7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBăbeanu a condus SCM spre al patrulea succes

Băbeanu a condus SCM spre al patrulea succes

Dana Băbeanu (la minge) a marcat zece goluri (foto: Claudiu Tudor)
Dana Băbeanu (la minge) a marcat zece goluri (foto: Claudiu Tudor)

Handbalistele de la SCM Craiova nu mai cunoscuseră gustul victoriei din 26 septembrie, când depăşeau la limită pe CSM Ploieşti (scor 27-26). Vineri seară, în Polivalenta din Bănie, elevele Simonei Gogârlă au obţinut a patra victorie stagională, învingând nou-promovata Măgura Cisnădie, cu scorul de 25-22 (12-12), într-un joc din cadrul etapei a 11-a a Ligii Naţionale. Oaspetele nu s-au predat uşor. Au rezistat 50 de minute, timp în care au şi condus, dar finalul a aparţinut echipei SCM. Dana Băbeanu, jucătoare cu mare potenţial, a fost decisivă în această partidă, marcând zece din golurile echipei craiovene. „Colegele m-au ajutat să marchez, nu aş fi reuşit singură. Prima repriză a fost mai strânsă, dar cu muncă şi sudoare am reuşit victoria. Vrem şase puncte din următoarele două dispute, cu Sebeş şi Rapid“, a spus Băbeanu la final.  Un rol important în obținerea victoriei l-a avut și portarul Mirela Pașca, cu numeroase intervenții providențiale la aruncările oaspetelor.

Antrenoarea Simona Gogârlă a dezvăluit ce le-a spus jucătoarelor la pauză: „Le-am zis să aibă încredere în ele, că pot mai mult. Am avut câteva jucătoare indisponibile şi am început jocul mai greu, cu grabă de a da gol. Am făcut foarte multe greşeli personale copilăreşti, ratări de unu la unu cu portarul, dar în repriza a doua ne-am stăpânit un pic şi am preluat conducerea. Mulţumesc suporterilor care au crezut în noi şi ne-au susţinut“.

Pentru SCM au evoluat: Pașca, Petrescu (portari), Băbeanu 10 goluri, Cioaric 4, Ianași 3, Șelaru 2, Georgescu 2, Landre 2, Florica 2, Horobeț şi Iovănescu.
SCM, care are patru victorii, două egaluri şi cinci înfrângeri, a urcat pe locul opt, cu 14 puncte, iar în ultimele două partide din 2015 va întâlni nou-promovatele Cisnădie (deplasare) şi Rapid (acasă).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS