14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGheorghe Berceanu: Când revin în Craiova, mereu am emoții

Gheorghe Berceanu: Când revin în Craiova, mereu am emoții

Gheorghe Berceanu (al treilea din stânga) are încredere în noua generaţie de antrenori şi conducători din luptele româneşti (Foto: Claudiu Tudor)
Gheorghe Berceanu (al treilea din stânga) are încredere în noua generaţie de antrenori şi conducători din luptele româneşti (Foto: Claudiu Tudor)

Invitat de onoare la Campionatul Național de lupte pentru juniori (lupte libere, greco-romane, lupte feminin) care se va desfășura în acest weekend în Sala Polivalentă din Craiova, campionul olimpic la lupte greco-romane, Gheorghe Berceanu, a mărturisit că îl încearcă emoțiile de câte ori revine în Bănie, orașul unde în urmă cu mulți ani începea luptele cu regretatul antrenor Ilie Marinescu.
„De fiecare dată revin cu cea mai mare plăcere și cu emoții care nu se pot explica“, a spus laureatul cu aur la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1792, vineri, în cadrul unei conferințe de presă.
Marele campion, ajuns la 65 de ani, a vorbit și despre situația actuală a luptelor în țara noastră, dar și a celor din Craiova.
„Am încredere că vor ieși luptători performanți, mai ales acum când la cârma federației se află un colectiv tânăr. Sunt trei centre olimpice, și vreo trei-patru de excelență, de unde trebuie să iasă sportivi campioni. Craiovenii au rezultate bunicele, raportat la ce se întâmplă pe plan național. Sunt antrenori buni și cred că vor obține și ei rezultate bune“, a spus Berceanu. Multiplul campion s-a retras din Colegiul Central de Arbitri, unde era președinte, și își umple timpul cu pescuitul. „Sunt pensionar, mai merg la pescuit. Am spondiloză cervicală și lombară. Mă cam supără, dar ce să fac“, a completat multiplul medaliat.
La conferința de presă premergătoare competiției care va reuni peste 400 de sportivi au mai participat Răzvan Pârcălabu, președintele Federației Române de Lupte (FRL), Alin Grigore, secretar general al FRL, Pavel Badea, directorul CS Universitatea Craiova – club organizator, Cătălin Brândușoiu – director adjunct al LPS „Petrache Trișcu“ și Aurel Cimpoeru – antrenor la CS Universitatea Craiova și totodată coordonator la lotul național de juniori.

Pârcălabu a promis turneu internaţional

Președintele federației a spus că anul viitor Craiova ar putea găzdui o competiție internațională: „Este o mare mândrie că prin acest campionat revine în prim-plan orașul Craiova. Nu întâmplător de anul acesta, prin performanțele fraților Cimpoeru, am mutat Centrul Olimpic de juniori aici. Ne bucurăm că luptele merg bine în acest oraș și sper să apară din nou un campion olimpic, cum a fost domnul Berceanu. Nu știam că la Craiova este o Sală Polivalentă așa frumoasă. Acum că am văzut vom aduce un turneu internațional aici și, dacă totul merge bine, și un campionat european“.

20 de craioveni luptă pentru medalii

Craiova va fi reprezentată de 20 de sportivi, de la CS Universitatea, CSM și LPS „Petrache Trișcu“. Antrenorul de la CS Universitatea, Aurel Cimpoeru, a vorbit despre obiectivul elevilor săi: „Cred că avem șanse să egalăm performanța de anul trecut, când am obținut două titluri la băieți, un titlu la fete și un loc doi la masculin. Sportivii din punct de vedere al sănătății sunt în regulă, luptă de zor cu categoria de greutate pe care trebuie să o facă“.
Pavel Badea, directorul CS Universitatea Craiova, a spus că va continua să investească în secția de lupte, una cu rezultate din ce în ce mai bune. „Avem o secție extrem de bună, cu tineri preponderent formați în zona Craiovei, doi antrenori extrem de profesioniști, și acesta este și motivul pentru care am investit resurse financiare importante și o voi face și în viitor, pentru că am încredere în antrenori și în potențialul sportivilor“, a spus Badea.
Cătălin Brândușoiu a evidențiat că luptătorii de la „Trișcu“ au avut rezultate bune în ultimii ani.
„Avem o secție tânără de lupte în cadrul liceului, care a venit de la Electroputere și care în ultimii ani s-a remarcat prin rezultate deosebite. Ca un exemplu, luptătoarea Ștefania Priceputu a fost desemnată sportiva anului 2014 la Gala Sportului Școlar Doljean“. Programul competiției este următorul: sâmbătă: între orele 9.00 și 19.00 – calificări și finale; duminică – între orele 9.00 și 13.00 – calificări și finale. Intrarea spectatorilor este liberă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS