5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTurneu de baschet 3x3, în centrul Craiovei (video)

Turneu de baschet 3×3, în centrul Craiovei (video)

IMG_3137

În Piaţa „Mihai Viteazul“ din Craiova va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni al doilea turneu din circuitul naţional de streetball 3 la 3. Organizatorii, cei de la Sport Arena, aşteaptă 60 de echipe să se înfrunte, iar cea mai bună se va califica la turneul final, programat în luna august la Bucureşti. Înscrierea se face gratuit, accesând site-ul 3la3.ro, iar până acum şi-au anunţat intenţia de a participa 34 de echipe. Meciurile sunt programate sâmbătă şi duminică, de dimineaţă şi până spre miezul nopţii, pe cele două terenuri amenajate în centrul Băniei. „Câştigătoarea turneul naţional se va califica la FIBA World Tour Masters. La Craiova îi veţi vedea la lucru pe şi pe componenţii echipei naţionale, campioană europeană, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu şi Vasile Ştefan, dar şi componentele lotului feminin, Gabi Mărginean, Anca Şipoş, Andra Hass şi Sonia Ursu. Frumuseţea baschetului 3 la 3 constă şi în faptul că oricine are şansa de a evolua împotriva unei echipe de campioni europeni, de exemplu“, a spus ieri Radu Petre, reprezentant Sport Arena, în cadrul unei conferinţe de presă la care au mai participat reprezentanţi ai partenerilor locali, Alina Ionescu şi Marius Toma (DJST Dolj) şi Petrişor Albu (SCM Craiova).
Un meci va dura zece minute (timp efectiv) sau până când o echipă ajunge la 21 de puncte marcate. Echipele vor fi împărţite, în primă fază, în grupe de trei, patru sau cinci echipe, apoi primele două clasate vor avansa în competiţie în sistem eliminatoriu.
Mâine, între orele 10.00 şi 17.00, va fi o competiţie între cluburile de juniori din Craiova, iar de la 17.30 va fi concursul de baschet 1 la 1. Craiovenii care nu participă în competiţii vor putea să arunce şi ei la coş, la panourile instalate de DJST Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS