19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCătălin Burlacu: Nu ne speriem de Steaua!

Cătălin Burlacu: Nu ne speriem de Steaua!

Marius Barcan, Dordje Micic, Cătălin Burlacu şi Oliver Popovic au prezentat noul echipament (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)
Marius Barcan, Dordje Micic, Cătălin Burlacu şi Oliver Popovic au prezentat noul echipament (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)

În primul meci oficial din noul sezon, echipa masculină de baschet SCM-U Craiova înfruntă astăzi (ora 19.00), în Polivalentă, pe Steaua CSM București, într-un derbi al orgoliilor, contând pentru turul inaugural al Cupei României. Venit în Bănie de la campioana CSU Asesoft Ploiești, Cătălin Burlacu le promite fanilor că el și colegii săi nu se vor teme de nici un adversar.

Sezonul baschetbalistic 2015-2016 a debutat aseară, cu primul meci din Cupa României, dintre Energia Târgu Jiu și BC Timișoara, partidă disputată după închiderea ediției.
Astăzi este rândul celeilalte formații oltene din prima ligă, SCM-U Craiova, să evolueze în întrecerea ce deschide în mod tradițional stagiunea baschetbalistică în țara noastră.
Formația din Bănie va primi vizita echipei Steaua CSM București, de la ora 19.00, în Sala Polivalentă, iar meciul se anunță extrem de interesant.
SCM-U Craiova a suferit modificări importante în pauza competițională. Echipa are un nou antrenor, Oliver Popovic, cel care l-a înlocuit pe conaționalul său Andelko Mandic. Au fost aduși șapte jucători, dintre care cel mai important este Cătălin Burlacu, fost căpitan al multiplei campioane CSU Asesoft Ploiești. Celelalte transferuri au fost Zlatko Jovanovic, fostul play-maker al celor de la BC Timișoara, americanul Brandon Peters, Nikola Djurasovic, Marko Djurkovic, Vlad Negoițescu și Cezar Stănescu. Numai că săptămâna trecută, după turneul din Serbia, clubul a anunțat că a renunțat la Jovanovic și Peters. În locul acestora au fost aduși americanul Aaron Westley Johnson (27 de ani, 1,73 m, conducător de joc) și sârbul Milos Grubor (24 de ani, 2 metri, poziția 3). Din lotul din sezonul trecut au mai rămas Djordje Micic, Milivoje Bozovic, Cătălin Petrișor, Andrei Damian și Marius Ciotlăuș.
Antrenorul Popovic a explicat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, de ce a renunțat la Jovanovic, jucător important din campionatul românesc: „Zlatko este un jucător bun, dar în sistemul nostru nu a jucat bine. Am adus un american, care se descurcă mai bine și reprezintă o soluție mai bună pentru noi. Nu există alt motiv pentru care am renunțat la Jovanovic“.

Burlacu își dorește în Final Four-ul Cupei

Cătălin Burlacu era obișnuit ca la fiecare început de sezon să-și propună același obiectiv: câștigarea Cupei României și a campionatului, și de foarte multe ori a ridicat deasupra capului cele două trofee. Acum vrea să demonstreze că poate realiza lucruri frumoase și la SCM-U Craiova, chiar dacă nu este o formație de talia Asesoftului. Cuvintele de ordine sunt: încrederea și mentalitatea de învingători a jucătorilor. „Îmi doresc să câștigăm partida cu Steaua. Nu ne speriem de ei, cu tot respectul pentru investițiile pe care le-au făcut și pentru faptul că ne reprezintă în Eurocup. Eu am fost obișnuit să nu încep nici un sezon fără a avea trasate cele două obiective, cupa și campionatul. Acum ne dorim să ne apropiem victoria în fiecare joc. Dacă se poate, îmi doresc să ajungem în Final Four-ul Cupei. Meciul cu Steaua va fi pentru mulți dintre noi un debut în maieul SCM-U Craiova. Le promit fanilor că vom fi o echipă luptătoare, care va da absolut totul pe teren. Am făcut ajustările necesare, ne-am pregătit cum trebuie, poate cu mai puțină vâlvă şi cuvinte folosite. Am preferat să muncim și să arătăm în meciurile oficiale pentru ce am venit aici“, a spus jucătorul de 37 de ani.
Și antrenorul Oliver Popovic a admis că Steaua are o echipă puternică, dar că nu se sperie de adversar: „Întâlnim o echipă puternică, cu ambiții mari și un antrenor valoros. Noi am făcut câteva schimbări, în ideea să facem echipa mai bună. Invit fanii să ne ajute să câștigăm partida“.
Djordje Micic a fost un jucător important al Craiovei în sezonul trecut. Și el abordează cu optimism întâlnirea cu bucureștenii: „Chiar dacă pe hârtie Steaua este favorită, eu cred că am făcut treabă bună în perioada de pregătire, iar ambiția noastră este la un nivel crescut“.

Barcan: Sunt niște luptători

Directorul clubului SCM Craiova, Marius Barcan, a dat asigurări că echipa de baschet va avea o nouă față în sezonul care va debuta astăzi.
„Începem dintr-o nouă postură, care din punctul meu de vedere este altceva decât ce a fost până acum. Începând cu staff-ul tehnic, cât și jucătorii și întreaga conducere administrativă încercăm să avem aspirații mai mari și ne dorim să facem performanțe cât mai bune.
Sper ca începutul de sezon să fie de bun augur și să nu avem evenimente nefaste din punct de vedere medical, pentru că din alte puncte de vedere sunt sigur că acești jucători vor da totul pe teren. Sunt niște luptători în adevăratul sens al cuvântului, au mentalitate de învingători și doresc să facă performanță“.
Un bilet la meciul de astăzi costă cinci lei. Partida retur se va disputa la București, vineri.

Doi români, obligatoriu în teren

Cupa României aliniază la start 12 echipe, care vor juca tur-retur. Învingătoarele se vor califica mai departe, însă pentru a completa tabloul fazei a doua, cea a sferturilor de finală, două dintre echipele învinse vor fi desemnate drept „lucky loser“.
O decizie importantă pentru jucătorii români este aceea că pe tot parcursul unui meci o echipă trebuie să aibă doi baschetbaliști autohtoni în teren.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS