20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport Handbal (f): România va întâlni Serbia în play-off-ul pentru CM din 2015

Handbal (f): România va întâlni Serbia în play-off-ul pentru CM din 2015

Naţionala feminină de handbal a România va întâlni Serbia în barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2015.

Tragerea la sorţi nu a fost tocmai norocoasă pentru România, având în vedere că viitoarea adversară este vicecampioană mondială şi are în componenţă câteva superstaruri, precum Lekic, Damnjanovic şi Cvijic. Prima manşă se va desfăşura în deplasare, iar returul în România.
Alături de Serbia – România, în play-off vom avea parte de alte două dueluri extrem de puternice, Croaţia – Suedia şi Rusia – Germania. Aşadar, cel puţin trei naţionale tari vor urmări Mondialul din 2015 de acasă.
Celelalte meciuri din play-off: Slovacia – Norvegia / Spania, Islanda – Muntenegru, Slovenia – Franţa, Austria – Ungaria, Cehia – Olanda și
Ucraina – Polonia. Meciurile din play-off sunt programate la începutul lunii iunie: 6/7 iunie – manșa tur, respectiv 13/14 iunie – manşa retur.
Campionatul Mondial din 2015 se va desfăşura în Danemarca, în perioada 5-20 decembrie, cu 24 de naţiuni la start. Cinci reprezentative şi-au asigurat deja prezenţa: Danemarca (ţara gazdă), Brazilia (campioana mondială), Congo, Angola, Tunisia (reprezentantele continentului african).
România este singura naţiune care a participat la toate cele 21 de ediţii ale Campionatelor Mondiale de handbal feminin, iar ultima medalie a cucerit-o în 2005, la St. Petersburg, când a încheiat pe locul secund.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS