20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLa CSU se strânge „robinetul“

La CSU se strânge „robinetul“

A trecut vremea când Viorel Ferfelea (în galben) făcea ravagii în amicalele din Antalya, el fiind lăsat acasă din raţiuni financiare (Foto: Alexandru Vîrtosu)
A trecut vremea când Viorel Ferfelea (în galben) făcea ravagii în amicalele din Antalya, el fiind lăsat acasă din raţiuni financiare (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Finanțatorii CS Universitatea Craiova au „pompat“ bani mulți de la înființarea echipei, pentru sezonul 2013-2014 alocându-se cu ușurință peste cinci milioane de euro, bani din care s-a cumpărat autocar, s-a pus la punct baza logistică, s-a creat un centru de copii și juniori și s-a făcut o echipă competitivă, dar rezultatul a fost cel scontat, promovarea a fost atinsă din primul „foc“. În vara trecută au continuat investițiile masive, dar în lot, CSU și-a schimbat staff-ul tehnic, a înlocuit aproape în întregime fotbaliștii, aducând nume sonore, dar pe cheltuieli mari. Bilanțul făcut după turul Ligii I i-a cam speriat pe patronii echipei, determinându-i să regândească strategia de funcționare a clubului, mai ales că lucrurile sunt așezate atât la nivelul seniorilor, cât și cel juvenil. Cu alte cuvinte, vor să reducă din cheltuieli, dar să aibă performanțe dacă se poate.

La echipa de seniori se taie din salarii

Primul lucru care a fost tăiat de pe statul de plată a fost revista clubului, Maxima Sport dispărând cu puțin timp înaintea sărbătorilor de iarnă. La revenirea la antrenamente a început să se „umble“ și la salariile unora dintre fotbaliști, în special la cei care au evoluat mai puțin, dar și la cei care nu au avut randamentul scontat. Printre aceștia se numără și Costin Curelea și Viorel Ferfelea, ultimul recunoscând că principalul motiv pentru care nu au făcut deplasarea în Antalya a fost că nu au semnat micșorarea salarială. De altfel, „Forfelea“ a mărturisit pentru GdS că are ofertă de la ETO Gyor, dar că oficialii CSU nici nu au vrut să audă. „Mai am contract un an și jumătate. Am înțeles că sunt niște probleme financiare, ne-au zis că nu ne mai pot plăti, cu toate că noi nu avem cele mai mari salarii de la echipă și ne-au propus să ne micșorăm salariile. Noi nu am acceptat și ne-au spus că nu facem deplasarea în cantonament. Ăsta e de fapt motivul real. Se spune că aveam probleme de sănătate, ceea ce este adevărat, dar ei stau o lună în cantonament. Nu puteam să merg în stagiu și să fac separat, să fiu și eu cu echipa? Au spus că au probleme financiare, pentru că nu au intrat banii de la televiziuni, dar treaba e că propunerea cu reducerea salariului a fost făcută doar unora, nu la toată lumea, iar asta e deranjant. Ei mi-au trimis foaie dintr-aia acasă, să mă prezint pe 1 februarie la echipa a doua. Din exterior se vede că ar fi Manchester City de România, dar nu e chiar așa, sunt multe probleme. Să vedem cum o să meargă relația dintre noi, dar nu cred că se va rezolva. Le-am spus că nu acceptăm condițiile lor.
Le-am propus să mă lase să plec, am avut ofertă de la Gyor și nu m-au lăsat să plec. Dacă ei or să accepte contractul meu continuăm, dacă nu, ne vedem fiecare de treaba pe care o avem de făcut“, a spus Ferfelea pentru GdS.

La juniori s-au înjumătățit antrenorii de pe statul de plată

Și la centrul de copii și juniori sunt mișcări de reducere a costurilor. Mai exact au dispărut de pe statul de plată patru dintre antrenorii de la grupele mici, fiind vorba despre Bogdan Budescu, Alin Donose, Alin Dobrotescu și Fane Voica, plus antrenorul principal al formației a doua, care evoluează în campionatul județean, Marian Bâcu. „La nivel de conducere a clubului s-a decis păstrarea a numai șase antrenori. Se renunță la Budescu, Fane Voica, Marian Bâcu, Alin Donose și Alin Dobrotescu. Cei care au rămas sunt Țâcă Zamfir, care va fi antrenor la echipa a doua, Daniel Mogoșanu – la grupa de 1997, Nelu Petrișor – la 1998, Mugurel Gușatu – la 1999 și 2005, Marian Calafeteanu – la 2000 și Dumitru Barbu – la 2002. Vom opri decât grupele A, B, C, D și E, plus echipa a doua. Suntem asociați cu CSJ Știința U Craiova și ei își iau înapoi grupele mici, iar noi ne ocupăm de grupele mari. Ne împărțim puțin sarcinile. Altfel spus, de grupele de copii născuți în 2001, 2003, 2004, 2006 – 2007 și 2008 se vor ocupa antrenorii centrului de copii ai CSJ Știința U Craiova, pe care îi va stabili directorul Bogdan Pâncu“, a declarat managerul centrului de copii și juniori al CSU Craiova, Silviu Bogdan, pentru GdS.

Pâncu: Fiecare antrenor al nostru va avea dubluri de grupe

Contactat telefonic, directorul CSJ Știința U Craiova, Bogdan Pâncu, a spus că a stabilit deja cum va repartiza grupele de copii trimise înapoi de cei de la CSU Craiova. „Să fie clar: CSU și-a dat afară niște antrenori pe care îi avea la grupele alea, dar echipele alea sunt tot ale CSJ-ului. Eu nu angajez din antrenorii lor, îi avem pe ai noștri, iar unii sunt comuni. Am stabilit deja antrenorii care vor prelua grupele acelea, iar miercuri (mâine – n.r.) avem ședința și fiecare își va prelua copiii. Fiecare antrenor al nostru va avea, practic, dubluri de grupe. Nelu Petrișor, care are grupa de juniori B la CSU va avea și grupa de 2000 la CSJ, Alin Dobrotescu va primi grupele de 2001 și 2004, că el rămâne angajatul CSJ-ului, 2003 va fi preluată de Dandu Ustabacieff, 2006 de Viorel Călin și 2008 de Radu Vitan. Juniorii A și B la CSJ sunt ai lui Radu Vitan, respectiv Viorel Călin, iar la 1999 răspunde Nelu Ciocan“, a explicat Bogdan Pâncu, pentru GdS.
Ținând cont de toate acestea, pe dinafară au rămas Marian Bâcu, Alin Donose, Fane Voica și Bogdan Budescu.
„Ne supunem deciziei clubului, dar eu nu pot fi de acord, pentru că am avut rezultate, am terminat pe locul patru pe țară cu grupa adusă de mine la CSU. Și nu sunt singurul care a venit cu copii la club… Nu vreau să comentez mai multe, mergem înainte“, a declarat Bogdan Budescu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS