14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSemnele de întrebare de la CSU

Semnele de întrebare de la CSU

Portarul Calancea este singura noutate din lotul Craiovei până acum (Foto: csuc.ro)
Portarul Calancea este singura noutate din lotul Craiovei până acum (Foto: csuc.ro)

S-au dus vremurile în care CS Universitatea Craiova părea să dețină cel mai solid proiect, cu transferuri bombă, cu lovituri după lovituri de imagine. De aproximativ un an și jumătate, gruparea alb-albastră a intrat într-un con de umbră și este mai puțin convingătoare în toate, iar rezultatele înregistrate de fotbaliști reflectă perfect forța actuală a clubului. Înlocuirea lui Felix Grigore cu Marcel Popescu nu a adus nimic nou momentan, deși se dorea revigorarea. Ba chiar pare să fie un minus în transparență. Mai mult, sunt câteva acțiuni și decizii luate de neînțeles, pe care le exemplificăm. Prima ar fi aducerea lui Corneliu Papură la cârma echipei a doua, deși acesta a absentat mult timp din fenomen și nici înainte nu a făcut minuni pe unde a activat. Papură, care nu a fost prezentat oficial, i-ar lua locul lui Bogdan Vrăjitoarea în mandatul căruia „satelitul“ începuse să aibă o idee bună de joc și apăruseră și rezultatele. Apoi nu se cunosc viitoarele poziții ale antrenorilor Daniel Mogoșanu și Victor Naicu, ambii fiind asigurați la un moment dat că vor rămâne în cadrul clubului. Dacă aceștia vor reveni la Centrul de copii și juniori, care ar fi structura pepinierei din Bănie și cine va fi directorul tehnic? De semnalat este trecerea în „rezervă“ a fostului mare portar al Craiovei, Silviu Lung. Valoarea și experiența vastă a acestuia au „pălit“ în fața lui Cătălin Mulțescu, a cărui carte de vizită este incomparabil mai săracă, singurul său atu fiind acela că este fiul principalului Gigi Mulțescu și îi conferă acestuia încrederea de care ar avea nevoie.

Zgârciți la negocieri

CS Universitatea Craiova se evidenția nu demult prin transferuri importante ori prin corectitudinea cu care se reziliau contractele cu jucătorii ce nu mai intrau în vederea antrenorilor. Și la aceste capitole au apărut modificări. În prezent, singura noutate din lotul aflat în Austria este moldoveanul Nicolae Calancea, al treilea portar al lui FC Voluntari din sezonul trecut, și asta pentru că bugetul pentru transferuri ar fi unul mic. Ca o paranteză, nici Calancea nu a fost prezentat, așa că nici de el suporterii nu pot fi siguri. În rest, a fost reprofilat Marius Briceag pe postul de fundaș dreapta, iar celelalte soluții pentru un joc eficient, promise de tandemul Marcel Popescu – Gigi Mulțescu, se lasă așteptate.
La polul opus, este de neînțeles tentativa de reziliere cu portarul Cătălin Straton, care pe lângă faptul că a fost trup și suflet pentru culorile alb-albastre, a avut evoluții ascendente până la accidentarea suferită din finalul campionatului. „Anomalia“ a fost că Straton a fost înștiințat că merge în Austria pentru pregătire, iar a doua zi a fost chemat la negocierile pentru rezilierea contractului, scadent la finele sezonului viitor. Straton, devenit de curând tătic și soț, și-a cerut drepturile financiare, mai exact bonusurile, aproximativ 15.000 de euro, și trei salarii în avans, nu șase sau mai multe, așa cum au făcut-o mulți jucători înaintea sa în momentul „ruperii“ contractelor. Dorința clubului a fost de a nu scoate nici un ban din portofel și, neavând soluții de a-l determina să renunțe la pretențiile financiare, i-a trimis o scrisoare lui Straton în care îl înștiințează că trebuie să se prezinte la antrenamentele echipei a doua, atunci când aceasta își va relua pregătirile. Decizia a fost una de mijloc. În principiu, a fost luată ca să-l determine pe portar să renunțe din proprie inițiativă la restul contractului, dar și ca măsură de precauție pentru un eventual eșec al lui Calancea. Strategii grupării au conștientizat probabil că tânărul Andrei Vlad (17 ani) nu poate concura deocamdată cu Laurențiu Popescu (19 ani) și Nicolae Calancea (29 ani), însă hotărârea i-ar putea costa, pentru că Straton va porni cu handicapul lipsei pregătirii centralizate.
Marcel Popescu, preocupat în ultima vreme doar să editeze comunicate de presă, ar face bine să rezolve cât mai rapid aceste probleme din sânul clubului, mai ales că sublinia la prezentarea sa că va lucra profesionist și că vrea performanță la CS Universitatea Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS