14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Barcan: La baschet aducem maximum cinci străini

Marius Barcan: La baschet aducem maximum cinci străini

Travis Bureau (la minge) nu a putut juca în play-off în sezonul trecut din cauza unor probleme legate de şederea în România (Foto: Arhiva GdS)
Travis Bureau (la minge) nu a putut juca în play-off în sezonul trecut din cauza unor probleme legate de şederea în România (Foto: Arhiva GdS)

După ce săptămâna trecută a vorbit despre soarta echipelor de volei și handbal de la SCM Craiova, directorul clubului, Marius Barcan, a analizat și formația de baschet masculin, cea care aduce cel mai mare număr de suporteri la meciurile din Sala Polivalentă.
GdS: Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a încheiat campionatul pe locul cinci. Sunteți mulțumit?
Marius Barcan: Am avut al optulea buget din campionat și am terminat pe locul cinci. Cu un sezon în urmă terminasem deasupra liniei de retrogradare, iar vara trecută am direcționat mai mulți bani către baschet și l-am adus pe Burlacu, un fel de Hagi al baschetului. El venea de la un salariu fabulos, iar la noi a luat poate la un sfert din cât primea la Ploiești. Am făcut mereu schimbări pe parcursul sezonului și am ocupat locul cinci.

„Am plătit scump neglijența cu Bureau“

GdS: Meciurile cu BC Mureș, din sferturile de finală, au lăsat un gust amar suporterilor craioveni, mai ales din cauza faptului că Travis Bureau nu a putut juca din cauza unor probleme legate de viză. Ce s-a întâmplat cu Bureau de fapt?
M.B.: Îmi asum răspunderea pentru tot ce s-a întâmplat, a fost o greșeală. Am plătit scump această neglijență, nu vorbim de club, ci despre persoane, printre care și eu. Bureau a fost dus în Bulgaria pentru a fi readus la Craiova și s-a făcut tot ce este posibil, dar legislația de aici este strictă și trebuie să o respectăm. Din păcate, indiferent ce s-a întâmplat cu Bureau era normal ca restul jucătorilor să se dăruiască să câștige meciurile, pentru că nu era diferență de valoare între Craiova și Mureș. Totul a ținut de atitudine, meciurile de la Craiova s-au încheiat după prelungiri. Dacă câștigam unul acasă, aveam o șansă. Au fost aruncări libere, unde puteam câștiga, dar concentrarea a făcut diferența.

„Strategia a fost ireproșabilă, trebuia să jucăm finala“

GdS: De aici și regretul eliminării din sferturi?
M.B.: Da. Strategia a fost făcută ireproșabil. Am aflat că vom juca cu Mureș în sferturi mai multe meciuri acasă și știam că putem să ne calificăm în semifinale, acolo unde întâlneam Steaua, formație care nu juca în sala ei, ci în Polivalentă și nu era obișnuită cu unghiurile. Mureșul a profitat de faptul că steliștii au schimbat sala și a ajuns în finală, acolo unde ar fi trebuit să fim noi. Repet, strategia a fost perfectă, altele au fost problemele. Dar dacă greșim, plătim.
GdS: În sezonul următor să ne mai așteptăm la greșeli de genul ce a pățit Bureau?
M.B.: Ne-am învățat lecția, nu se va mai întâmpla! Totodată spun că trebuie să ai oameni care să urmărească toate chestiile acestea. Echipele străine au un staff de șapte – nouă oameni, noi avem doar antrenor principal, secund și un medic sau asistent. Nu avem statisticieni, maseur la fiecare echipă, nu ne permitem acest lux. De acei bani preferăm să aducem jucători mai buni.

Vrea jucători tineri și contract pe doi ani

GdS: Care va fi strategia echipei de baschet pentru sezonul viitor?
M.B.: Baschetul este foarte scump, iar dacă vrem rezultate ne trebuie un milion și jumătate de euro, în condițiile în care bugetul clubului este de două milioane de euro. Ce să fac? Distrug trei echipe să trag cu echipa de baschet la locurile 1-4? Clujul are un buget de 1,6 milioane de euro, Mureșul 1,3, Steaua 1,5. Costurile sunt foarte mari. Prin decizia pe care am luat-o la nivel de baschet voi avea împotrivă multă lume.
GdS: Despre ce decizie este vorba?
M.B.: Vreau să aducem șapte jucători tineri români, cu contract pe doi ani, aducem și străini, cinci, nu mai mult. (în acest sezon pot fi înscriși pe foaia de joc cinci străini – n.r.). Ne trebuie și un jucător experimentat. După ce facem lotul vedem cum ne mișcăm. Sezonul trecut am făcut mereu schimbări așa se va întâmpla și acum. Să dea Domnul să fac rost de 500.000 de euro, automat se schimbă din mers și obiectivul nu numai la baschet, ci și la celelalte echipe.
GdS: Ce jucători mai au contract cu SCM-U în prezent?
M.B.: Vlad Negoițescu și Marius Ciotlăuș. Am început deja negocierile cu alții jucători.
GdS: Pentru postul de antrenor cu cine discutați?
M.B.: Încercăm să păstrăm aceiași antrenori ca și în sezonul trecut.

Burlacu va juca la nou-promovata CSM Ploiești

Cătălin Burlacu a stat doar un sezon la SCM-U Craiova. Fostul căpitan al echipei oltene a anunțat ieri, pe un site de socializare, că în ediția următoare de campionat va evolua la nou-promovata CSM Ploiești. „Mă simt deosebit de emoționat în aceste momente în care văd cum crește acest proiect minunat numit CSM Ploiești… deosebit de onorat să răspund afirmativ la oferta clubului către jucătorul Cătălin Burlacu, deci astfel, am ales astăzi să rămân cu acest minunat colectiv care stă să se contureze din ce în ce mai bine pe zi ce trece, într-o echipă ce vrea doar performanță la nivel înalt“, a spus jucătorul de 39 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS