14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBălgrădean a închis poarta cu CFR Cluj

Bălgrădean a închis poarta cu CFR Cluj

Cristi Bălgrădean a făcut o partidă mare la Cluj, cu CFR-ul
Portarul Cristi Bălgrădean a făcut o partidă mare la Cluj, cu CFR-ul

CS Universitatea Craiova a continuat seria jocurilor fără înfrângere din campionat, înregistrând ieri seară un rezultat de egalitate, scor 0-0, în deplasarea din Ardeal, contra echipei CFR Cluj. Partida din cadrul etapei a 17-a a fost viu disputată, cu ocazii de ambele părţi, din tabăra alb-albastră remarcându-se mijlocaşul Băluţă şi portarul Bălgrădean, care a avut multe intervenţii salvatoare.

CFR Cluj: Felgueiras – Susic, Rada, Larie, Da Silva – Petrucci – Ivanovski, Costea (’61, Jazvic), Sulley Muniru, Chanturia – Tade (’74, Dore). Antrenor: Dican Francisc.

CS Universitatea Craiova: Bălgrădean – Târnăcop, Frăsinescu, Izvoranu, Vătăjelu – Mateiu, Brandan – Băluţă, Bawab (’86, Cârstea), Ferfelea (’75, Kay) – Herghelegiu (’83, Ivan). Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârţu.

Cartonaşe galbene: Chanturia / Izvoranu, Târnăcop.

Au arbitrat: Radu Petrescu – Adrian Ghinguleac, Mihail Grigoriu; Cristi Balaj.

Observatori: Romulus Gabor, Ioan Onicaş.

În urma acestei remize, CS Universitatea Craiova a încheiat turul campionatului pe locul şase, cu 29 de puncte, înregistrând opt victorii, cinci egaluri şi patru înfrângeri, golaverajul fiind pe plus: 22-20.

 

Cârţu a acceptat cu greu egalul

 

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, crede că rezultatul din „Gruia” ar fi trebuit să fie favorabil alb-albaştrilor şi a punctat că i-a făcut plăcere să revină în fieful CFR-ului, una dintre fostele sale echipe. „Dacă ne gândim la ocazii, ar trebui să fim nemulţumiţi de egalul cu CFR. Mă simt bine că am revenit aici, e un sentiment aparte să mă întorc în ’Gruia’. Aici am avut ocazia să antrenez în Liga Campionilor şi niciodată nu voi putea să vorbesc de rău echipa CFR”, a declarat Cârţu, la Look TV.

„Sorinaccio” nu a reuşit să şi-l scoată din minte pe arbitrul meciului din Cupă, cu Steaua, Alexandru Tudor, acuzându-l din nou că a viciat rezultatul disputei de joia trecută, din Bănie: „A fost un sezon super pentru noi, dar mă tot gândesc la sincopa din Cupă. Sunt încă dezamăgit şi afectat. Mă aşteptam să ajungem măcar în finală, dar am dat de omul negru şi rău. Cu Tudor e terminat subiectul, nu vreau să mai aud de el. Îi cer să nu îmi pronunţe numele şi nici eu nu o să mai vorbesc de el. Sunt convins că tot ce a făcut în meciul cu Steaua a fost cu răutate şi premeditare”.

 

„Avem echipă să ne batem pentru un loc în cupele europene”

 

Eroul Craiovei în jocul cu CFR, de la Cluj, Cristi Bălgrădean, consideră că rezultatul din „Gruia” este echitabil şi crede că CS Universitatea poate prinde la finalul sezonului un loc de Liga Europa. „Cred că rezultatul de egalitate este echitabil. Ambele echipe am avut ocazii, cu un plus de dominare pentru CFR pe final. De când au venit Sorin Cârţu şi Emil Săndoi am reuşit o performanţă frumoasă, zic eu. Îmi doresc să joc în cupele europene cu această echipă. Nu ştiu dacă vor veni jucători noi în iarnă, probabil că dacă vor sosi întăriri ne putem bate cu succes pentru cupele europene. Chiar şi aşa putem spera la asta”, a declarat Bălgrădean.

„Pufi” i-a lăudat pe Sorin Cârţu şi pe Emil Săndoi, tehnicienii care au condus Craiova spre reviriment. „Mie îmi plac antrenorii mai vulcanici. Ei au un merit important. Pot să zic că antrenamentele, gândirea lor şi pregătirea meciurilor ne-au ajutat foarte mult. Am şters din memorie înfrângerea cu Steaua, e totul trecut”, a punctat portarul Craiovei.

 

Dican: E un punct câştigat

 

Antrenorul formaţiei CFR Cluj, Francisc Dican, şi-a felicitat jucătorii pentru prestaţilie din tur, admiţând că rezultatul înregistrat în disputa cu CS Universitatea este unul bun. „Până la urmă e un punct câştigat. Important e că jucătorii s-au dăruit şi îi felicit pentru tot ce au făcut. Nu am avut o misiune grea după plecarea lui Miriuţă, pentru că am avut un grup extraordinar, care s-a mobilizat. Unitatea grupului a fost cea care ne-a ajutat enorm”, a declarat Dican.

Acesta s-a arătat optimist în privinţa viitorului şi aşteaptă finalul negocierilor cu fondul elveţian de investiţii care intenţionează să preia CFR-ul: „Mi-e greu să zic în procente ce şanse există, dar sper că se va concretiza. Aştept să vedem ce se va întâmpla. N-am vorbit cu jucătorii dacă vor rămâne, e viitorul lor, ei vor decide. Nu ştiu dacă voi rămâne, vom vedea ce va fi când se va trage linie”.

 

Rada, dezamăgit de rezultat

 

Fundaşul clujenilor, craioveanul Ionuţ Rada, consideră că s-au pierdut două puncte în jocul cu CS Universitatea. Ne doream foarte mult victoria, era ultimul meci şi jucam în faţa suporterilor. Păcat că nu ne-am concretizat ocaziile avute în repriza secundă. Suntem foarte mulţumiţi de ceea ce am realizat în acest tur, sperăm să avem acelaşi parcurs şi în retur. Urmează o vacanţă binemeritată, sunt convins că lucrurile se vor rezolva. Aşa ar fi normal şi ideal, dar în fotbal sunt multe surprize şi se poate întâmpla orice. Grupul care e la CFR a ştiut mereu să treacă peste probleme. Sunt sigur că oamenii importanţi ai acestui club nu vor lăsa echipa la greu. Cu toţii se vor uni şi vor ajuta clubul. Sperăm să se concretizeze discuţiile cu acel grup de investitori, am înţeles că se poartă negocieri de mai mult timp”, a declarat Ionuţ Rada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS