21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDerbi fără menajamente la Ișalnița

Derbi fără menajamente la Ișalnița

Scarlat (alb-albastru) şi Lupu se vor duela din nou pentru minge în derbiul Doljului din C (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Scarlat (alb-albastru) şi Lupu se vor duela din nou pentru minge în derbiul Doljului din C (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Runda a 17-a din Liga a III-a, seria 4, propune o partidă extrem de interesantă și de așteptată de iubitorii fotbalului doljean: CS Universitatea II Craiova – CSO Filiași. Derbiul alb-albastru, pentru că ambele formații evoluează în culorile îndrăgite de întreaga Oltenie, se va disputa mâine, de la ora 15.00, pe stadionul din Ișalnița, și se anunță foarte disputat.

Vrăjitoarea: Un meci pe care îl tratăm cu maximă seriozitate

Antrenorul echipei secunde a CS Universitatea II Craiova, Bogdan Vrăjitoarea, a afirmat că meciul este important pentru elevii săi prin prisma punctelor puse în joc și că ambițiile acestora sunt de a practica un joc bun și de a bifa victoria.
„Avem un moral bun după remiza de la Lugoj, dar pe mine mă bucură în primul rând atitudinea de la acea partidă. Este un punct de plecare pentru noi, pentru că fără dăruire și ambiție nu poți realiza mare lucru. Acum vine un alt meci important, ca toate celelalte, de altfel, pe care îl tratăm cu maximă seriozitate. Ne dorim să practicăm un fotbal bun și să obținem un rezultat pe măsură. Am crescut valoric de la meci la meci și trebuie să demonstrăm că suntem Universitatea Craiova. Ne cunoaștem adversarul, l-am urmărit, dar nu din pricina adversarului îmi fac probleme. Important este ca noi să ne facem jocul și eu cred că putem să facem acest lucru, pentru că avem jucători tineri, dar foarte talentați, care vor să demonstreze că pot să facă pasul către echipa mare. Starea terenului, dacă va ploua în continuare, pe noi ne va dezavantaja, pentru că suntem o echipă care încercăm să jucăm un fotbal ofensiv, să construim mult, să pasăm, mai ales că jucăm acasă“, a declarat Bogdan Vrăjitoarea, pentru GdS.
Tehnicianul „satelitului“ CSU nu poate conta pe serviciile a trei dintre titularii obișnuiți și așteaptă ajutoare de la echipa mare: „Din păcate, avem ceva probleme de lot. Armășelu este bolnav și nu poate juca, Drăghici este suspendat pentru cartonașul roșu primit la Lugoj, iar Alin Manea este plecat la lotul național Under 19 al României, pentru dubla amicală cu Finlanda. Probabil că voi primi ajutoare de la echipa mare, dar asta o voi ști mâine seară (astăzi – n.r.)“.

Luță: Va fi un joc de angajament

De partea cealaltă, strategul formației CSO Filiași, Ionel Luță, este convins că terenul nu se va prezenta în cele mai bune condiții după ultimele ploi și că va fi un joc bazat pe forță.
„Va fi un joc cu ambiții mari și de o parte, și de cealaltă. Ne dorim să câștigăm, pentru că suntem echipa care are nevoie de puncte, așa că suntem pregătiți pentru jocul ăsta. Îi cunoaștem bine pe cei de la CS Universitatea II, dar pe terenul ăsta, pentru că sigur va fi greu după ploile astea, va fi un meci de angajament. Terenul greu va dezavantaja ambele echipe, pentru că amândouă sunt preocupate de joc, nu sunt nicidecum bazate pe un angajament din ăsta, pe forță. Ne vom juca șansele indiferent de condiții. Oricât l-am cunoaște pe adversar, mai face parte din joc și arbitrul, care până acum ne-au creat destule probleme. Sperăm că va fi altceva la jocul ăsta. Jucăm la un kilometru mai sus de stadionul «Chimia» și suntem oarecum familiarizați cu stadionul din comuna Ișalnița. Pentru noi, oricum Ișalnița nu înseamnă acasă, toate jocurile le disputăm practic în deplasare. Acasă vom fi când vom juca la Filiași și sperăm să se întâmple cât mai curând asta“, a declarat Ionel Luță, pentru GdS.
Tehnicianul filieșenilor este bucuros că are întreg lotul apt și a punctat că nu se teme că oponentul său, Bogdan Vrăjitoarea, va beneficia de jucători de la prima echipă a CSU.
„Nu avem probleme de lot și mă bucură mult asta. Deocamdată suntem bine din acest puncte de vedere și sper să o ținem cât mai mult timp așa, pentru că nu avem un lot numeros. Mă interesează mai puțin pe cine primesc ei de la echipa mare. Important este să avem arbitri corecți, să ne dăruim și să încercăm să câștigăm jocul. Pentru noi e bun și un punct. E important să nu pierdem acest joc, ca să avem o continuitate în rezultate“, a spus Ionel Luță.
În meciul tur, disputat tot la Ișalnița, dar pe stadionul „Chimia“, CSO Filiași s-a impus cu 3-0 în fața celor de la CSU II Craiova, golurile gazdelor fiind marcate de Vlad Georgescu (‘46, ‘60 – penalti) și Fotescu (‘89). Cele două combatante s-au întâlnit și în turul doi al Cupei României, la Mischii victoria revenindu-i „satelitului“ CSU cu 5-0 (goluri Măzărache ‘2, Bancu ‘9, ’61, Ivan ’10, Jurj ’48).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS