17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPascu speră să ia un set la Trento

Pascu speră să ia un set la Trento

Craiovenii au fost aproape să câştige un set  în meciul tur
Craiovenii au fost aproape să câştige un set în meciul tur

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova dispută astăzi, de la ora 21.30, meciul retur cu formația italiană Trentino, din sferturile de finală ale Cupei CEV.
Cum puternica echipă
italiană s-a impus cu 3-0 (27-25, 25-22, 25-19) în partida tur, disputată săptămâna trecută în Bănie, șansele craiovenilor de calificare în faza următoare sunt doar teoretice și foarte mici. Delegația din Bănie a plecat ieri dis-de-dimineață spre orașul Trento. Înainte de decolare, antrenorul Dan Pascu a vorbit despre obiectivul echipei în al doilea meci cu Trentino, triplă câștigătoare a Ligii Campionilor: „Așa cum ne-am propus și la Craiova, ne dorim să facem un joc bun, să ne ridicăm la valoarea adversarului. Este un meci în care avem numai de câștigat, nu e nimic de pierdut, iar la capitolul experiență pe care o câștigă jucătorii, eu zic că este binevenită. Ei au o sală de 3.500 de locuri, care este plină mereu, iar spectatorii știu să facă atmosferă“.

 

Voleibaliştii de la SCM-U au ajuns ieri la Trento
Voleibaliştii de la SCM-U au ajuns ieri la Trento

Regulamentul prevede că echipa calificată în urma partidelor tur-retur va fi cea care acumulează mai multe puncte pe ansamblul celor două manşe. Se vor acorda 3 puncte pentru victorie cu 3-0 sau 3-1, 2 puncte pentru victorie cu 3-2, 1 punct pentru înfrângere cu 2-3, 0 puncte pentru înfrângere cu 0-3 sau 1-3. Dacă punctajul general este 3-3 după cele două manşe, se joacă set de aur pentru stabilirea echipei calificate mai departe, indiferent de setaveraj.
Astfel, dacă fiecare echipă câştigă cu 3-2 câte un meci, se joacă set de aur. Dacă fiecare echipă câştigă cu 3-0 sau 3-1 câte un meci, se joacă set de aur. Dacă o echipă câştigă cu 3-0 sau 3-1, iar cealaltă cu 3-2, prima echipă merge mai departe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS