17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHai cu victoria, că se poate!

Hai cu victoria, că se poate!

Alb-albaştrii au plecat cu optimism spre Târgu Mureş şi trebuie să se întoarcă cu un rezultat pozitiv (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Alb-albaştrii au plecat cu optimism spre Târgu Mureş şi trebuie să se întoarcă cu un rezultat pozitiv (Foto: Alexandru Vîrtosu)

După o remiză cu FC Botoșani și două înfrângeri nemeritate cu Dinamo și Astra, CS Universitatea Craiova și-a mai pierdut din încrederea și entuziasmul afișate înainte de începutul noului sezon. Pentru alb-albaștri, programul pare sufocant în continuare, urmând să întâlnească pe ASA Târgu Mureș, o echipă de Liga Europa, pe Concordia Chiajna și FC Viitorul, două formații incomode ale Ligii I. Totul poate lua însă o turnură favorabilă dacă trupa lui Sorin Cârțu și Emil Săndoi va reuși să găsească drumul spre prima victorie, oltenii încercând declicul în deplasarea de la ASA Târgu Mureș, partida fiind programată duminică, de la ora 21.00 (Digi Sport / Dolce Sport).

Săndoi, optimist

Antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a urmărit-o pe ASA Târgu Mureș în meciul de joi seară, din Liga Europa, contra AS Saint-Etienne, și a admis că înfrângerea suferită a fost una normală, venită pe fondul diferenței de valoare dintre fotbalul românesc și cel francez. Acesta a văzut lacunele din jocul ardelenilor și speră ca Bălgrădean și colegii săi să repete evoluțiile bune din acest sezon, cu mențiunea ca Bawab și ceilalți jucători ofensivi să fie prolifici în fața porții, nu ineficienți ca până acum.
„Am urmărit-o aseară (joi – n.r.) pe ASA cu Saint-Etienne și s-a văzut clar că este o diferență între fotbalul nostru și cel din Franța. Era normal să fie așa ținând cont de investițiile făcute. ASA a primit trei goluri de generic, nu prea avea ce face Stăncioiu ca să le împiedice, dar trebuie să recunoaștem că au o echipă solidă. La Târgu Mureș sunt jucători cu experiență, cu o talie foarte bună, și se vor clasa sus în ierarhia Ligii I și în acest sezon. Cu toate astea, ASA are și minusuri, iar noi vom încerca să profităm de ele. Am pregătit foarte bine meciul și putem să le smulgem un punct duminică sau, de ce nu, să și câștigăm. Dacă vom menține prestațiile de până acum, și nu cred că vom continua cu ghinionul la nesfârșit, sunt convins că vom pleca cu toate punctele de acolo, dar trebuie să fim mai lucizi la finalizare“, a declarat strategul grupării din Bănie, pentru GdS.
„Îmi pare rău că l-am pierdut pe Curelea pentru o lună, are o entorsă de gleznă. Nu-l avem la dispoziție nici pe Achim, dar cei care vor intra pe teren trebuie să dea totul pe teren și să confirme, pentru că de asta se află la CS Universitatea Craiova. Subliniez faptul că Madson și Zlatinski nu sunt într-o condiție fizică perfectă, pentru că au lipsit o perioadă de la pregătire, dar ne pot ajuta câteva minute. Sunt optimist în privința acestui meci cu ASA Târgu Mureș“, a completat Emil Săndoi.

Ciurea: CSU poate și trebuie să-și revină

Invitat la emisiunea „Repriza de Sud“, de la Alege TV și Radio Sud, fostul mijlocaș de bandă stângă al Universității Craiova din perioada 1990, Gigi Ciurea, a afirmat că alb-albaștrii trebuie să strângă rândurile, dacă vor să depășească momentul nefast, fiind convins că vor obține un rezultat pozitiv pe terenul lui ASA Târgu Mureș.
„CSU poate și trebuie să-și revină. La meciul cu ASA Târgu Mureș trebuie să fie o mobilizare mai mare, jucătorii să dea totul pe teren și să nu piardă acolo. Am încredere în acești tineri ai noștri, sunt de perspectivă, gen Băluță, care mie îmi place foarte mult, dar apare foarte puțin la finalizare. O victorie la Târgu Mureș ar da un mare imbold băieților noștri, sunt sigur că apoi ar continua cu alte rezultate pozitive. Au fost două jocuri, cu Dinamo și Astra, în care a evoluat bine și nu poate să fie și al treilea cu rezultat negativ dacă vom conta în atac și dacă vor fi mai atenți în defensivă, pentru că suntem deficitari la fazele fixe. Mă bucur că revine Madson, e un mijlocaș central care ajută foarte mult echipa pe jocul defensiv. Mi-au plăcut Apostol Popov și Hristo Zlatinski, se vede că au evoluat la un nivel bun și sper să ajute în continuare echipa“, a punctat Gigi Ciurea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS