19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal – Mihai Roman, dublă şi assist cu CSMS Iaşi

Fotbal – Mihai Roman, dublă şi assist cu CSMS Iaşi

Mihai Roman a fost cel mai bun jucător de pe teren în meciul cu CSMS Iaşi (foto: Digi Sport)
Mihai Roman a fost cel mai bun jucător de pe teren în meciul cu CSMS Iaşi (foto: Digi Sport)

Formaţia Pandurii Târgu Jiu s-a impus astăzi, cu scorul de 3-0, pe stadionul „Municipal” din Drobeta Turnu Severin, în faţa echipei CSMS Iaşi, într-o partidă contând pentru etapa a 4-a din Liga I.

Oltenii au deschis scorul prin atacantul craiovean Mihai Roman, care a reluat cu capul, de la şapte metri, o centrare venită de pe partea dreaptă, de la Paul Anton (1-0, ’20). În minutul 35 Momcilovic a fost ţinut în careu de căpitanul moldovenilor, Voicu, iar arbitrul Istvan Kovacs a arătat hotărât punctul cu var. Lovitura de pedeapsă şi-a asumat-o Mihai Roman, însă şutul acestuia, „telefonat”, a fost respins în faţă de Grahovac, mingea i-a revenit atacantului de la Pandurii care a şutat imparabil de la zece metri, bifând „dubla” (2-0, ’36).

După pauză s-a jucat pe contre, cu un plus de dominare pentru gazde, iar Pandurii a reuşit să marcheze din nou. De data aceasta a înscris Ioan Hora, care a plasat mingea de la 11 metri lateral stânga, după o pasă pe culoar a lui Mihai Roman (3-0, ’55).

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Vasco, Şandru, Momcilovic – Anton (’64, Piţian), Mrzljak – Răduţ, Nistor (’70, Ciucur), Hora (’78, Nicoară) – M. Roman. Antrenor: Edi Iordănescu.
CSMS Iaşi: Grahovac – Voicu, Frăsinescu, Mihalache, Ţigănaşu – Mitic, Vasile Gheorghe (’58, Al. Creţu) – Viveiros (’79, L. Ganea), Grigorie (’46, Piccioni), Bole – Golubovic. Antrenor: Nicolo Napoli.

Cartonaş galben: Momcilovic ’52.

Au arbitrat: Istvan Kovacs – Adrian Radu Ghinguleac, Ciprian Florin Danşa; Ionuţ Coza.

Observatori: Florin Hâncu, Ion Catoi.

„Am făcut un joc foarte bun şi sunt bucuros pentru că am reuşit să marchez şi să-mi ajut echipa să câştigăm. Dedic golurile familiei mele, nepotului şi părinţilor mei care au fost la meci. Victoria nu am adus-o eu, ci echipa, fără colegi nu pot să fac nimic, suntem cu toţii o familie. Am avut emoţii la penaltiul acela, am ratat în primă fază, dar am avut noroc să-mi sară mingea tot mie şi am înscris. Nu mi-am propus un anumit număr de goluri, dar vreau să marchez mai mult decât anul trecut şi prin reuşitele mele să-mi ajut echipa să ne îndeplinim obiectivul. Vă daţi seama că ţintesc sus şi vreau să fiu golgheter, dar pentru mine este primordial să-mi ajut echipa”, a declarat craioveanul Mihai Roman.

În etapa viitoare, Pandurii Târgu Jiu va evolua în deplasare, împotriva Petrolului Ploieşti, disputa fiind programată sâmbătă, 8 august, de la ora 21.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS