17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlin Manea, la ora promisiunilor

Alin Manea, la ora promisiunilor

Alin Manea (la minge) îşi doreşte să prindă un loc în prima echipă după stagiul din Antalya (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Alin Manea (la minge) îşi doreşte să prindă un loc în prima echipă după stagiul din Antalya (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Strategii de la CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi şi Sorin Cârţu, sunt cunoscuţi pentru faptul că promovează tinerii talentaţi, iar o dovadă certă au oferit-o în această perioadă de pregătire, când au luat în Antalya mai mulţi puşti de la centrul de copii şi juniori. Printre cei „căliţi“ la prima echipă s-a numărat şi Alin Manea, un mijlocaş scund, care aleargă mult şi le „înnoadă“ picioarele adversarilor când are mingea, într-un dribling de unu la unu. Până acum, în cele două cantonamente din Antalya, Manea a evoluat 270 de minute, mai exact câte o repriză în disputele cu Khazar Lankaran, Anji Mahacikala, Pogon Szczecin, Jagiellonia, Sioni Bolnisi şi Pakhtakor, şi în toate s-a comportat ca un senior.

Un decar în devenire

Alin Manea pare să le fi intrat pe sub piele antrenorilor şi asta o „spune“ numărul zece de pe tricou pe care l-a purtat în timpul jocurilor, dar a beneficiat şi de sfaturile colegilor mai mari, în special din partea căpitanului Pablo Brandan. „Pentru mine a fost o surpriză să vin în cantonament cu echipa mare şi sper să rămân pe viitor aici. A fost o bucurie că m-au chemat în Antalya. Am jucat mai mult, comparativ cu ceilalţi juniori, iar această decizie s-a luat, probabil, şi în funcţie de postul pe care-l ocup. M-am pregătit bine şi sper să joc în continuare. În privinţa numărului zece, nu eu mi l-am ales, dar mă bucur că am reuşit să joc cu el. Nu e acum principala mea preocupare să rămână la mine. Mai întâi mă gândesc să prind lotul, apoi mă interesează numărul cu care o să joc. În primul meci am avut emoţii, dar după aceea am căpătat încredere, şi cu ajutorul antrenorilor şi al colegilor, care m-au ajutat să mă integrez foarte uşor“, a spus fotbalistul buzoian de 18 ani. Acesta a punctat că se simte pregătit să joace la echipa mare: „Eu consider că sunt pregătit, dar cea mai importantă este părerea antrenorilor. În primul rând, îmi doresc să prind un loc de titular. Bineînţeles că aş vrea un titlu cu CS Universitatea, orice jucător şi-ar dori acest lucru cu echipa. Mă simt cu sânge alb-albastru, m-am simţit oltean“.
Întrebat cum priveşte returul Ligi I, Alin Manea a spus că are încredere că lucrurile vor decurge bine pentru CSU, dar că nu se gândeşte momentan la cupele europene: „Toată echipa s-a pregătit bine şi sper din tot sufletul să meargă la fel de bine ca în tur. Vrem să luăm lucrurile pas cu pas, să tratăm meciurile cu seriozitate şi, dacă vom face acest lucru, avem şanse să jucăm şi în Europa League. Acum ne interesează meciul cu Pandurii, primul din campionat“.

Frăsinescu a împlinit 30 de ani

Cosmin Frăsinescu (la minge) este nerăbdător să înceapă returul (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Cosmin Frăsinescu (la minge) este nerăbdător să înceapă returul (Foto: Alexandru Vîrtosu)

De la „speranţa“ Alin Manea vom trece la unul dintre „greii“ echipei CS Universitatea Craiova, Cosmin Frăsinescu, băcăuanul împlinind ieri 30 de ani. „De la 16 ani îmi tot petrec ziua de naştere prin cantonamente şi majoritatea au fost aici, în Antalya. Până acum, nu m-a deranjat acest lucru prea tare, că scăpam şi de dat de băut, dat acum e altceva. Mi-aş fi dorit să fiu acasă, alături de familie, mai ales că schimb prefixul. Asta este viaţa noastră, a sportivilor“, a spus fundaşul central cu cele mai multe minute jucate în prima parte a campionatului. „Sincer, abia aştept să începem returul, să vină meciurile oficiale, în care există adrenalină, miză şi o motivaţie mai mare. În opinia mea, a fost o perioadă pozitivă petrecută în Antalya, am avut rezultate bune. Eu zic că toate lucrurile merg spre bine şi vom face tot posibilul să terminăm cât mai sus în clasament acest campionat“, a completat Cosmin Frăsinescu.

Astăzi e programat ultimul amical

CS Universitatea Craiova este pe ultima sută de metri privind pregătirea din Antalya, unde a asudat aproape o lună. Alb-albaştrii susţin astăzi, de la ora 17.00, un joc amical în compania moldovenilor de la Sheriff Tiraspol. Acesta este cel de-al unsprezecelea şi totodată ultimul joc disputat de elevii lui Emil Săndoi şi Sorin Cârţu pe pământ turcesc. Până acum, gruparea din Bănie a înregistrat următoarele rezultate: 3-0 cu Khazar Lankaran, 1-1 cu Genchlerbirligi, 0-1 cu Anji Mahacikala, 0-0 cu Pogon Szczecin, 0-0 cu Kuban Krasnodar, 1-0 cu FC Sioni Bolnisi, 2-2 cu Shanghai East Asia, 2-1 cu Jagiellonia Bialstok, 2-0 FC Pakhtakor şi 2-1 cu Wisla Cracovia.

Derbiul Olteniei din Liga I, pe 23 februarie

Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit programul etapelor 18 şi 19, primele din returul Ligii I. Derbiul Olteniei, Pandurii – CS Universitatea Craiova, se va disputa la Târgu Jiu, luni (23 februarie), de la ora 20.30 (Digi Sport). În etapa a doua a returului, gorjenii vor juca la Cluj, cu CFR, duminică (1 martie), de la ora 18.00 (Digi Sport), iar trupa lui Emil Săndoi şi Sorin Cârţu va primi vizita Stelei tot duminică, dar de la ora 15.30, pe „Extensiv“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS