19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - CSU Craiova își dorește un atacant georgian (Update)

Fotbal – CSU Craiova își dorește un atacant georgian (Update)

Giorgi Chanturia ar putea deveni coleg cu Vătăjelu și Ferfelea (foto: transilvaniareporter.ro)
Giorgi Chanturia ar putea deveni coleg cu Vătăjelu și Ferfelea (foto: transilvaniareporter.ro)

Staff-ul tehnic al CS Universitatea Craiova intenționează să întărească ofensiva, considerând că este mare nevoie de un atacant de „gura porții”, care să-i facă o concurență mare lui Costin Curelea. Principalul jucător vizat este unul dintre vârfurile ardelenilor de la CFR Cluj, Giorgi Chanturia.
„Toată lumea își dorește să îmbunătățim performanțele pe care le-am avut sau măcar să le menținem. Pe noi nu ne-a interesat ce au făcut ceilalți înainte să venim noi. Chanturia ne-a interesat de prima dată. N-am vrut să-i dăm numele, dar s-a aflat. Și ne interesează în continuare. Ar fi ca o mănușă pentru noi. Avem jucători care se pretează la calitățile lui”, a spus Cârțu, la Dolce Sport.
Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova a admis însă că sosirea acestuia în Bănie este problematică și asta pentru că atacantul georgian este sub contract cu Hellas Verona, iar de împrumutul său este interesată și gruparea clujeană, ceea ce a condus la o „licitație”. „Ar fi un transfer care ar da reușite. E mai dificil însă, pentru că e un jucător foarte bine plătit de Verona. Să vedem dacă vom avea aceleași șanse ca și CFR-ul”, a punctat Sorin Cârțu.

Contactat telefonic de GdS, managerul general al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, a admis că georgianul ar fi binevenit în Bănie, dar că tratativele sunt „împotmolite”: „Ne-am gândit la Chanturia, este un fotbalist bun, care ne-ar fi de folos, însă este foarte greu de adus. Sunt șanse destul de mici să vină”.

Chanturia are o carte de vizită interesantă

Giorgi Chanturia este născut pe 11 aprilie 1993, la Tbilisi, și măsoară 1.81 metri, iar cartea sa de vizită este foarte interesantă. A început fotbalul în 2004 la FC Saburtalo, iar în iunie 2009 a fost împrumutat de FC Barcelona, după ce a dat probe de joc. A evoluat un sezon la echipa de juniori a clubului catalan, pentru care a marcat de 11 ori. În august 2010 și-a încercat norocul la Chelsea, dar a semnat un contract cu Vitesse Arnhem, a evoluat un sezon la echipa a doua, apoi a făcut pasul la seniori, jucând pentru olandezi în 37 de partide și marcând de cinci ori. În sezonul 2013-2014 a fost împrumutat de Alania Vladikavkaz, dar nu a izbutit să puncteze în cele șase evoluții pe care le-a avut. Returul sezonului 2013-2014 l-a găsit pe Chanturia la CFR Cluj, unde a evoluat în șapte partide și a marcat un gol, apoi a fost cumpărat de Hellas Verona, care l-a lăsat în continuare la formația ardeleană sub formă de împrumut, în turul acestui campionat jucând în opt meciuri și reușind să înscrie de patru ori.
Giorgi Chanturia a conchetat și cu reprezentativele Georgiei, bifând nouă selecții la Under 17 (cinci goluri), șase la Under 19 (patru goluri), 14 la Under 21 (cinci goluri) și una la prima echipă, izbutind să marcheze în poarta celor de la Liechtenstein. Site-ul transfermarkt.co.uk l-a evaluat pe georgian la 880.000 de lire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS