19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Cupa Katamis“ la dans sportiv, în Centrul Multifuncțional

„Cupa Katamis“ la dans sportiv, în Centrul Multifuncțional

Ediția a treia a concursului național de dans sportiv „Cupa Katamis“ se va desfășura duminică, timp de 14 ore, la Centrul Multifuncțional din Craiova. Participanții sunt mult mai mulți decât la ediția anterioară, iar organizatorii au pregătit premii pentru toți concurenții.

Craiovenii care se hotărăsc să-și petreacă ziua de duminică într-un mod plăcut au ocazia să o facă mergând la concursului național de dans sportiv „Cupa Katamis“ (ediția a treia), care anul acesta va fi găzduit de Centrul Multifuncțional din cartierul Romanești. De dimineața până seara, peste 150 de perechi de toate vârstele vor dansa cha-cha, vals lent, tango, vals vienez, samba, quick – step, salsa. Cătălin Safta, antrenor-manager la clubul organizator, Katamis, consideră deja concursul mai bun decât cel de anul trecut, referindu-se la numărul de participanți.
„Este deja o ediție mai de succes ca anul trecut, deși nu a început încă, însă ca număr de înscrieri deja stăm mai bine față de 2013. Deja avem 150 de perechi înscrise din opt orașe, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Alexandria, Craiova, Brașov, București, Timișoara și Arad. Acestea sunt pe site-ul federației, dar mai avem câteva înscrieri prin e-mail pe care nu le-am contorizat încă. Se va concura de la 8 dimineața până la ora 22.00, pe diferite categorii de vârstă și clase valorice, cam 27 de categorii de concurs. Brigada de arbitri e foarte importantă. Sunt 14 oficiali, profesioniști, iar nouă dintre ei sunt arbitri de top“, a spus ieri Cătălin Safta.
De la an la an, Cupa Katamis s-a desfășurat în locuri diferite. S-a pornit cu un concurs în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, anul trecut s-a ținut în Sala Polivalentă, iar acum la Centrul Multifuncțional sunt așteptați peste 2.000 de oameni. „Am optat pentru o sală de concurs de nivel foarte înalt și vreau să mulțumesc primăriei și RAADPFL că au avut încredere să ne pună la dispoziție acest spațiu modern. Vorbim de peste 2.000 de oameni care se vor perinda prin sală toată ziua. Spectatorii sunt majoritatea însoțitorii sportivilor. Anul trecut am avut surpriza să vină oameni fără legătură cu acest sport. Am avut 1.500 de oameni în sală, acum ne așteptăm la mai mult, 2.000 de oameni măcar, pentru că sunt mai multe perechi înscrise și automat vor veni mai mulți însoțitori“, a mai spus Safta. Preţul unui bilet este 15 lei, iar pentru copiii sub zece ani biletul costă 5 lei.

Nimeni nu pleacă fără diplomă

Toți concurenții vor primi minimum o diplomă de participare, iar o atenție deosebită li se va acorda celor mai mici dansatori. „O să avem nouă categorii de debutanți, copii nelegitimați la federație. Competițiile pentru ei se fac pentru a-i încuraja să vină către acest sport. Antrenorii m-au sunat să mă întrebe în primul rând dacă dăm diplomă. Vor fi premiați cu toții, cu minimum o diplomă, pentru că cei mici sunt la început și trebuie să fie motivați“, a explicat reprezentantul clubului Katamis.
În afară de aceste categorii pentru debutanți (4-7 ani, 8-11 ani și 12-15 ani), vor mai fi trei categorii oficiale de sportivi legitimați sub 11 ani și în rest sunt categoriile juniori, tineret, adulți, pentru celelalte clase valorice.

Perechile-vedetă din Bănie

Clubul Katamis Craiova va fi reprezentat de numeroși dansatori. Printre ei și două perechi – vedetă, care au obținut curând cele mai bune rezultate pentru Oltenia și Craiova la dans sportiv. Andrei Popescu și Dana Georgescu sunt finaliști la Cupa României la juniori, secțiunea standard, iar perechea formată din Tiberiu Șoșea și Adina Mitru a ieșit vicecampioană săptămâna trecută, la latino, tineret, în cadrul  Campionatul Național pe clase de la Reghin. „Este pentru prima dată în istoria dansului sportiv din regiunea noastră când obținem astfel de performanțe și ne bucurăm că au fost câștigate de sportivi de la clubul nostru. La Cupa Katamis vrem să dovedim că în Craiova se poate face dans sportiv, pentru că există o puternică reticență, noi neavând tradiție foarte mare. Dorim să atragem dansatori de cea mai bună calitate. Nu vrem să fim noi cei mai buni la acest concurs, din contră, dorim să vină perechi mai bune decât noi, ca să avem cu cine ne lupta și către cine aspira“, a încheiat Cătălin Safta.
Pe lângă partenerul obișnuit, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Dolj, clubul Katamis a reușit să adune mai mulți sponsori, care vor oferi participanților premii, cel mai atractiv fiind un sejur de două nopți în stațiunea Straja.

„Trebuie să ne murdărim mai mult în coate“

Dacă orașul Craiova nu are tradiție în dans sportiv, în schimb, cluburile nu duc lipsă de sportivi. O mică problemă ar reprezenta-o lipsa unei clase de mijloc. „Căutăm să facem baza de selecție cât mai largă pentru că sportivi de performanță deja s-au format. Problema la clubul nostru este aceeași ca în întreaga Românie. Nu avem clasă de mijloc. Avem începători, debutanți și vârfuri și între ele e pauză. Acum încercăm să umplem acel gol. Vârfurile deja sunt în ascensiune, ei trebuie doar întreținuți și gestionați corect. În schimb, trebuie să ne murdărim mai mult în coate și să avem grijă de cei care vin din urmă. Vorbim de copii până în 7-8 ani, care au interes pentru acest sport“, a concluzionat antrenorul de la Katamis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS