20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportZamfir ştie unde a greşit CSU cu Dinamo

Zamfir ştie unde a greşit CSU cu Dinamo

Zamfir (centru) este mulţumit cu realizările trupei lui Cârţu şi Săndoi de până acum (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Zamfir (centru) este mulţumit cu realizările trupei lui Cârţu şi Săndoi de până acum (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a înregistrat o remiză „albă“ contra rivalei de-o viață, Dinamo, la capătul unui joc cu destule ocazii la ambele porți. Prezent în „oficiala“ de pe „Extensiv“, antrenorul emerit Nicolae Zamfir a apreciat dăruirea alb-albaștrilor și dorința de a-și mulțumi publicul și crede că abordarea din finalul jocului pe faza de atac, dacă ar fi fost alta decât cea cu mingi lungi pe vârfurile Ivan și Curelea, ar fi putut aduce victoria mult dorită.
„Cu Dinamo, întotdeauna meciurile au fost cu multă încărcătură emoțională. Publicul din Craiova avea cea mai mare bucurie atunci când o învingeam pe Dinamo pe vremea mea și văd că dorința asta se menține și acum. Dacă îi băteam, intram în primele trei clasate, ceea ce ar fi fost extraordinar pentru Craiova fotbalistică de astăzi. Am remarcat că unii jucători pe care îi avem nu cunosc publicul din Craiova. Unii dintre ei rămân surprinși, timorați, pentru că au jucat până acum cu o mie de spectatori la cele mai importante meciuri ale lor, iar duminică s-au trezit într-o atmosferă excepțională. Pentru copiii ăștia a fost o presiune suplimentară atmosfera creată de fani, care de altfel a fost superbă. În rest, s-a văzut că și Dinamo a fost o echipă cu jucători tineri și nu prea au arătat nici ei mare lucru. În aceste condiții a ieșit un joc de uzură, în care noi ar fi trebuit să încercăm să jucăm pe jos mingea, pentru că ei aveau o apărare înaltă. Aveam jucători rapizi și tehnici și puteam profita. Abordarea, părerea mea, putea fi pe combinații rapide și îi surprindeam, că stoperii lor erau înalți și lenți. Având și o superioritate numerică pe final puteam deschide apărarea cu extremele, dar am intrat în criză de timp și a mai dispărut din concentrare. Asta e, s-a încheiat 0-0 și per total e just rezultatul. Un lucru e cert: avem probleme pentru jocurile de acasă la atacul pozițional. În deplasare ne-au convenit spațiile și ne-au funcționat contraatacul și atacul direct, dar la cel pozițional avem probleme. Oricum, Emil Săndoi și Sorin Cârțu și-au făcut cu prisosință datoria până acum. Nimeni nu reușea să facă ce au realizat ei“, a declarat „Țâcă“ Zamfir, pentru GdS.

„Nu avem de ce să ne temem de Chiajna“

Directorul tehnic al centrului de copii și juniori de la CS Universitatea a mai spus că gruparea din Bănie se poate întoarce cu toate cele trei puncte de la Chiajna, disputa cu Concordia fiind programată vineri, de la ora 17.00 (Digi Sport). „Nu avem de ce să ne temem de Chiajna. Pentru noi, presiunea e mai mică decât cea a gazdelor. Ei trebuie să câștige și vor ataca, iar asta ne convine foarte mult nouă. Ar trebui să ne impunem, dar știți cum e, în fotbal se poate întâmpla orice. Trebuie să jucăm puțin cu răbdare, să nu ne mai precipităm. E o echipă nou formată, iar realizările de până acum sunt deosebite“, a punctat Nicolae Zamfir.
Jucătorii lui Emil Săndoi și Sorin Cârțu nu au beneficiat de o zi liberă după disputa cu Dinamo, așa cum se întâmpla după fiecare confruntare, și alb-albaștrii își doresc o victorie contra Chiajnei, care să-i ajute la o poziționare pe locul trei în Liga I. Brandan și colegii săi au efectuat ieri-dimineață un scurt antrenament de refacere, iar astăzi și mâine au în program ședințe de pregătire de la ora 17.00. Joi dimineață, delegația alb-albastră va pleca spre București, iar după-amiază, în Capitală, se va desfășura un ultim antrenament înaintea jocului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS