14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport34 de medalii pentru craioveni la Cupa „Saishin“

34 de medalii pentru craioveni la Cupa „Saishin“

Karateka de la LPS „Petrache Trișcu” din Craiova au obținut 20 de medalii la concursul de la Vâlcea
Karateka de la LPS „Petrache Trișcu” din Craiova au obținut 20 de medalii la concursul de la Vâlcea

Sportivii de la cluburile craiovene de karate au cucerit 34 de medalii la Cupa „Saishin“ la kata și kumite (individual și pe echipe). Competiția s-a desfășurat recent la Râmnicu Vâlcea și a reunit aproape 400 de participanți de 26 de cluburi.
Reprezentanții Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ din Bănie, antrenați de Geri Mitroi, au cucerit 20 de medalii, dintre care șase de aur, cinci de argint și 11 de bronz. Medaliații cu aur au fost Luiza Iordache, Aldana Lupeanu, Elena Iovan, Isabelle Irodia, Patrick Budan-Pârvu și Fabian Ciucă, iar pe podium au mai urcat Nora Pinoșanu, Vlad Firulescu, Denis Petrescu, Mădălina Vasile, Daria Manafu și Cristian Fruntelată. În clasamentul pe cluburi „Trișcu“ a ocupat locul cinci.
Clubul CS Bushi Craiova a avut opt sportivi în concurs, care au urcat de 14 ori pe podium (4 medalii de aur, 4 de argint, 6 de bronz). Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului au urcat David Geară (de două ori), Eric Radeș și Denisa Ștefan, iar ceilalți medaliați au fost Bianca Manta, Anisia Zamfir, Ana Maria Stănucă, Robert Dobre și Luca Bătineanu. Aceștia sunt antrenați de Ionel Totâlcă, Mihai Teiușanu și Sebastian Olaru. Cupa „Saishin“ este o competiție interstiluri de un nivel foarte ridicat, la care participă toți sportivii clasați în primele locuri la Campionatele Naționale din cele patru stiluri reprezentative ale Federației Române de Karate, Shotokan, Shito-Ryu, Goju-Ryu și Wado-Ryu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS