cursul normal, cu mai multă atenție, pentru că vrem să ne prezentăm foarte bine la acest examen dificil și să-l luăm. Asta înseamnă să obținem un punct sau trei. Întâmpinăm și noi ceva probleme de lot, pentru că după atâtea etape apar accidentări, dar indiferent cine joacă urmează aceeași atitudine, trebuie să fie performanți. Acka este apt de joc, Kay a reintrat astăzi la antrenament, dar nu a forțat tot în ideea de a fi exclusă o recidivă, iar Popov nu s-a simțit bine și a ieșit din pregătire, însă vom vedea la ora jocului cum se va prezenta situația. Noi, antrenorii, încercăm să facem un program astfel încât să fim în formă maximă la ora jocului“, a spus Mulțescu, punctând că nu este promisă vreo primă specială: „Avem o primă de obiectiv, nu special pentru un meci. Avem totuși o primă a noastră, o pizza și o bere după meciul câștigat. Toți știu că e nevoie de sacrificiu, de disciplină de joc pentru a învinge. Ne dorim să câștigăm și să facem un joc bun. Vom păstra tenta ofensivă, dar și echilibrul. Mă bazez pe muncă, disciplină, realism, nu pe ajutor divin“.
Întrebat dacă se teme de arbitraj, Mulțescu nu a spus că are încredere în Comisia Centrală a Arbitrilor că va desemna o brigadă competentă: „Mă gândesc că CCA-ul are responsabilitatea acestui meci și știe că e nevoie să fie condus de un arbitru cu experiență, aflat într-o formă bună, care reușește să gestioneze acest tip de partide. Mă bazez pe competența și pe obiectivitatea comisiei“.
Faptul că Steaua a jucat din trei în trei zile de o lună contează, are și părți pozitive, și negative. Un plus este faptul că au un ritm de joc bun, s-au întâlnit cu adversari puternici, au experiență, iar un minus că este o oarecare stare de oboseală.

„Suporterii pot face diferența“

Gigi Mulțescu nu consideră că Steaua va fi afectată de oboseală după meciul din Liga Europa și crede că fanii craioveni, care și-au anunțat prezența într-un număr mare pe „Arena Națională“, pot contribui la succesul CS Universitatea.
„Suporterii pot face diferența. Adică prezența lor poate compensa experiența adversarului și echilibra astfel balanța de forțe din teren. Ați observat că pe teren propriu suntem invincibili și acest lucru se datorează, în mare măsură, suporterilor noștri. E adevărat că în proporție de 90% jocul se tranșează pe teren, dar acel 10% pe care-l dă tribuna poate fi de multe ori decisiv. Faptul că se anunță un număr mare de fani reprezintă o apreciere a jocului constant bun și spectaculos al echipei“, a spus antrenorul alb-albaștrilor.
„Faptul că Steaua joacă din trei în trei zile implică plusuri și minusuri. Au un ritm bun de joc, au întâlnit adversari puternici, ceea ce le aduce un plus de experiență. Noi ar trebui să fim mai proaspeți la ora jocului, dar având în vedere metodele moderne de refacere, nu cred că se vor simți mari diferențe între cele două echipe“, a încheiat Gigi Mulțescu.

„Ne-am pregătit bine“

Reprezentantul jucătorilor la întâlnirea cu mass-media, mijlocașul Alexandru Băluță, a punctat ideea că echipa este pregătită și că va face un joc bun contra Stelei.
„Așteptăm de mult un astfel de meci. Ne-am pregătit bine, suntem pe o pantă ascendentă și vom da totul pentru a învinge. Am crescut de la joc la joc și apreciez că avem forța să învingem, să arătăm de ce suntem capabili. Ne bucurăm că suporterii vor fi lângă noi. Va fi fantastic să avem mai mulți fani în tribune decât ei, ne mobilizează scandările galeriei noastre. Vom lupta pentru suporteri, vrem să-i vedem fericiți la final“, a spus Băluță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS