7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFranța și Germania luptă fără menajamente

Franța și Germania luptă fără menajamente

„Cocoşii“ şi „panzerele“ sunt gata să dea totul pentru a ajunge în finala Euro
„Cocoşii“ şi „panzerele“ sunt gata să dea totul pentru a ajunge în finala Euro

Unul dintre cele mai puternice meciuri de la Campionatul European se dispută în semifinalele competiției din Hexagon. Este vorba despre întâlnirea dintre Franța și Germania, programată astăzi, de la ora 22.00 (Pro TV / Dolce Sport 1), pe stadionul „Vélodrome“ din Marseille.
Selecţionerul „cocoșilor“, Didier Deschamps, a folosit cuvinte laudative la adresa Mannchaftului, considerând-o „cea mai bună echipă din lume“, dar crede că naţionala sa are capacitatea de a elimina campioana mondială şi de a ajunge în ultimul act al turneului final.
„Germania este cea mai bună echipă din Europa şi din lume. La Euro 2016, chiar dacă au trecut prin multe emoţii cu Italia, au demonstrat că rămân cei mai buni şi îşi decid singuri soarta de fiecare dată. Va fi extrem de dificil pentru noi, dar vom intra pe teren pregătiţi să dăm totul. Faptul că vom juca în faţa propriilor suporteri ne va ajuta. Nu va mai exista acelaşi echilibru de forţe, deoarece Germania are foarte multă calitate tehnică, începând de la portar şi până la linia de atac. Vor încerca să monopolizeze posesia balonului şi să impună ritmul meciului, iar pentru noi va fi foarte importantă maniera în care vom reuşi să ne adaptăm, nu doar în ceea ce priveşte punctele lor forte, ci inclusiv asupra jocului pe care noi putem să îl producem. Până acum, majoritatea adversarilor noştri au intrat pe teren cu gândul de a se apăra permanent. Ştim că împotriva Germaniei nu va mai fi cazul, dar cu cât îi vom putea obliga să se apere mai mult, cu atât va fi mai bine pentru noi“, a declarat Didier Deschamps, pentru goal.com.
Căpitanul Franței, portarul Hugo Lloris, a recunoscut că reprezentativa ţării gazdă este preocupată de recordul Germaniei în ceea ce priveşte loviturile de departajare şi posibilitatea ca soarta acestei semifinale să se decidă tot în urma penaltiurilor: „Cel mai important lucru este să încheiem meciul prin obţinerea calificării, indiferent de modul prin care acest lucru se întâmplă. Este adevărat că ei sunt foarte buni la penaltiuri şi ar fi de preferat să evităm să trecem prin această situaţie, dar mai devreme sau mai târziu se va întâmpla şi pentru ei să piardă. Simţim suporterii alături de noi şi ne dorim să îi facem mândri de Franţa“.

Low, reținut în afirmații

De partea cealaltă, selecţionerul Germaniei, Joachim Low, nu consideră că echipa sa pornește cu prima șansă în fața Franței, dar speră să găsească drumul spre finala Euro.
„Împotriva naţionalei Franţei va fi oarecum precum meciul cu Italia, deşi francezii reprezintă un adversar mai puţin defensiv: Pogba şi Matuidi sunt doi mijlocaşi cu sarcini ofensive. Nu îmi place să fac pronosticuri. Franţa ar putea fi considerată favorită deoarece joacă pe teren propriu, dar când calificarea se decide doar de-a lungul celor 90 de minute nu mai are mult sens“, a declarat Joachim Low.
Selecționerul „panzerelor“ nu se va putea baza pe fundaşul Mats Hummels – suspendat, mijlocaşul Sami Khedira și atacantul Mario Gomez – accidentaţi.
„Va trebui în mod cert să fac unele modificări, dar am încredere în toţi jucătorii mei, inclusiv în cei care nu au evoluat deloc până acum. Cu toţii se află într-o formă bună şi sunt pregătiţi să intre pe teren la nevoie“, a comentat Joachim Low.
Semifinala Franţa – Germania va fi arbitrată de italianul Nicola Rizzoli, cel care a condus finala CM din 2014, finala Ligii Campionilor din 2013 şi finala Ligii Europa din 2010.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS