7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanul Alex Coman s-a întors cu două trofee de la Mamaia

Craioveanul Alex Coman s-a întors cu două trofee de la Mamaia

alex coman Constanta simplu si mixt

Jucătorul craiovean de tenis de câmp Alexandru Coman şi-a adjudecat trofeele în probele de simplu şi dublu mixt, la categoria de vârstă 12 ani, în cadrul turneului (grad A), desfăşurat săptămâna trecută la Mamaia. Sportivul legitimat la CSM Craiova nu a piedut nici un set în meciurile disputate şi ar fi putut să-şi adjudece trei trofee, dar partenerul său de la dublu, David Manu (TC Sun Alba Iulia), a fost nevoit să se retragă din turneu din cauza unor probleme medicale. Perechea Coman/Manu a fost nevoită să declare forfait înainte de semifinale, după ce, până în acel moment, cei doi jucători câştigaseră meciurile într-o manieră categorică, pierzând doar trei ghemuri.
În proba de simplu, Alexandru Coman l-a învins în finală pe David Gheorghe (AS Tenis Club Bucureşti), cu scorul de 6-4, 6-3, după ce anterior mai obţinuse alte patru victorii.

La dublu mixt, jucătorul craiovean a făcut pereche cu Ştefania Bojică (Academia „Sever Dron“ Bucureşti), iar în finală au trecut cu scorul de 6-3, 6-1 de perechea Ioana Sava/Andrei Firaru.

Alex Coman și partenera sa de la dublu mixt, cei mai buni la turneul de la Mamaia
Alex Coman și partenera sa de la dublu mixt, cei mai buni la turneul de la Mamaia

A urcat pe locul cinci în clasamentul U12

Antrenorul Alex Banciu, cel care împreună cu soția sa, Corina, se ocupă de pregătirea lui Alex Coman, s-a arătat mulțumit de forma sportivă a jucătorului, formă arătată de ascensiunea sa în clasamentul național U12, locul cinci, în condițiile în care este în primul an la această categorie. „Alex Coman vine după o serie foarte bună de turnee în ultima lună. A obținut titlul de vicecampion la simplu și campion la dublu, alături de David Manu, la turneul de categoria A «Cupa Ruxandra Dragomir» de la Pitești, campion al Cupei de Vară de la Craiova, unde a jucat la categoria superioară, U14, dar, mai ales, primul rezultat internațional notabil, vicecampion la dublu în turneul «Palace Club» de la Sliven, în Bulgaria. A fost un turneu din circuitul Tennis Europe, iar Alex a făcut pereche cu macedoneanul Boris Mrkev și au evoluat împotriva unor echipe formate din componenți ai loturilor naționale U12 ale Franței, Bulgariei și României. Am muncit mult în ultimul an împreună cu Alex pentru ca el să ajungă la acest nivel. În spatele fiecărei cupe și medalii obținute stau multe ore de antrenament și pregătire fizică. De aceea, mă bucur că încep să se vadă roadele acestui efort de echipă“, a precizat antrenorul Alex Banciu.

Alex Coman alături de antrenorul său de la CSM Craiova, Alex Banciu
Alex Coman alături de antrenorul său de la CSM Craiova, Alex Banciu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS