16.7 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportDouă turnee de juniori în Bănie

Două turnee de juniori în Bănie

Juniorii de la CSS Craiova sunt gazda turneului semifinal şi nu vor să se facă de râs
Juniorii de la CSS Craiova sunt gazda turneului semifinal şi nu vor să se facă de râs

Două dintre cluburile craiovene de handbal juvenil, HCM și CSS, vor fi gazdele turneelor semifinale ale Campionatului Național, care încep astăzi și se vor încheia duminică.
În Sala Polivalentă vor juca junioarele III, alături de fetele de la HCM Craiova urmând să mai participe CSS Drobeta Turnu Severin, Grupul Școlar Energetic Râmnicu Vâlcea și CSS 2 București. Doar două din cele patru participante vor merge la turneul final, acolo unde vor fi cele mai bune opt echipe din țară la această categorie de vârstă.
Fetele de la HCM Craiova, pregătite de Liviu Prică și Cristian Păun, sunt încrezătoare că pot trece în faza următoare. Clubul craiovean a mai găzduit și turneul semifinal 1, luna trecută, dar în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“. Atunci, craiovencele au obținut trei victorii din tot atâtea meciuri: 37-15 cu Târgu Mureș, 19-16 cu Galați și 29-18 cu Piatra Neamț.
Programul turneului semifinal 2 din Sala Polivalentă este următorul: astăzi: ora 16.00: HCM Craiova – CSS Drobeta Turneu Severin, ora 17.30: CSS 2 București – Gr. Șc. Energetic Râmnicu Vâlcea; mâine: ora 10.00: CSS Drobeta Turnu Severin – Gr. Șc. Energetic Râmnicu Vâlcea, ora 11.30: HCM Craiova – CSS 2 București; duminică: 10.00 CSS 2 București – CSS Drobeta Turnu Severin; 11.30: Gr. Șc. Energetic Râmnicu Vâlcea – HCM Craiova.

junioare 3 hcm craiova  poza grup

Băieții de la CSS Craiova și CSM Progresul Băilești vor la turneul final

Și echipa masculină de juniori 3 de la CSS Craiova a reușit să obțină organizarea turneului semifinal 2, care debutează astăzi în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“. Pe lângă băieții de la CSS, pregătiți de profesoara Daniela Pădeanu, din grupa B mai fac parte formațiile CSM Progresul Băilești (profesor Ioana Lupu), CS Brazi și Potaissa Turda.
La turneul semifinal 1, Craiova și Băilești au jucat în grupe diferite. CSS Craiova a avut turneu la Onești, pe care l-a încheiat pe locul doi, având același număr de puncte ca echipa de pe primul loc, LPS Iași, departajarea făcându-se la golaveraj. Oltenii au fost învinși de LPS Iași, cu scorul de 27-25, apoi au obținut patru victorii în partidele cu CS Axiopolis Cernavodă (scor 27-22), CSS 2 București (25-15), LPS Banatul Timișoara (24-12) și CS Dinamo Brașov (22-14).
CSM Progresul Băilești a câștigat grupa a doua din cadrul turneului semifinal 1, disputată la Târgu Jiu. Doljenii au avut cinci victorii din cinci meciuri: scor 41-17 cu LPS „I. Balaș Soter“, 32-22 cu CSS Călărași, 38-17, cu Școala Generală nr. 7 Timișoara, 35-16 cu LPS Satu Mare și 10-0 cu Gr. Șc. Petrolul Moreni.

Derbiul doljean este astăzi

Revenind la turneul de la Craiova, astăzi are loc derbiul doljean, între CSS Craiova și Progresul Băilești, de la ora 12.00. Primul meci al turneului începe la ora 10.00 și pune față în față formațiile din Brazi și Turda. Mâine vor avea loc partidele Turda – CSS Craiova (ora 16.30) și CS Brazi – CSM Progresul Băilești (18.00), iar duminică se va juca după următorul program: ora 10.00: CSM Progresul Băilești – Potaissa Turda; ora 11.30: CSS Craiova – CS Brazi. La fel ca la feminin, doar primele două clasate vor merge la turneul semifinal. Antrenoarea jucătorilor de la CSS Craiova a spus că handbaliștii pe care îi pregătește își vor juca șansa până la final și mizează pe susținerea spectatorilor. „De multă vreme nu s-a mai desfășurat la Craiova un turneu semifinal la masculin și ne bucurăm că am luat noi turneul acesta. Vom avea parte de meciuri mai dificile față de turneele anterioare, dar ne vom juca șansa până la final pentru că ne dorim să ajungem între primele opt echipe ale țării. Avem puțin ghinion pentru că la antrenamentul de aseară (miercuri seară – n.r.) s-au accidentat doi băieți și sunt incerți“, a spus ieri antrenoarea Daniela Pădeanu. Intrarea spectatorilor atât la turneul din sala „Ion Constantinescu“, cât și cel al fetelor din Sala Polivalentă este liberă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS