14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUltimele meciuri în Polivalentă pentru naționala de volei

Ultimele meciuri în Polivalentă pentru naționala de volei

Tricolorii vor avea o misiune dificilă în meciurile cu Slovenia (Foto: Lucian Anghel)
Tricolorii vor avea o misiune dificilă în meciurile cu Slovenia (Foto: Lucian Anghel)

Naționala de volei masculin a României va juca din nou în Sala Polivalentă din Craiova în acest sfârșit de săptămână. Jucătorii pregătiți de craioveanul Dănuț Pascu vor evolua astăzi (ora 18.00) și mâine (ora 17.00) în compania selecționatei Sloveniei, în cadrul grupei B a Ligii Europene.
Se anunță două confruntări dificile pentru tricolori, care vor înfrunta liderul neînvins al grupei. Șansele României de calificare în Final Four-ul Ligii Europene s-au diminuat după cele două înfrângeri de săptămâna trecută din Turcia. „Vom juca să facem meciuri bune și dacă se poate să câștigăm. Suntem un pic dezamăgiți de evoluțiile din Turcia, deoarece s-a accidentat Bartha, jucător important din primii șase. Invit publicul craiovean la meci“, a spus jucătorul Dan Borota. „Suntem obligați să jucăm bine, pentru noi, pentru spectatori și pentru publicul de acasă, care va urmări meciurile din fața televizorului. Am încercat să remontez jucătorii după eșecurile din Turcia și sper ca la ora meciului să fie la capacitate maximă. Din păcate, au început să apară accidentările. În locul lui Bartha, ridicătorul nostru de bază, l-am adus pe Dascălu, care nu a venit foarte bine pregătit, dar este normal, deoarece nu se aștepta să fie convocat. Mai au mici accidentări Borota, Băhlăceanu și chiar Lică. Mi-aș dori un public mai numeros, sunt ultimele meciuri ale naționalei aici în această vară. Noi ne luăm angajamentul că facem jocuri bune“, a spus Dan Pascu, care este și antrenorul formației SCM-U Craiova.
Clasamentul grupei B arată astfel: 1. Slovenia (6 victorii, 17 puncte), 2. Grecia (6 victorii, 17 puncte), 3. Turcia (2 victorii, 6 puncte), 4. România (2 victorii, 6 puncte), 5. Belarus (1 victorie, 4 puncte), 6. Croația (1 victorie, 4 puncte).
În afară dublei cu Slovenia, România va mai întâlni Croaţia în deplasare, pe 8 și 9 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS