17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Struțul“: Nu am mari aspirații pentru Europene

„Struțul“: Nu am mari aspirații pentru Europene

Deși mai mulți atleți de la CSM Craiova s-au numărat printre medaliații Campionatului Național de sală, doar triplusaltisul Marian Oprea a fost convocat în lotul care va reprezenta România la Campionatul European (sală) programat la Praga la sfârșitul acestei săptămâni.
Cel poreclit „Struțul“ a cucerit aurul național, dar rezultatul obținut, 16,47 metri, nu l-a mulțumit și de aceea este precaut înainte de competiția continentală.
„Totul a decurs bine în pregătire, nu am întâmpinat probleme, dar, ţinând cont de rezultatul modest de la finala naţionalelor indoor, nu am mari aspiraţii pentru Europene, mai ales că iniţial nu aveam în program un obiectiv la concursul de la Praga. Acum, că va trebui să particip, voi aborda cu seriozitate competiţia şi sper la o prezenţă în finală. Cam ăsta este obiectivul, să trec de calificări, şi după aceea, desigur, să am o evoluţie bună în finală“, a declarat Marian Oprea, înainte de plecarea spre capitala Cehiei.
Alți atleți importanți de la CSM Craiova au avut concursuri în ultima perioadă. Marius Ionescu a participat cu succes, în prima zi a primăverii, la o competiție de verificare în Olanda, pe distanța de 20 de kilometri. Maratonistul craiovean a încheiat cursa pe primul loc, cu timpul 1h01’27”.
Multiplii campioni Ileana și Cosmin Sorescu au urcat pe podium, ieri, la Campionatul Național de aruncări lungi de la Arad. Ileana Sorescu a câștigat întrecerea de aruncare a discului, cu performanța de 49,52 m, iar la aruncarea ciocanului soțul său, Cosmin Sorescu, care a avut o aruncare de 62,98 m, a obținut medalia de argint, fiind învins de vasluianul Andrei Alestar (64,81m).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS