Selecție pentru Europene în curtea antrenorului Joița

Antrenorul Ion Joiţa îi dă indicaţii unuia dintre elevii săi, Cosmin Toboşaru (Foto: Bogdan Grosu)
Antrenorul Ion Joiţa îi dă indicaţii unuia dintre elevii săi, Cosmin Toboşaru (Foto: Bogdan Grosu)

Pugiliști din toată țara au participat la un trial la Craiova, încercând să-i convingă pe antrenorii lotului național că merită să meargă la Campionatul European. Meciurile s-au disputat în ringul din curtea lui Ion Joița, cel care de curând a fost numit antrenor la lotul național de cadeți.

În urmă cu aproximativ trei ani, de nevoie și din pasiune pentru sportul care i-a adus multe satisfacții, antrenorul craiovean de box Ion Joița a cumpărat un ring, pe care l-a amplasat în curtea sa. Dacă, la început, ringul era folosit doar pentru antrenamentele elevilor săi, anul trecut, după ce ringul a fost acoperit, Joița a organizat și sparring-uri, la care au venit sportivi din toată Oltenia și nu numai.

De puțin timp, inimosul antrenor craiovean, fost campion european și balcanic, a fost numit antrenor la lotul național de cadeți, alături de Ilie Captari de la Hunedoara. Cum în această perioadă trebuia să se alcătuiască lotul pentru Campionatul European Școlar (cadeți) programat luna viitoare la Zagreb (Croația), Ion Joița a venit cu propunerea ca trialul să aibă loc în curtea sa. Oficialii federației au acceptat, iar joi după-amiază, 25 de pugiliști din țară, medaliați la Cupa României de la Zalău, și-au încrucișat mănușile pentru a-i impresiona pe antrenorii de la lot.

„De două săptămâni sunt antrenor la lotul național de cadeți. Nu am avut unde să facem vizita medicală în altă parte, și cum am făcut-o la Policlinica pentru sportivi din Craiova, am decis să facem selecția tot aici“, a explicat Joița.

Relu Auraș laudă boxul craiovean

La gală a fost prezent chiar și Relu Auraș, antrenorul coordonator al tuturor loturilor naționale. Acesta a fost încântat de ce a realizat Joița în propria curte și a avut numai cuvinte de laudă la adresa celui pe care chiar el l-a propus să se ocupe de lotul național de cadeți, împreună cu Ilie Captari.

„Faptul că Joița este la lotul național nu este întâmplător. Eu, ca și președinte al colegiului de antrenori, l-am propus și nu m-am înșelat pentru că pune mult suflet în ceea ce face. Și-a făcut cu mâna lui acest ring în curte, iar asta denotă multă pasiune“, a spus celebrul Relu Auraș. Acesta a adăugat că orașul Craiova este un pol important al boxului românesc, cu antrenori și sportivi valoroși: „Craiova este un centru care mereu a dat boxeri la loturile naționale. Sunt aici câțiva antrenori buni, care au fost și sportivi buni. Există un pic de orgolii între ei, dar de aici iese concurența și apar rezultate“.

Pugiliștii gazdă s-au remarcat

Trei dintre sportivii prezenți la trialul de joi au fost de la SCM Craiova. Este vorba despre Cosmin Toboșaru, Vidu Miclescu Jr. (ambii pregătiți de Ion Joița) și Angelo Bambaloi (antrenor Ion Dragomir), și se pare că i-au convins pe selecționeri că merită să boxeze la Europenele Școlare.

„Cadeții noștri sunt mai slabi anul acesta, pentru că cei buni au trecut la juniori, dar am doi copii talentați, Cosmin Toboșaru și Vidu Miclescu Jr., și sper ca unul dintre ei să iasă campion european, dacă nu ambii“, a spus Ion Joița.

Acesta este mândru că ringul său acoperit și cu tribune i-a impresionat pe antrenorii din țară, dar a spus că și-a atras și multe antipatii din cauza invidiei. „Maestrul Relu Auraș mi-a zis că nu este în țara românească ce am făcut eu aici. Nu îi venea să creadă ce a văzut. Dar sunt și foarte mulți care mă invidiază și nu mă lasă să lucrez. De când am făcut această arenă, am scos rezultate bune și mă invidiază. Mă voi duce să omologhez ringul, dar nu trebuie, pentru că este regulamentar“, a spus antrenorul, care de anul acesta lucrează cu salariu la SCM Craiova, după ce mai multă vreme a fost doar voluntar, dar la celălalt club din oraș, CSM. La trial au asistat aproape 100 de spectatori.

Au bani pentru Europene, de la MEC

Federația Română de Box nu mai primește finanțare de la Ministerul Tineretului și Sportului din luna martie a anului trecut, din cauza datoriilor la Fisc, și au existat multe competiții importante la care pugiliștii români nu au participat din cauză că nu s-au găsit bani.

Relu Auraș a spus că există semnale că într-o lună se va debloca finanțarea, iar în ceea ce privește participarea cadeților români la Europenele școlare, nu există probleme, deoarece banii vin de la Ministerul Educației și Cercetării.


Comenteaza acum

Alte stiri

29 septembrie 2016

Laborator de Tehnologia Informației la Universitatea din Craiova

Conducerea Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică va inaugura vineri, 30 septembrie, la ora 16:00, Laboratorul de Tehnologia Informației, din cadrul Departamentului de Calculatoare și Tehnologia Informației. Laboratorul, situat la ...

Sumarul ediției de sâmbătă, 25 iunie 2016

Actualitate

» Sănătatea şi Internele au lansat algoritmi şi protocoale pentru medicina de urgenţă
» Scrimă – CE 2016: România a câștigat medalia de bronz în concursul masculin pe echipe la sabie
» Sindicaliștii de la CEO, plimbare la mare pe banii companiei falimentare care concediază 2.000 de oameni
» Jonathan Hill, reprezentantul Marii Britanii în Comisia Europeană, a demisionat
» Mașinile parcate neregulamentar vor fi din nou ridicate. Ce spune proiectul de hotărâre MAI
» Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, la Slatina
» Mai multe tipuri de lapte şi produse lactate din Bulgaria au fost interzise spre comercializare în România
» Lanţ uman pe traseul Craiova-Piteşti: Oamenii cer construirea unei autostrăzi
» Meteorologii mențin și azi codul galben de caniculă
» Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin a fost inspectat de reprezentanţii UEFA în vederea omologării pentru meciuri din Liga Europa
» Ministrul Sănătăţii a hotărât să amâne ordinul prin care se recalcula preţul la medicamente pentru a asigura accesul pacienţilor la tratamente
» Impact Brexit pe piaţa din România: Costul creditelor în lei creşte cu 12% într-o singură şedinţă
» Britanicii divorţează de Uniunea Europeană
» Cartea de weekend: [email protected] de Tatiana Jilavu
» Restaurantele Craiovei de altădată

Dolj

» Tânără în stare gravă după ce a fost lovită de o mașină pe trecerea de pietoni
» Ion Prioteasa, un nou mandat de preşedinte la CJ Dolj
» Directoare de la „Filantropia“, condamnată la Judecătoria Craiova
» Cum îi afectează pe doljeni referendumul din Marea Britanie
» Craiova s-a îmbrăcat în ie

Gorj

» Se lucrează la zidurile de sprijin în Defileul Jiului
» A început Festivalul „RomânIA Autentică“

Sport

» Fotbal / Cetate a câştigat, dar Şirineasa a promovat
» Baschet: Antrenorul Vladimir Vuksanovic, încă doua sezoane la SCM-U Craiova
» Handbal: SCM a mai adus două jucătoare străine
» Selecție pentru Europene în curtea antrenorului Joița
» Nume noi la CS Podari
» Tractorul Cetate îşi joacă ultima şansă
» Duminică este Adunarea Generală la AJF Dolj

Magazin

» Horoscopul săptămânii viitoare
» Bancul zilei

Opinii

» Brexit: Posibile efecte politice asupra României
» Brexit: căderea din Europa și păcatul originar

Top