20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Halep, succes lejer în primul tur la Australian Open

Simona Halep, succes lejer în primul tur la Australian Open

Simona Halep şi-a revenit după problemele medicale de săptămâna trecută şi a obţinut o victorie lejeră cu italianca Knapp (sursa foto: Prosport)
Simona Halep şi-a revenit după problemele medicale de săptămâna trecută şi a obţinut o victorie lejeră cu italianca Knapp (sursa foto: Prosport)

Simona Halep a câştigat, în această dimineaţă, fără prea multe emoţii primul meci din acest an de la Australian Open.

Numărul 3 WTA a trecut de italianca Karin Knapp în două set-uri, 6-3, 6-2.

Partida s-a jucat pe Rod Laver Arena şi a durat 1 oră şi 28 de minute.

“Cred că m-am descurcat foarte bine pentru un prim meci într-un turneu de Mare Şlem. „Este pentru a treia oară în carieră în care joc meciul de deschidere dintr-un turneu de Mare Şlem pe Arena Centrală. M-am simţit bine, deşi poate este mai greu să fii relaxată când vezi atâta lume. Dar sunt bucuroasă că am jucat aici şi am câştigat”, a fost prima reacţie a Simonei Halep după victoria cu Knapp.

 

 

Pentru accesul în turul II, Simona şi-a asigurat 60 000 de dolari australieni (42 500 de euro) şi 45 de puncte în ierarhia mondială.

O altă jucătoare din România, Alexandra Dulgheru a părăsit competiţia, fiind învinsă de reprezentantei gazdelor, Jarmila Gajdosova, care s-a impus cu 6-3, 6-4.

În turul al doilea la Australian Open, Simona Halep o va întâlni chiar pe australianca Jarmila Gajdosova (locul 62 WTA). Cele două nu s-au mai întâlnit niciodată într-un meci direct.

Ivanovic şi Lisicki, eliminate

Românca are motive de bucurie după ce două dintre cele mai periculoase adversare, Ana Ivanovic şi Sabine Lisicki, ambele aflate pe “sfertul” ei de tablou, au fost eliminate încă din primul tur.

Ivanovic, cap de serie numărul cinci, a fost învinsă de cehoaica Lucie Hradecka, cu scorul de 6-1, 3-6, 2-6. Hradecka, o specialistă a jocului de dublu, a venit din calificări.

 

Germanca Lisicki a fost depăşită de Kristinei Mladenovic: scor 4-6, 6-4, 6-2.

 

Conform calculelor, hârtiei, Lisicki ar fi fost adversara Simonei din turul 3, iar Ivanovic în sferturi.

Acum, cele mai periculoase adversare ale româncei până în semifinale au rămas Ekaterina Makarova (cap de serie nr.10) şi Sarra Errani (cap de serie nr.14).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS