5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele continuă pe două fronturi

Handbalistele continuă pe două fronturi

Înainte de antrenamentul de ieri, handbalistele şi antrenorii de la SCM au participat la o şedinţă foto (Foto: Claudiu Tudor)
Înainte de antrenamentul de ieri, handbalistele şi antrenorii de la SCM au participat la o şedinţă foto (Foto: Claudiu Tudor)

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a obținut miercuri o calificare fără emoții în sferturile de finală ale Cupei României. Oltencele au întâlnit, în deplasare, divizionara A  Rapid București, și s-au impus la o diferență de șapte goluri, cu scorul de 33-26. După prima repriză, Ionica Munteanu și colegele sale aveau un avantaj fragil, de doar două goluri (scor 16-14), dar în partea a doua jucătoarele pregătite de Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora au reușit să fructifice ocaziile create.

Roșca: O victorie de moral

Succesul obținut în Capitală vine după două eșecuri suferite de SCM Craiova în debutul returului Ligii Naționale.
„A fost un meci normal pe care trebuia să-l câștigăm, dată fiind diferența de ligă. A fost mai greu în prima repriză, când s-a ratat foarte mult, iar în partea a doua s-a aruncat mult mai serios la poartă și diferența s-a văzut. În primul rând, trebuie să ne bucurăm de rezultat. Este o victorie foarte bună pentru moralul nostru și sperăm să facem jocuri bune în continuare“, a spus ieri antrenorul Aurelian Roșca. Săptămâna viitoare, handbalistele din Bănie își vor afla adversara din sferturile de finală. Aurelian Roșca nu are preferințe, dar speră ca sorții să nu îi aducă în cale pe HCM Baia Mare sau CSM București.
În disputa cu formația Rapid București, liderul neînvins al seriei B în Divizia A, pentru SCM Craiova au evoluat jucătoarele: Ionica Munteanu – Ianași (3), Florea, A. Amariei, Șelaru (2), Zamfirescu (5), Georgescu (1), Tănăsie (5), Eidem (3), Apipie (5), Munteanu, Lazarin, Florica 2, Tomescu 3, Cioaric 4. Doar Mirela Pașca nu a jucat. Aceasta din urmă speră că echipa va continua tot cu victorie și în campionat: „Sper să continuăm tot așa. Ne-am luat revanșa după înfrângerile din debutul returului. În meciurile următoare încercăm să ne facem cât mai bine treaba și să continuăm tot cu victorie“. Colega sa, extrema Ana Maria Tănasie, a spus că va fi greu ca echipa să se mențină pe locul patru, dar nu imposibil: „La București, ne doream să ne revenim ca și joc, pentru că am început mai greu returul, dar sper să terminăm cu bine, să facem aceleași rezultate ca în tur. Vom facem tot posibilul să ne păstrăm acest loc patru până la sfârșitul sezonului regulat“.
Celelalte echipe calificate în sferturile de finală ale Cupei României, la feminin, sunt CSM Bucureşti, Universitatea Neptun Constanţa, Dunărea Brăila, HCM Râmnicu Vâlcea, CSM Cetate Deva, Universitatea Cluj şi HCM Baia Mare.
Sferturi se vor juca în dublă manşă, câştigătoarele urmând a se califica la Turneul Final Four, programat pe 25-26 aprilie. Deţinătoarea trofeului este campioana HCM Baia Mare.

Zâmbete la ședința foto

Înainte de antrenamentul de ieri după-amiază, handbalistele craiovene au avut parte de o activitate plăcută și totodată amuzantă: ședința foto de început de an, organizată de club. Ane Eidem și colegele sale nu au avut emoții în fața aparatului de fotografiat, iar antrenorul Gheorghe Sbora a fost responsabil cu voia bună, determinându-și elevele să fie zâmbitoare.
Tot miercuri, echipa masculină de handbal Energia Pandurii Târgu Jiu a câştigat prima manşă din duelul cu CSM Bucureşti, scor 32-25 (14-13), din sferturile de finală ale Cupei României.
Returul va avea loc pe 7 februarie 2015, la București.

Rezultatele înregistrate în optimile Cupei României (feminin)

CSM Unirea Slobozia – CSM București    21-26 (9-15)
Rapid București – SCM Craiova    26-33 (14-16)
CSU Neptun Constanța – HC Zalău    30-19 (16-9)
HCM Rm. Vâlcea – CSM Ploiești    21-18 (9-7)
CSM Cetate Deva – SC Mureșul Tg. Mureș    36-23 (15-11)
ASC Corona Brașov – HCM Baia Mare    21-25 (5-15)
„U“ Alexandrion Cluj – Știința București    33-21 (17-8)
HC Dunărea Brăila – HCM Roman    16-13 (8-8)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS