5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPopovic: Ce s-a întâmplat în sfertul trei a fost crucial

Popovic: Ce s-a întâmplat în sfertul trei a fost crucial

Darius Hargrove (la minge) şi colegii săi sunt pe drumul cel bun în Liga Naţională (Foto: Claudiu Tudor)
Darius Hargrove (la minge) şi colegii săi sunt pe drumul cel bun în Liga Naţională (Foto: Claudiu Tudor)

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a obţinut duminică seară a zecea victorie din acest sezon al Ligii Naţionale. Oltenii s-au impus, în deplasare, cu scorul de 91-77 (18-18, 17-18, 30-12, 26-29) în confruntarea cu ultima clasată, Gaz Metan Mediaş, contând pentru etapa a 16-a din Liga Națională.
Craiova a marcat 56 de puncte în repriza a doua, iar diferența s-a făcut în sfertul al treilea, unul impecabil. Tehnicianul oltenilor, Oliver Popovic, s-a arătat mulțumit de jocul defensiv al echipei sale. „Am început foarte greoi, dar în apărare am jucat foarte corect și am primit 36 de puncte. Imediat după pauză am început foarte tare în defensivă și am marcat multe coșuri ușoare, datorită apărării. Iar apoi, ceea ce s-a întâmplat în sfertul trei s-a dovedit a fi crucial“, a spus tehnicianul sârb, citat de Totalbaschet.
Darius Hargrove, cel mai recent transfer al oltenilor, a fost titular la Mediaș. Americanul a evoluat 35 de minute și a reușit 22 de puncte și 5 recuperări. Și Radenko Pilcevic a avut o contribuție importantă la victorie, cu 21 de puncte și 6 recuperări. Cătălin Burlacu a reușit 16 puncte, iar Travis Bureau – 12, iar ceilalți jucători care au evoluat pentru SCM au fost Johnson (9p), Pantic (5), Negoiţescu, Ciotlăuş, Damian (3), Stănescu, B. Popescu (3).
De partea cealaltă, principalii marcatori ai echipei aflate pe ultimul loc în Liga Națională au fost Pustahvar și Peciukas. Primul a marcat 23 de puncte, iar cel de-al doilea – 21, dar eforturile lor au fost insuficiente pentru ca Gaz Metan Mediaş să emită pretenții la victorie.
Revenit zilele trecute la formația ardeleană, pivotul Ionuț Drăgușin a fost titular și a avut o evoluție bună, reușind un double-double, cu 12 puncte și zece recuperări. Pentru Drăgușin, meciul împotriva echipei la care a evoluat acum două sezoane a fost de departe cel mai bun în acest campionat, după ce la Steaua nu prindea multe minute de joc.

Oradea, pe primul loc după victoria cu Energia

În urma succesului de la Mediaș, SCM-U Craiova a acumulat 26 de puncte și se află pe locul patru în Liga Națională, la egalitate de puncte cu echipa de pe locul trei, CSU Atlassib Sibiu. Primul loc este ocupat de CSM CSU Oradea, cu 27 de puncte, iar pe locul doi se află BC Mureş, cu acelaşi număr de puncte Bihorenii au câștigat, tot duminică, disputa de pe teren propriu cu Energia Târgu Jiu. Oradea s-a impus cu scorul de 65-62 (20-7, 15-21, 16-24, 14-10) la capătul unui meci spectaculos, cu răsturnări de situație.
Este a doua înfrângere pentru Energia în decurs de doar o săptămână în faţa echipei orădene. În meciul restant contând pentru etapa a 5-a, disputat sâmbăta trecută la Târgu Jiu, Oradea a câştigat cu 75-70.
Pentru Energia au jucat: Callistus Eziukwu 16p, Porter Troupe 14p, Lamont Mack 11p, Jamar Diggs 7p, Adrian Guţoaia 6p, Paris Horne 3p, Dragoş Andrei 3p, Barîş Aktaş 2p, Santa Szabolcs, Lazar Radosavjlevic.
La finalul partidei, antrenorul Energiei, Iannis Diamantakos, a pus înfrângerea pe seama oboselii acumulate de jucătorii săi. „Am început foarte slab meciul. Practic, nici nu am fost pe teren în primele zece minute. Am reușit totuși să revenim în joc și țin să felicit jucătorii pentru efortul depus pe parcursul ultimelor 30 de minute, perioadă în care am jucat de la egal la egal cu Oradea. Am pierdut pe niște detalii, pe care ar fi trebuit să acordăm mai multă importanță, deoarece ele au decis meciul. Evident, Oradea a gestionat mai bine finalul partidei și astfel a învins. Pe final apare oboseala. Alături de ea a fost importantă și presiunea, iar acest aspect a contat mult în sfertul 4, atunci când s-a marcat foarte puțin. Pe de altă parte, oboseala este factorul principal în activitatea noastră actuală. Nu este o scuză, ci pur și simplu realitatea. Însă, așa cum bine se știe, programul nostru va fi la fel de aglomerat cel puțin încă o lună“, a spus Diamantakos, citat de csenergia.ro. Gorjenii ocupă locul cinci, cu 25 de puncte.
În etapa următoare, SCM-U Craiova va primi vizita rivalei Dinamo București, meciul fiind programat duminică, în Polivalentă, de la ora 18.00, iar Energia va întâlni sâmbătă, pe teren propriu, pe CS Atlassib Sibiu. Până atunci, gorjenii vor juca mâine (ora 19.30), la Pitești, cu Cibona Zagreb, în grupa S a FIBA Europe Cup.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS