7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAncuța Bobocel, la trei secunde de baremul pentru Mondiale

Ancuța Bobocel, la trei secunde de baremul pentru Mondiale

Ancuţa Bobocel, care a început anul competiţional în forţă, are obiective măreţe pentru 2016 (Foto: fra.ro)
Ancuţa Bobocel, care a început anul competiţional în forţă, are obiective măreţe pentru 2016 (Foto: fra.ro)

Atleții români s-au reunit weekendul trecut în sala complet renovată din complexul bucureștean „Lia Manoliu“, la etapa a doua a Campionatului Național indoor (sală). Ancuța Bobocel, atletă legitimată la CS Universitatea Craiova, a fost la trei secunde distanță de baremul pentru participarea la Campionatul Mondial de atletism indoor, programat în perioada 17-20 martie în SUA, la Portland.
Eleva lui Marin Istrate a făcut o cursă bună la 3.000 de metri, încheind cursa în 9 minute, 3 secunde și 26 de sutimi, ratând cu puțin baremul pentru Campionatul Mondial de Atletism Indoor (9.00.00). Alergătoarea născută în Severin poate obține biletul pentru competiția din America la sfârșitul acestei săptămâni, când este programată finala Campionatului Național de Atletism în Sală. „Ancuța a alergat senzațional, toți cei din sală au fost entuziasmați. Își va face, fără probleme, baremul pentru Mondiale, dacă nu acum, la Naționale, cu siguranță la Campionatul Balcanic din Istanbul, acolo unde este o sală modernă. Este ambițioasă și va avea rezultate în acest an“, a spus ieri, pentru GdS, Adrian Tudor, antrenor coordonator al secției de atletism la CS Universitatea Craiova.
Semifondista își îndepli-nește cu brio dublul rol de sportivă de performanță, dar și de mămică. Fiica ei, Eva Maria, are un an și o lună, dar sportiva o alăptează și acum.

Cine are șanse la medalii de la CSM Craiova

Celălalt club craiovean, CSM, a fost reprezentat la cele două etape premergătoare finalei Campionatului Național de 32 de atleți.
Weekendul trecut, Adelina Pastor, Ana Maria Roșianu și Cornel Bănănău, au câștigat probele în care au luat startul, 400 de metri, 60 de metri, respectiv 60 de metri garduri, iar Andrei Ștefana (1.500 de metri) s-au clasat pe locul doi.
Directorul clubului, Mircea Călin, a vorbit ieri despre prestația atleților de la CSM la primele două etape, dar și despre șansele la medalii în etapa finală de la sfârșitul acestei săptămâni. „Per total, atleții noștri s-au descurcat bine, ținând cont că nu avem pistă. Adelina Pastor și Ana Maria Roșianu se pregătesc în locuri propice pentru antrenament și s-a văzut. Sperăm ca Roșianu să câștige titlul național, iar Adelina Pastor să intre în lotul olimpic. Toți sportivii care au fost la etapele premergătoare vor participa și la finală. Pe lângă cele două fete mai sus enumerate, favoriți la medalii mai sunt Robert Daniel Budin, Ioan Pițigoi, Cornel Bănănău, ștafetele masculină și feminină de 4×2 tururi, Marius Bușcă și Andrei Ștefana“.

Atletismul are deja 12 calificați pentru Rio

Atletismul este disciplina cea mai bine reprezentată între cele calificate de pe acum la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din luna august.
Fosta campioană olimpică și deținătoare a recordului mondial la săritura în lungime, Anișoara Cușmir-Stanciu, care a preluat postul de coordonatoare a lotului olimpic de atletism, a spus că numărul atleților români calificați deja la Jocurile Olimpice de la Rio a ajuns la 12, printre care și trei craioveni, Marius Ionescu, Claudia Ștef și Florina Pierdevară, și că în perioada următoare ar putea crește. „Pe lîngă cei nouă, care au mai de multă vreme biletul de Rio în buzunar, adică Marius Ionescu (maraton), Marius Cocioran (50 km marș), Mihai Donisan (înălțime), Marian Oprea (triplusalt), Andrei Gag (aruncarea greutății), Bianca Răzor (400 m), Florina Pierdevară (800 m), Claudia Ștef (20 km marș), Alina Rotaru (săritura în lungime), au realizat baremul și triplusaltista Cristina Bujin, săritoarea în înălțime Daniela Stanciu și maratonista Daniela Cârlan. Sunt mulți în așteptare, cu șanse reale să realizeze performanța cerută pentru Jocurile Olimpice. Nu vreau să dau nume, pentru că aș nedreptăți pe unii dintre ei, există un lot extins, de circa 35 de sportivi, noi trebuie doar să le creăm condiții“, a spus noua coordonatoare a celui mai important lot al FRA, citată de Agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS