7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGigi Mulţescu: „Cheia succesului este pregătirea!“

Gigi Mulţescu: „Cheia succesului este pregătirea!“

Gigi Mulţescu speră ca Nuno Rocha să-i ajungă rapid pe colegii săi din punct de vedere fizic, după ce a pierdut prima parte a pregătirii din Austria (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Gigi Mulţescu speră ca Nuno Rocha să-i ajungă rapid pe colegii săi din punct de vedere fizic, după ce a pierdut prima parte a pregătirii din Austria (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Gigi Mulțescu, a afirmat că rezultatele înregistrate de alb-albaștri în amicalele din Austria au avut rostul lor, dar atenționează că jocurile oficiale trebuie abordate cu o și mai mare seriozitate pentru ca rezultatele pozitive să nu întârzie să apară. „Cheia succesului este pregătirea. Mie mi-e frică să discut despre meciurile amicale. Ele au fost importante, dar dacă rămânem cantonați în aceste rezultate facem o mare greșeală, iar eu nu vreau să o fac. Am trecut peste ele, iau ce e bun, și anume faptul că ne-am confruntat cu niște adversari cât se poate de puternici, ca să creștem, să ne forțăm limitele și să vedem pe unde suntem, dar atât. Au fost rezultate favorabile, pentru că am pus și multă ambiție. E bine că antrenăm mentalitatea de învingător, dar concluziile nu trebuie trase după rezultatele astea, pentru că am făcut și lucruri mai puțin bune și sunt multe de pus la punct. Jucătorii și-au forțat limitele și le-am spus: voi de aici să nu mai scădeți! Dacă o faceți, înseamnă că aveți o problemă. De aici încolo trebuie să urcăm valoric“, a declarat tehnicianul Craiovei. „Avem mult de lucru, mai avem două săptămâni până când începe campionatul și nu suntem acolo unde trebuie din punct de vedere al pregătirii fizice, pentru că jucătorii au venit la echipă în mod diferit, unii au mai puține antrenamente… Deci mai avem mult de lucru ca să uniformizăm pregătirea. Mai e și problema omogenității, pentru că nu am reușit să lucrăm foarte mult la acest capitol. De unii sunt mulțumit, de alții nu. Până la primul meci trebuie să-i aducem pe jucători în cea mai bună postură fotbalistică: tehnic, tactic, mental etc.“, a completat Gigi Mulțescu.
Întrebat dacă echipa sa este avantajată de faptul că va evolua tot pe „Extensiv“ prima parte a campionatului, Gigi Mulțescu a spus: „Ne dezavantajează pentru că terenul este mai mic, nu știu cât de bun va fi câmpul de joc, pentru că în criză de timp și de spații ai nevoie de sincronizări de trei, patru jucători, de acțiuni dintr-o singură atingere și dacă sare mingea cum nu trebuie… Sau dacă nu am reușit să facem acele combinații, cu niște triunghiuri mobile, o să avem de suferit. Numai că noi vrem să jucăm ofensiv orice fază. Sigur că adversarul poate să ne forțeze uneori să ne apărăm, dar vreau să ne apărăm de sus și să cedăm fiecare palmă de pământ foarte greu, nu să ne retragem premeditat. Vor fi și greșeli, și nereușite, dar atitudinea va fi asta.

„Trebuie să facem tot ce putem cu jucătorii pe care îi avem“

Gigi Mulțescu afirma la „înscăunare“ că a cerut conducerii patru, cinci titulari, iar până acum a primit doar trei jucători, doi portari, Calancea și Drăghia, și un atacant, Rambe, și speră să apară și mijlocașul de creație mult dorit.
„Problema e în felul următor: am gândit să exploatăm cât mai mult jucătorii pe care îi avem în lot. Să le creștem capacitatea de joc, potențialul fizic și pe urmă, unde este nevoie, să întărim lotul. Ne-am făcut noi un plan cu ce ne trebuie și vi l-am mai spus. Avem nevoie de coloana vertebrală: portar titular, numărul unu, un stoper cel puțin, un mijlocaș ofensiv și un vârf. Am încercat soluții printre cei pe care îi aveam la dispoziție. Am încercat pentru postul de playmaker doi jucători, pe Băluță și pe Bancu, până a venit Rocha. Am zis că trebuie să montăm un jucător de-al nostru, nu să stăm cu mâinile în sân. Sigur, dacă va veni până la final un jucător valoros, ăla e cireașa de pe tort, dar noi trebuie să facem tot ce putem cu jucătorii pe care îi avem și să-i aducem la nivelul cel mai bun“, a spus tehnicianul.
Gigi Mulțescu este de părere că regula cu jucător sub 21 de ani avantajează Craiova și asta pentru că în cadrul clubului sunt destui juniori valoroși: „Să se folosească regula cu jucător sub 21 de ani! Noi avem mulți tineri în echipă. E vorba de Ivan, în primul rând, au mai intrat și Petre, Ciocoteală, Screciu, așa că ne avantajează. Valoarea nu așteaptă scurgerea anilor. Jucătorii se maturizează diferit, intră în pubertate și ies din ea diferit… Contează vârsta biologică, nu cronologică. Și la cei maturi e la fel. Unii au 33, 34 de ani și sunt «verzi», sunt de 28, iar alții au 18 ani și par de 40“.

Numirea lui Daum, un avantaj pentru fotbaliști

Strategul CS Universitatea Craiova a salutat aducerea lui Christoph Daum la cârma naționalei României, fiind convins că selecția va fi mult mai bună. „Cu Daum toți jucătorii români vor avea mai multe șanse și va fi o emulație în rândul fotbaliștilor. Antrenorii români aveau avantajul că știau jucătorii și puteau să-i aleagă pe cei mai nimeriți. Dar au apărut și discuții, știți foarte bine că au fost jucători care au fost nemulțumiți. În plus, îl cunosc pe Daum, am fost adversari două sau trei campionate în Turcia și am o părere bună“, a punctat Gigi Mulțescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS