19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii asudă din greu

Alb-albaștrii asudă din greu

Jucătorii Craiovei au intrat pe ultima sută de metri privind pregătirea noului sezon competiţional (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Jucătorii Craiovei au intrat pe ultima sută de metri privind pregătirea noului sezon competiţional (Foto: Alexandru Vîrtosu)

S-a dus perioada cu antrenamente la temperaturi acceptabile din cantonamentul din Austria. Jucătorii formației CS Universitatea Craiova și-au reluat aseară pregătirile pe plan local, pe stadionul „Extensiv“, canicula din Bănie fiind principalul dușman pentru Cristi Bălgrădean și colegii săi.
„În Austria a fost răcoare la început, apoi a venit căldura, dar aici e și mai cald. Nu avem încotro, trebuie să ne pregătim bine, să câștigăm meciul cu FC Botoșani de duminică și să debutăm cu bine în noul sezon“, a spus „principalul“ Emil Săndoi, pentru GdS.
Sub comanda lui Emil Săndoi și Sorin Cârțu s-au aflat toți jucătorii care au luat parte la stagiul de la Fugen, plus atacantul „satelitului“ Sergiu Jurj și Andrei Ivan, care a bifat astfel primul antrenament de la accidentarea groaznică din meciul tur al barajului de promovare în Liga a III-a, susținut de CSU II în compania echipei Pandurii Cerneți, când s-a ales cu o fisură la cap și cu o comoție puternică după o ciocnire cu un adversar. O mică modificare față de lotul de la Fugen a fost prezența portarului Laurențiu Popescu în locul lui Andrei Vlad.
Singurul convalescent rămâne Madson, care nu este refăcut complet după operația de menisc. „Madson ni se va alătura pe parcurs la antrenamente. El a făcut recuperarea aici, în Craiova, și este în progres din câte am înțeles“, a spus Săndoi, în timp ce managerul general al CSU, Felix Grigore, a punctat: „Madson va fi apt 100% medical în etapa a doua, dar apoi urmează să se pună la punct și cu pregătirea fizică“.

Șanse mici să apară noutăți în lot

Managerul general al CSU a punctat că lotul actual de jucători a dat satisfacție în cadrul meciurilor amicale susținute în cantonamentul de la Fugen, dar nu este exclus să mai apară vreun fotbalist nou dacă merită și poate fi adus la Craiova. „Suntem foarte mulțumiți de cum a decurs pregătirea în Austria. Băieții au răspuns bine la tot ce le-au cerut antrenorii, s-au mișcat bine în amicale și ne așteptăm la un debut în forță, chiar dacă întâlnim pe FC Botoșani, o echipă care ne-a învins în ultimul meci și care evoluează în Liga Europa. Acesta este lotul cu care vom debuta în campionat. Este exclus să mai apară cineva până la meciul cu FC Botoșani, dar, cum transferuri se pot face până pe 5 septembrie, nu spunem că am tras linie“, a punctat Felix Grigore, pentru GdS.

Pregătirile se vor efectua la Mischii, Ișalnița sau Cârcea

Demolarea întregului Complex Sportiv „Ion Oblemenco“ le dă mari bătăi de cap oficialilor CS Universitatea Craiova, pentru că au rămas fără teren de antrenament. În acest sens, responsabilul  cu problemele administrative, fostul fotbalist Constantin Bâtlan, a inspectat mai multe terenuri cu gazoane bune din localitățile apropiate Craiovei, iar șansele cele mari de a găzdui antrenamentele alb-albaștrilor le are comuna Mischii. Nu sunt însă excluse nici variantele Ișalnița și Cârcea, acestea având avantajul că posedă instalații de nocturnă. „Nu știu ce vor decide cei din conducere, dar eu spun că la Mischii este un teren destul de bun și instalațiile anexe destul de bune. Eu, împreună cu câțiva oameni din echipa care s-a ocupat de gazonul de la Extensiv, am fost acolo și l-am aranjat un pic, dar, repet, nu știu ce decizii se vor lua“, a spus Titi Bâtlan, pentru GdS.
„Nu ne-am decis încă asupra terenului de antrenament, dar o vom face foarte curând. Cert este că nu ne putem antrena pe Extensiv, pentru că trebuie să-l protejăm pentru meciurile oficiale“, a declarat Felix Grigore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS